
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Lenka S. (Syčka) ID 251609 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Tarte tatin[ recept č. 49572 zo dňa 23.8.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto 4 veľké jablká 4 PL kryštálový cukor 3 KL škorica 1 cm pásik maslo voda podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu Jablká ošúpeme, nakrájame na mesiačiky. Z vody, cukru a masla spravíme karamel. Pridáme škoricu. Ak je zmes príliž riedka, necháme odpariť vodu. Ku karamelovej zmesi pridáme jablká, poriadne premiešame a chvíľu podusíme. Jablkovú zmes vysypeme do vymasteného plechu, alebo tortovej formy, tak aby boli mesiačiky v jednej rovine. Na jablká uložíme rozvaľkané lístkové cesto. Pečime v rozohriatej rúre pri 180-200 °C 35 až 40 minút až je lístkové cesto pekné hnedé. Upečený koláč otočíme naopak a podávame :) Najlepší je čerstvy, chrumkavý :) Dobrú chuť :) |