. .. .. .. .. .. .
. .

Pečené buchty - RECEPT 5041

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 443 návštěvníkov)


Pečené buchty


[ recept č. 5041 zo dňa  ]


Pečené buchty


POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 1 kocka (42 g) čerstvého droždia, 0,25l mlieka, 2 PL cukru.Cesto: 1 kg polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 125 g masla (dávam HER-u), 1 vajce, 3 PL cukru, štipka soli, kôra z citróna.Všetky prísady by mali byť izbovej teploty. Plnka: lekvár (marmeláda), tvaroh, môže byť aj nutella.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto je univerzálne - robím z neho aj parené buchty a tiež dukátové buchtičky. Vynechám ale kôru z citróna.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kvások: do mlieka, ktoré by malo byť príjemne teplé, rozmiešame 2 PL cukru, pridáme droždie, ja zvyknem posypať ešte jemne polohrubou múkou - len tak za 1 kávovú lyžičku , všetko premiešam metličkou a zakryjem pokrievkou. Výsledok je potom takýto...
Roztopíme si len kúsok masla. Potom doložíme zbytok a necháme rozpustiť, premiešame - aby to malo len tú izbovú teplotu
Do väčšej misy preosejeme múku, postrúhame citrónovú kôru,
pridáme štipku soli, cukor, premiešame, kvások, mlieko, vajíčko, roztopené maslo,
Bude to takéto riedke zo začiatku, nebojte sa toho....
postupne to miešaním varechou (mám veľkú ako dlaň, robí sa mi s ňou perfektne, nemusím to veľmi dlho miešať), mení konzistenciu...
stále to bude riedke...
potom takéto....
a pripravené, jemne posypané múkou, na podkysnutie - cca 90 min.
vykysnuté cesto...
Cestu pomôžeme, zo začiatku sa trošku lepí, ale je nadýchané ako pavučina a na pomúčenej doske sa začne správať tak, ako chceme my.
Prevalím si cesto, jemne poprášim múkou, odoberiem polovicu, vrátim do misy. Tá nám ešte dosť podkysne.
Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, nakrájame na štvorce cca 7x7 cm - a podávame na kocky plnku.
s tvarohovou plnkou...
Tvarohová plnka: na dva tégliky tvarohu 2 vanilkové cukry, 2-3 polievkové lyžice cukru, ak máte poruke škrob, kukuričný alebo zemiakový - tak za 1 kávovú lyžičku. Premiešam, trošku to po čase zredne, nechám na sitku odkvapkať, aby som mala takúto konzistenciu. Nerozlieva sa mi potom po ceste a buchtičky sa dajú pekne zlepiť.
Na plech, alebo do pekáča si rovno nalejem olej, každú buchtičku tam rovno povykrúcam, aby bola naolejovaná z každej strany a prikladám jednu k druhej, môžete si ich k sebe aj viac pritlačiť.
Nechám ešte trošku podkysnúť a pečiem pri teplote 175 °C, tých 25-30 minút, kým nie je kôrka zlatohnedá. Z celej dávky vychádza 40 buchiet, ja som tých 5 kúskov ešte naparila /z toho istého cesta robievam aj buchty na pare, takže si môžete v kľude dať buchty aj napariť/
Po upečení ich rovno natieram mliekom a v ňom rozpustený kryštálový cukor. Budú mať jemný povrch. Buchtičky necháme vychladnúť,
posypeme ich práškovým cukrom
a môžeme papať. Dobrú chuť.
Z toho istého cesta ako dukátové buchtičky. Mňam :)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Plnené šampiňóny | Pečené buchty | Fúzaté nohy :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 134 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Lucia P. (skratecek) ID 69344 (1.6.2013, 21:01)
dakujem za skvely recept, tak perfektne spracovany, že som nabrala odvahu a 1.krát v živote som sa odhodlala vyskúšat buchty |:o)
práve sme ich jedli,sú užasnéé (Y) (Y) (Y) (Y)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)milion krat dakujem
ODPOVEDAŤ
Petra A. (peetka) ID 28978, mimibazar.sk/peetka (23.4.2013, 14:52)
naozaj vynikajuce cesto,lahke a nadychane (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (bambulka 11) ID 181087 (29.3.2013, 12:37)
dnes sme ich robili na obed a sú výborné, jemnučké, nevedeli sme sa ich dojesť, odteraz už budem robiť len tieto, ďakujem za recept (Y) (clamp) (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (mamica1) ID 31104 (24.3.2013, 16:53)
ďakujem za recept - robila som ich prvý krát a sú fantastické - mňam ... (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
katarina s. (katka.salisova) ID 12152 (12.3.2013, 11:07)
Vyborny univerzalny recept na buchyt ci pecene parene alebo dukatove!!!!! ja mam dopecene a su vynikajuce!!!!! (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana ž. (bianka6411) ID 269094 (19.2.2013, 18:25)
Mnam, uz mi slinky tecu :-p zajtra pecieme ^o)
ODPOVEDAŤ
janka d. (janulka1974) ID 48080, mimibazar.sk/janulka1974 (13.2.2013, 13:09)
Recept je úžasný.Dnes sme robili buchty a sú skvelééééééééééééééé
(L) (L) Ďakujem pekne ta skvelý recept
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (LUSINDA) ID 9050 (5.2.2013, 20:11)
(Y) (Y) (Y) (Y) Vyskúšané obidve verzie pečené aj parené, jemnučké cestíčko, len sa tak po nich zaprášilo, super!!!!!! |:o)
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (likerik) ID 39884 (3.2.2013, 12:50)
tieto buchty su najlepsie na svete, uz som ich robila mnoho krat a dnes po dlhej dobe opat. Cesto uz kysne. Som veeelmi rada, ze si sa podelila s nami o tvoj receptik Aduska moja (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Tana F. (1Tana) ID 4308, mimibazar.sk/1tana (20.1.2013, 19:46)
Perfektne, moje prve buchty co sa mi asi po 20 rokoch usilia podarili. S kysnutym cestom sme neboli kamarati...ale tento recept nas zblizil. Super, dakujem.
ODPOVEDAŤ
Adriána Š. (AdkaS) ID 7808, mimibazar.sk/adkas (13.1.2013, 10:27)
S cestom sa naozaj neskutočne dobre manipuluje a buchtičky su už v rúre a už začali aj rozvoniavať - snad budu aj tak chutiť (L) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana Ď. (janulienkaa) ID 244504 (12.1.2013, 13:30)
prosím, nájde sa nejaká dobrá duša čo mi poradí, rada by som ich už vyskúšala, koľko tam ide spolu mlieka? [A]
(noc) ,-)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (18.1.2013, 19:18)
Ahoj Janka,snáď Ti to pomôže...spolu tam ide 750 ml mlieka...250 použi na kvások a 500 pridáš už som múky ...nech sa Ti vydaria (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana Ď. (janulienkaa) ID 244504 (19.1.2013, 17:33)
Ďakujeeeem, dnes už upečené a sú super, nabudúce budem robiť už z celej dávky (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (salenia) ID 159708 (5.1.2013, 20:36)
výborná manipulácia s cestom, buchtičky jemnučké (Y)
ODPOVEDAŤ
Žofia C. (takytak) ID 214641 (4.1.2013, 13:02)
(Y) (Y) (Y) parádne buchty (child1)
ODPOVEDAŤ
Jana Ď. (janulienkaa) ID 244504 (1.1.2013, 14:38)
Chcela by som vyskúšať tieto pekne vyzerajúce buchtičky, no neviem či to mám dohromady dať 750 ml mlieka, či som to správne pochopila....? ,-) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (12.1.2013, 13:42)
Ano, 250 ml na kvások a 500 ml do cesta (L) :-)
ODPOVEDAŤ
Jana Ď. (janulienkaa) ID 244504 (18.1.2013, 17:20)
ďakujem mooooooooooooc |:o) :-)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (25.8.2012, 15:32)
vynikajuce urcite :)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (25.8.2012, 15:03)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) krááásne vyzerajú (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (hotdog) (hotdog) (hotdog) (hotdog) (hotdog) (hotdog) (hotdog) (hotdog) (hotdog) (hotdog) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (martina10176) ID 229971, mimibazar.sk/martina10176 (12.8.2012, 21:28)
Adriana ,buchty sa podarili |:o) |:o) |:o) velmi dobré cestíčko (clamp) (clamp) (clamp) určite ich ešte spravím :-) :-) :-) boli mäkkučke, dobručké, (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia Š. (Sendynka) ID 130600 (28.7.2012, 18:02)
Tak toto je to dlhé roky utajované kysnuté cesto No je to najlepší recept aký som kedy na kysnuté cesto mala!Vykyslo úplne perfektne a chutí božsky!Konečne môžem machrovať s vynikajúcimi buchtičkami aj ja..ĎAKUJEM!! (smich) (smich) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava K. (Mimulik3) ID 235146 (23.5.2012, 7:50)
vyzerajuuzastne idemdns skusit dakujem za podrobny popis dufam ze sa mi to podari stocit aby ten lekvar nevytiekol
(Y) :-) :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 134 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu