končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYŽA A CESTOVINY |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Tekvicové rizoto so šalviou[ recept č. 49847 zo dňa 11.9.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg maslovej tekvice, 2 lyžice olivového oleja, šalvia, 1,5 l zeleninového horúceho vývaru, 50 g masla, soľ, mčk, 1 cibuľa nakrájaná nadrobno, 300 g ryže na rizoto, 150 ml bieleho vína, 50 g nastrúhaného parmezánu POSTUP PRÍPRAVY Úžasné jedlo. Recept z časopisu Apetit. Ja som robila polovičnú dávku. Celkový rozpis je pre 4 osoby. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Tekvicu očistíme, pokrájame na drobné kocky. Tekvicu osolíme, okoreníme mčk, pridáme šalviu a 2 lyžice olivového oleja. Na plech dáme papier na pečenie, rozložíme tekvicu a pečieme pri teplote 200 stupňov do mäkka. Na polovičke masla opražíme cibulu do mäkka. Pridáme ryžu a chvíľu opražíme. Pridáme víno a necháme a necháme vyvariť za neustáleho miešania. Pokračujeme klasickým spôsobom. Po vyvretí vínka prídáme za naberačku vývaru, zase necháme vyvrieť, opäť pridáme naberačku vývaru .....pokračujeme kým máme vývar a ryža je mäkka. Uvarené rizoto. Zamiešame zostávajúce maslo. Upečenú tekvicu si rozdelíme na 1/3 ktorú odložíme bokom a zostávajúce 2/3 rozmixujeme a so syrom primiešame do rizota. Rizoto podávame s upečenou tekvicou, ktorú sme si odložili bokom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (23.12.2012, 17:19) |
baby aku ryzu pouzivate na rizoto? |
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (25.12.2012, 15:08) | ||
ja kupujem v M&Spencer ryžu na talianske rizoto, | ||
ODPOVEDAŤ |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (25.12.2012, 20:00) | ||
super. dakujem za info. | ||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (12.9.2012, 10:09) | |
Ďakujem za nápadík - spravím dnes na obed. Rizoto môžem akokoľvek a vždy.-) | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (12.9.2012, 16:49) | ||
Mirka, dúfam že chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (12.9.2012, 17:20) | |||
Áno Ivka, fantastikuš | |||
ODPOVEDAŤ |