končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Martina G. (merykey) ID 87523 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Hruškovo-maková a hruškovo-tvarohová štrúdľa[ recept č. 49678 zo dňa 31.8.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto/kysnuté cesto, hrušky, mak, tvaroh, cukor, vanilkový puding, hrozienka, vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Plnky: nastrúhame ošúpané hrušky (príp. aj jabĺčka), prisypeme mak, hrozienka, podľa chuti docukríme (ale našim sladučkým hruškám netreba) a zamiešame. Tvaroh zmiešame s polovicou van. pudingu, pridáme hrozienka a pridáme pár lyžíc cukru. \r\nCesto rozdelíme napoly, vyvaľkáme a natrieme plnkami makovo-hruškovou, a druhú tvarohovou a bohato posypeme zvyšnými čistými nastrúhanými hruškami. Zavinieme. Pri lístkovom ceste sa mi osvedčil spôsob "zavinutia", ktorý som odkukala niekde tu na MMB: vyvaľkané cesto opticky rozdelíme na 3 pozdĺžne pruhy, pričom plnku dávame iba do stredu. Vrchnú aj spodnú časť cesta nožíkom alebo radielkom akoby nakrájame šikmými ťahmi asi v 2cm hrúbke. Tieto pásiky cickacovito poprekladáme na vrchu a upečieme asi 20min 200st. Takto sa mi už nikdy nestane, že by sa v lístkovom ceste všetko pekne neprepieklo. Pred pečením samozrejme potrieme vajíčkom. |