Radka K. (murr2) ID 148626 |
 |
Oblasť: ČESKÁ REPUBLIKA |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 21.4.2010 |
Naposledy: 16.4.2016 10:00 |
Aktualizácia: 24.4.2010 19:44 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
" Holandské řízky " téměř bez práce
[ recept č. 49486 zo dňa 18.8.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg ml.masa,300 g tvrdého sýru(já použila Krolewski),sůl,pepř,máslo,strouhanka.
POSTUP PRÍPRAVY
Maso,nastrouhaný sýr nahrubo,sůl a pepř smícháme dohromady.Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Směs do ní napěchujeme až po okraj.Dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C .Pečeme dozlatova,dokud se maso nezačne oddělovat od stran mísy.Takto upravené maso je velmi šťavnaté a nemusíme používat olej na smažení.U nás už holanďany ani jinak neděláme.Fotku hotového masíčka dodám hned po upečení. |
 | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (1.12.2014, 20:46) |
tento výborný recept som si trochu upravila: mala som kilo kuracej sekanej, ku ktorej som pridala 400 g nahrubo nastrúhaného syra ementálového typu (u mňa Bayerntaler, odporúčam nešidiť to nejakým lacným syrom), pridala som 2 menšie vajcia, trochu som to osolila, okorenila (keby mám muškátový oriešok, tak pridám zo dve štipky aj toho) a ručne vymiesila . Menší pekáčik som si dobre vymazala a posypala strúhankou (nešetrime, lebo potom to ide von dosť ťažko), dovnútra som pridala masu, jej povrch som mokrými rukami udusala a posypala strúhankou. Všetko som to zakryla alobalom a dala piecť na 220°C na takmer hodinu. Jako příloha bola zemiaková kaša s čerstvou zeleninou. Nabudúce však urobím toto aspoň z 1,5 kg mletého masa a 500 g syra a 3 vajec, lebo po upečení sa "rezeň" strácal na plechu a scvrkával a zmizol behom chvíľky, takže tolko a ešte foto: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=910510 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Radka K. (murr2) ID 148626 (16.12.2014, 13:43) |
Jani , jsem ráda, že jste se u mne inspirovala...a v tom vašem podání to musela být lahůdka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (16.12.2014, 14:38) |
nuž tento receptík mi od vás fakt vtedy padol vhod, lebo som nemala veľa času na nejaký zložitý recept, a tento mi padol ako z jasného neba, ďakujem ešte raz Radka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |