
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Martina G. (merykey) ID 87523 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Hruškovo-maková a hruškovo-tvarohová štrúdľa[ recept č. 49678 zo dňa 31.8.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto/kysnuté cesto, hrušky, mak, tvaroh, cukor, vanilkový puding, hrozienka, vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Plnky: nastrúhame ošúpané hrušky (príp. aj jabĺčka), prisypeme mak, hrozienka, podľa chuti docukríme (ale našim sladučkým hruškám netreba) a zamiešame. Tvaroh zmiešame s polovicou van. pudingu, pridáme hrozienka a pridáme pár lyžíc cukru. \r\nCesto rozdelíme napoly, vyvaľkáme a natrieme plnkami makovo-hruškovou, a druhú tvarohovou a bohato posypeme zvyšnými čistými nastrúhanými hruškami. Zavinieme. Pri lístkovom ceste sa mi osvedčil spôsob "zavinutia", ktorý som odkukala niekde tu na MMB: vyvaľkané cesto opticky rozdelíme na 3 pozdĺžne pruhy, pričom plnku dávame iba do stredu. Vrchnú aj spodnú časť cesta nožíkom alebo radielkom akoby nakrájame šikmými ťahmi asi v 2cm hrúbke. Tieto pásiky cickacovito poprekladáme na vrchu a upečieme asi 20min 200st. Takto sa mi už nikdy nestane, že by sa v lístkovom ceste všetko pekne neprepieklo. Pred pečením samozrejme potrieme vajíčkom. |