
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BRAVČOVÉ MÄSO |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) *♥*Rillettes - nátierka z bravčového mäsa*♥*[ recept č. 50269 zo dňa 6.10.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg bravčového mäsa (pliecko, bôčik aj s kožou), 0,75 kg surovej slaniny (tuk na vytápanie), mčk, soľ, 2 dl vína, 5 dl vody, cibuľa a cesnak podľa chuti, feferonka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY 1) Surovú slaninu pokrájame na malé kocky 1,5 x 1,5 cm ( nemusíte merať, nestrieľa sa z toho ) 2) Slaninové kocky dáme do väčšieho kastróla a pomaličky vytápame. Občas pomiešame. (Podľa odporúčaní má byť liatinový hrniec, ale ja nemám, Normálny kastról som dala na liatinovú platňu) 3) Mäso pokrájame na trocha väčšie kocky 3 x 3 cm a keď sa vytopená slanina už trocha ponáša na oškvarky, pridáme do kastróla aj pokrájané mäso. Dobre premiešavame, aby sa mäsko poriadne poopekalo (žiadne solenie ani korenenie ešte). (Ak máte ten liatinový hrniec, pokračujte v ňom naďalej) 4) Do tlakového hrnca dáme trocha oleja alebo vytopenej masti, na nej orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak a pridáme obsah z kastróla aj s vytopenou masťou. Ja som nemala bôčik, robila som to len z pliecka, tak som v tejto fáze pridala trocha kože (ako na huspeninu). Podlejeme vodou ( 4 dl ), osolíme, okoreníme mčk, pridáme pokrájané feferonky (nemusí byť). Zatvoríme hrniec a dusíme najmenej hodinu. 5) Po 1 hod - 1,5 hodine omrkneme stav mäska a skontrolujeme tekutinu. Ak sa mäsko ešte nerozpadáva, podlejeme ak treba a ešte chvíľu dusíme. (U mňa to bolo 75 minút) 6) Uvarené kože vyberieme a nadrobno pokrájame (ja som ich dala do robota a mixla). 7) Z tlakáča som mäso zase preliala do pôvodného kastróla, pridala som tie rozmixnuté kožky a podliala som vínom. Zakryté som dusila už len 10 minút a fertig!! - Tlakáč urýchlil prípravu rillettes, ktorá normálne trvá cca 6 hodín ( pomalé prebublávanie v liatinovom hrnci) . - V niektorých oblastiach Francúzska takto pripravené mäsko ešte pomelú, inde im stačí ho len roztlačiť. ( Ja som sa priklonila k tomu roztlačeniu). Rillettes nadávkujeme do nádobiek (akékoľvek uzatvárateľné), na vrch mäsa nalejeme vytopený tuk a dáme vychladiť. Nádobky s rillettes potom umiestnime do chladničky alebo mrazničky, podľa toho, aké máme s ním zámery :-))) Zvyšný vytopený tuk nevyhadzujte, využijete pri varení. V chladničke vydrží rillettes dlhšiu dobu (cca 2 týždne), ak nezjete :-))) - Rillettes (čítaj rijet) sa papkajú s čerstvým chlebíkom alebo na hriankach. Po vybratí z chladničky ich nechajte trocha postáť v teple (alebo do MW) aby sa lepšie natierali. - P.S. Tej surovej slaniny odporúčam dať i viac ako som ja dala. Nadbytočnú vytopenú masť môžete použiť pri inom varení. Moje rillettes sú až moc "chudé" (alebo použite tučnejší druh mäsa ako pliecko) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | viktória s. (torias) ID 206491 (7.1.2014, 11:11) |
Bolo to fantastické, celá rodina sme si zgustli a otec chválil najviac ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (14.1.2014, 11:39) |
![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (Ivka888) ID 36132 (22.10.2012, 9:42) |
robila som, je vynikajúca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (22.10.2012, 15:22) |
teším sa, že aj vám chutila ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (12.10.2012, 11:48) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (12.10.2012, 19:50) |
Zlatka, je to jednoduché a výborné ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (7.10.2012, 16:45) |
také ja môžem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.10.2012, 22:08) |
Melanka, naisto vyskúšaj , teraz máš isto kopu práce so sušením hríbov ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (8.10.2012, 11:28) | |
Celé leto nepršalo,tak v hore ako na púšti,na lúke sem tam bedľa.Tá tvoja dobrotka stojí za vyskúšanie,také ja môžem,Kristínka. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (7.10.2012, 13:24) |
Toto je uzasna dobrota, nech vas neodradi dlzka pripravy, lebo vlastne tam nic nerobite, mne sa akurat to pliecko zdalo potom tvrdsie a tak nabuduce pouzijem asi krkovicku. Inak ked som to horuce dala do malych flias od tatarky, tak som ich zatvorila a tak vlastne sa zavarili samy a jednu flasu som zabudla v policke v komore a takme po pol roku boli super. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.10.2012, 22:16) |
Áno, to je pravda, majú sa použiť mastnejšie druhy mäsa. Tie moje rillettes nie sú tvrdé, len sú málo mastné ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |