. .. .. .. .. .. .
. .

Rezy ako pierko od srdiečok z Laziska - RECEPT 49702

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 114156 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


Rezy ako pierko od srdiečok z Laziska


[ recept č. 49702 zo dňa  ]


Rezy ako pierko od srdiečok z Laziska


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 4 vajcia, 70 g polohrubej múky, 70 g práškového cukru krém: smotana na šľahanie (250 ml), 200 g kyslá smotana, 3 PL práškového cukru, 0,5 dl vaječného likéru (ja som dnes dala domáci karamelový), 60 g čokolády na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som dostala od svojich drahých priateľov z Laziska - preto ten názov ♥
Postup - viď obrázkový postup


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si suroviny - nič nákladné a náročné
Vajcia si rozdelíme zvlásť do misy bielka a zvlášť žĺtka
Pripravíme si spolu do nádoby múku a cukor
...do bielkov pridáme štipku soli a vyšlaháme ich do hustého snehu... potom do nich postupne po jednom všľahávame žĺtka
...až kým máme hustú žltkastú hmotu
...do masy postupne vmiešavame múku - po cca 2 lyžiciach
...všetko spolu zmiešame
...dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie... ja ho vždy trošilinku pre istotu potriem maslom a jemnučko poprášim múkou
...rozotrieme rovnomerne na celý plech
...pečieme v mierne vyhriatej rúre na cca 170 °C nejakých 10-12 minút - podľa rúry..... tu už upečený
Nejak som sa pozabudla pri fotení krému... takže to bude bez fotografií: Zo šľahačkovej smotany si odoberieme 2 PL, zvyšok do tuha vyšľaháme. Kyslú smotanu zmiešame s 3 PL práškového cukru, vmiešame do tuhej šľahačky a na záver pridáme 0,5 dl likéru vaječného alebo ako ja dnes karamelového, či čokoládového - dá sa vraj aj bez toho, ale ten likér dá krému taký fajný šmrnc :) Všetko spolu premiešame a môžeme začať natierať - piškót si prekrojíme pozdĺžne na tri pásy a 1/3 natrieme spodný...
...na krém jemne položíme druhý plát a potrieme ho druhou 1/3 krému
...postup zopakujeme s tretím plátom
...zvyšnou tretinou potrieme povrch aj boky
...nad parou si rozpustíme 60 g čokolády (super tá veľká čokolka z Lídla má na tabuľkách gramáž)
...roztopenú čokoládu premiešame...
...vlejeme 2 PL šľahačky, ktorú sme si na začiatku odobrali
...spolu do hladka vymiešame (ak máte pocit, že čokoláda je hustá, pokojne pridajte trošku mlieka) ... a potom už len vylejeme na povrch zákusku a vidličkou "počechráme" do vzoru a la "mramor"
a je to! ...a teraz prichádza tá najnáročnejšia časť prípravy tohto zákuska ... treba ho nechať v pokoji aspoň 3 hodiny odpočívať v chladničke :) ... a je to fakt veľmi ťažké, lebo je úžasný... naozaj jemnulinký a ľahučký ako pierko :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< balkanske rezy | Rezy ako pierko od srdiečok z Laziska | Hokaido pomazánka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (27.9.2012, 17:31)
krásny koláčik - ak je krém riedky, možno by pomohol aspoň 1 stužovač šľahačky (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.10.2012, 10:45)
Anka - skvelý nápad, ak nie je smotana dostatočne hustá, pokojne sa dá použiť stužovač šľahačky... a ďakujem za slová uznania, aj v mene mojich drahých z Laziska (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina C. (mg6683) ID 13550, mimibazar.sk/mg6683 (7.9.2012, 8:11)
mnam to vyzerááá dobréééé ^o)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.9.2012, 18:49)
Ďakujem za uznanie... aj výborne chutí (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Miriam F. (mifri) ID 104236 (7.9.2012, 7:55)
Dobrý deň, včera som koláčik robila - len neviem či som mala dobrú plnku, šľahačku som vyšľahala dotuha, ale tá kyslá pochúťková to dosť zriedila, aj napriek tomu že sa nedáva celá. Ani som všetku plnku nepoužila, lebo mi to vytekalo a mala som obavy, aby cesto veľmi nezvlhlo. Ináč cesto bolo fajné.
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.9.2012, 18:52)
Mirka... možno ide o to, koľko percentnú šľahačku použijete, či ako hustú smotanu do toho dáte. Je lepšie použiť hustejšiu smotanu a 33% šľahačku. Ja som síce tiež krém nemala nejak extra hustý, ale pracovalo sa s ním v pohode... a o to, že cesto veľmi zvlhne sa báť netreba... natiahne presne toľko, koľko potrebuje... a v chlade príjemne stuhne... a medzi nami... vzhľadom na rýchlosť akou zákusok zmizol by ani nestihol zvlhnúť nejak extra viac ,-)
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (3.9.2012, 9:12)
parádny |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.9.2012, 13:11)
presne tak (F)
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (2.9.2012, 23:26)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)ukladám :-$
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.9.2012, 13:10)
(F) (F) (F) ďakujem :-)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (2.9.2012, 22:11)
stojí za vyskúšanie (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.9.2012, 13:10)
Veru stojí... veľmi doporučujem, len sa tak po ňom zaprášilo (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana C. (janica251) ID 82644 (2.9.2012, 11:13)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.9.2012, 18:54)
Ďakujem, aj za Laziskovčanky (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (monniqa) ID 236912 (2.9.2012, 9:11)
parádne (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.9.2012, 18:54)
Ďakujem za uznanie, veru parádny je (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (1.9.2012, 22:43)
Pekne pridávaj receptík, čakám, vyzerajú mňam. Krásna kvetina
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (1.9.2012, 22:47)
Ďakujem Ivanka za uznanie... pracujem na tom. Kvetinku robila Vede zo sashe... ona je kúzelníčka najúžasnejšia kvietkovaná (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu