. .. .. .. .. .. .
. .

Klasický jablkový koláč podľa Ivety Fabešové - RECEPT 50270

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.6.2010
Naposledy: 11.6.2016 19:24
Aktualizácia: 23.1.2012 9:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 8
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 140
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Klasický jablkový koláč podľa Ivety Fabešové


[ recept č. 50270 zo dňa  ]


Klasický jablkový koláč podľa Ivety Fabešové


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 150 g studeného masla, 175 g hladkej múky (u mňa promix PK), 150 g práškového cukru, 100 nelúpaných mletých mandlí, 3 žĺtka, nastrúhaná kôra z 1 umytého citróna, šťipka soli Plnka: 1100g jabĺk, 170 g krupicového cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1/2 lyžičky mletej škorice, 1/2 lyžičky vanilkového extraktu, 20 g hladkej múky, 60 g masla, 15 ml mlieka, cukor práškový na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Robila som polovičnú dávku. Rozpis je na tortovú formu o priemere 23 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Múku a cukor preosejeme.


Pridáme pomleté mandle.


Pridáme žĺtky, citrónovú kôru a šťipku soli a spracujeme.


Pridáme na kocky pokrájané maslo a vypracujeme cesto. Odložíme do chladničky minimálne na 30 minút.


Jablká si nastrúhame ...pridáme cukor, šťavu, škoricu, extrat a necháme 15 min. postáť ...


... pridáme múku a premiešame.


Vychladnuté cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu časť si vyvaľkáme na hrúbku cca 5 - 7 mm. Pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rukame jemne vystelieme formu. Na cesto navrstvíme jablká.


Na jablká poukladáme na kocky pokrájané maslo.


Druhú časť cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na jablčnú vrstvu.


Vrchné cesto potrieme mliekom. Pripravený koláč vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, avšak v momente vkladania koláča do rúry stiahneme teplotu na 180 stupňov pečieme cca 1,5 hodiny. Po vychladnutý posypeme práškovým cukrom.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Malinovo - jogurtový koláč | Klasický jablkový koláč podľa Ivety Fabešové | Slaný tekvicový koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (13.6.2014, 22:27)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (20.10.2012, 18:14)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (20.10.2012, 18:16)
Ďakujem Janka, je fantastický, taký babičkovský
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (7.10.2012, 19:59)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (7.10.2012, 21:18)
Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (upravené 7.10.2012, 21:18)
Joj Sylvinka, už viem, prečo je IF taká obľúbená
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (7.10.2012, 17:58)
(jidlo) (jidlo) (jidlo)určite vyskúšam.jabĺk máme viac než dosť (jablka) (jablka) (jablka) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu