. .. .. .. .. .. .
. .

◄ ERTEPLOVÁ taška ► - RECEPT 49881

Jana S. (Popka) ID 40159
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.3.2008
Naposledy: 18.4.2016 22:43
Aktualizácia: 18.4.2016 22:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 27
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 3

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


◄ ERTEPLOVÁ taška ►


[ recept č. 49881 zo dňa  ]


◄ ERTEPLOVÁ  taška ►


POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky uvarené v šupke * polohrubá múka * soľ * mlieko * kocka kvasníc * cukor * bravčová masť * olej * pšeničná krupica hrubá * kryštálový cukor *

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík mám od našej tety Anky zo Záhoria. Preto ten "názov". Ona robí všetko od oka. Skúšala som ho doma taktiež od oka piecť a celkom sa podaril. Kuk na obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1.Uvarené, vychladnuté zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemno. / 4 - 5 ks /. Osolíme ich. Pridáme polohrubú múku, trochu vlažného mlieka, cukor a rozdrobíme kvasnice. Nakoniec dáme 1 PL oleja. Vypracujeme cesto ako na lokše.


2. Cesto rozdelíme na bochníky. Mne vyšli štyri. Bochník vyvaľkáme, potrieme bravčovou masťou, posypeme krupicou hrubou a kryštáľovým cukrom. Keďže doma nepoužívam biely cukor, použila som hnedý trstinový cukor.


3. Cesto zvinieme a uložíme na vymastený plech.


4. Dobre pomastíme olejom a necháme kysnúť na plechu cca 30 minút.


5. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 * C a pečieme do zlatista.


6. Ja som piekla najprv 10 minút na 180 stupňoch a potom som zvýšila teplotu na 200 stupňov. Treba to sledovať. Podľa zafarbenia to vidíme. Každá rúra inak pečie. Po vychladnutí krájame.


7. Podávame. Mňam.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< ◄ Hankina nivová nátierka ► | ◄ ERTEPLOVÁ taška ► | ◄ Rozmarínové zemiaky s kuracím mäsom (bez tuku) ► >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (15.9.2012, 11:03)
Ahoj Janka. (L) Je to naozaj dobrotka , ďakujem za koštovku. (zajic) Dnes je ešte lepšia, dávam si ku (C).... (kytara)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (15.9.2012, 21:29)
Zlati, u nás neostalo na plechu nič do druhého dňa :-D takže nemôžem posúdiť chuť. Nemala sa kedy odležať ,-) ,-) ,-) .
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (15.9.2012, 21:50)
,-) ,-) ....to neva ...aspoň vieš, že odležaná je ešte lepšia.... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina C. (mg6683) ID 13550, mimibazar.sk/mg6683 (15.9.2012, 9:56)
(Y) (Y) (Y) (Y) mnam, vyzera to dobre
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (15.9.2012, 21:19)
Martinka, ďakujem za pochvalu. *-) neverila som tomu, že sa mi to na prvýkrát podarí, nakoľko použité množstvo ingrediencií bolo od oka. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (15.9.2012, 9:49)
u nás by bola grumbírová taška.... (clamp) (clamp) (clamp),ale vyzerá fantasticky (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (15.9.2012, 21:05)
Katka, "grumbírova" to je po skalicky? *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (16.9.2012, 9:27)
po holíčsky...ale chutí výborne (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (19.9.2012, 15:09)
V Holíči sa takto hovorí zemiakom. Hm. Už som múdrejšia. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu