. .. .. .. .. .. .
. .

Pečené buchty - RECEPT 5041

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 443 návštěvníkov)


Pečené buchty


[ recept č. 5041 zo dňa  ]


Pečené buchty


POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 1 kocka (42 g) čerstvého droždia, 0,25l mlieka, 2 PL cukru.Cesto: 1 kg polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 125 g masla (dávam HER-u), 1 vajce, 3 PL cukru, štipka soli, kôra z citróna.Všetky prísady by mali byť izbovej teploty. Plnka: lekvár (marmeláda), tvaroh, môže byť aj nutella.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto je univerzálne - robím z neho aj parené buchty a tiež dukátové buchtičky. Vynechám ale kôru z citróna.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kvások: do mlieka, ktoré by malo byť príjemne teplé, rozmiešame 2 PL cukru, pridáme droždie, ja zvyknem posypať ešte jemne polohrubou múkou - len tak za 1 kávovú lyžičku , všetko premiešam metličkou a zakryjem pokrievkou. Výsledok je potom takýto...
Roztopíme si len kúsok masla. Potom doložíme zbytok a necháme rozpustiť, premiešame - aby to malo len tú izbovú teplotu
Do väčšej misy preosejeme múku, postrúhame citrónovú kôru,
pridáme štipku soli, cukor, premiešame, kvások, mlieko, vajíčko, roztopené maslo,
Bude to takéto riedke zo začiatku, nebojte sa toho....
postupne to miešaním varechou (mám veľkú ako dlaň, robí sa mi s ňou perfektne, nemusím to veľmi dlho miešať), mení konzistenciu...
stále to bude riedke...
potom takéto....
a pripravené, jemne posypané múkou, na podkysnutie - cca 90 min.
vykysnuté cesto...
Cestu pomôžeme, zo začiatku sa trošku lepí, ale je nadýchané ako pavučina a na pomúčenej doske sa začne správať tak, ako chceme my.
Prevalím si cesto, jemne poprášim múkou, odoberiem polovicu, vrátim do misy. Tá nám ešte dosť podkysne.
Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, nakrájame na štvorce cca 7x7 cm - a podávame na kocky plnku.
s tvarohovou plnkou...
Tvarohová plnka: na dva tégliky tvarohu 2 vanilkové cukry, 2-3 polievkové lyžice cukru, ak máte poruke škrob, kukuričný alebo zemiakový - tak za 1 kávovú lyžičku. Premiešam, trošku to po čase zredne, nechám na sitku odkvapkať, aby som mala takúto konzistenciu. Nerozlieva sa mi potom po ceste a buchtičky sa dajú pekne zlepiť.
Na plech, alebo do pekáča si rovno nalejem olej, každú buchtičku tam rovno povykrúcam, aby bola naolejovaná z každej strany a prikladám jednu k druhej, môžete si ich k sebe aj viac pritlačiť.
Nechám ešte trošku podkysnúť a pečiem pri teplote 175 °C, tých 25-30 minút, kým nie je kôrka zlatohnedá. Z celej dávky vychádza 40 buchiet, ja som tých 5 kúskov ešte naparila /z toho istého cesta robievam aj buchty na pare, takže si môžete v kľude dať buchty aj napariť/
Po upečení ich rovno natieram mliekom a v ňom rozpustený kryštálový cukor. Budú mať jemný povrch. Buchtičky necháme vychladnúť,
posypeme ich práškovým cukrom
a môžeme papať. Dobrú chuť.
Z toho istého cesta ako dukátové buchtičky. Mňam :)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Plnené šampiňóny | Pečené buchty | Fúzaté nohy :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 134 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Jarmila P. (nika420) ID 179763 (29.9.2014, 11:53)
vynikajúci recept (clamp) (clamp) (clamp) buchty boli jemnučké a výborné aj druhý deň, robila som aj buchty na pare a tiež boli móóóc dobré, ešte vyskúšam dukátové buchtičky, určite budú rovnako výborné, už som recept odporučila aj priateľkám,ďakujem (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (28.9.2014, 20:47)
(Y)ešte som ich nerobila, ale cez tyžden vyskušam (L)
ODPOVEDAŤ
katarina s. (tiffanylm) ID 23866, mimibazar.sk/tiffanylm (18.9.2014, 22:42)
Su uzasne dnes som ich robila 1x ale niekolko mi zo spodu vytieklo :( asi som dala vela lekvaru ale inac cesto uplne ako perinka (clamp)
ODPOVEDAŤ
Bronislava S. (lentilkabj) ID 148195 (13.7.2014, 11:19)
fantastické (L) ,strácajú sa rýchlosťou blesku z taniera 8o|
ODPOVEDAŤ
Petra K. (Sitta) ID 50765, mimibazar.sk/Sitta (24.5.2014, 9:55)
Prosim vas, daku sa z tohoto cesta spravit aj osuchy na sladko? napr. jablkove..? vdaka
ODPOVEDAŤ
Petra V. (Petixa) ID 299260 (17.5.2014, 20:13)
robila som ich dnes a boli perfektné (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (martina1206) ID 77815 (26.4.2014, 20:04)
dnes upečené ...mňam (clamp)
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (28.2.2014, 19:56)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Anna I. (anna1) ID 15757 (28.2.2014, 14:32)
super (Y) cesto aj buchty robila som makové a lekvárové a sú |:o) (zajic) (C) (dance)
ODPOVEDAŤ
Natália P. (natalia75) ID 283061 (5.2.2014, 21:55)
(hadka) (hadka) (hadka) (hadka) (hadka) (hadka) (hadka) (hadka)
ODPOVEDAŤ
dana p. (dankapaj) ID 32511, mimibazar.sk/dankapaj (2.1.2014, 20:08)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)super receptík ukladám to je niečo pre mojich papkáčov :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
migu m. (migu) ID 36636 (30.11.2013, 15:31)
Najlepsie cesticko, z akeho som kedy robila. Robila som z neho dukatove buchticky. Jemnucke, nadychane, jednoducho parada. Uz ani ine skusat nebudem. (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Oľga G. (Oliverka) ID 278312 (21.11.2013, 15:56)
ako od najdrakšiej mamičky [A] [A] [A]
ODPOVEDAŤ
Anna K. (anina3) ID 166795 (21.11.2013, 14:07)
Takze uz suuu vybrate z rury, aj ochutnaneee, parada to potretie mlieckom s cukrom, su uplne hebuckeee, no proste uuuuuzasneeeeee a urcite skusime aj parene buchticky a knedlik :) Maximalna spokojnost, deticky papali a este som aj rodicom dala a este zostalo vela aj pre manzelika ked pride vecer z prace. Strasne sa tesiiiiiim ,-)
ODPOVEDAŤ
Anna K. (anina3) ID 166795 (21.11.2013, 12:42)
Akuraaat sa pecuuu v rure, som zvedavaaaaaa, no cesticko naaadherne vykyslo, deticky uz nedockavo cakajuuu na buchticky, robila som s marmeladou a tvarohom. Super receptiiik, dakujeme |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana H. (susan84) ID 56572 (9.11.2013, 12:23)
Super recept (clamp) spravila sa z neho škoricové a kakaové osie hniezda a malý plech buchiet. Sú vynikajúce (Y) :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna Š. (annitta) ID 74489, mimibazar.sk/annitta (2.10.2013, 19:25)
no teraz ich papáme, sú božskéééééééé, mňááááááááááááááááááááám (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Elena L. (elen330) ID 281744 (14.9.2013, 12:05)
uz su upeceneeeee :-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
magdalena v. (Megan86) ID 193852 (2.6.2013, 8:05)
Super recept, prvý krát som robila buchty podla neho a boli výborné no svokra mi potom poradila dat iba 1žltko a miesto masla 1dcl. oleja tak vyskúšam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (1.6.2013, 21:19)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 134 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu