. .. .. .. .. .. .
. .

Jemnulinká banánovo-čokoládová bábovka bez múky - RECEPT 49243

Eva A. (Eviana) ID 114156
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 1.4.2018 9:30
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


Jemnulinká banánovo-čokoládová bábovka bez múky


[ recept č. 49243 zo dňa  ]


Jemnulinká banánovo-čokoládová bábovka bez múky


POTREBNÉ PRÍSADY

Namiesto múky 4 pudingy - 2 zlaté klasy, 2 vanilkové klasické, 4 vajíčka (mala som menšie, dala som 5), 1 dl olej, 1 pohár práškového cukru, 3 zrelé banány, prášok do pečiva, čokoláda, 3-4 PL mlieka (ak je cesto príliš husté)

POSTUP PRÍPRAVY

Tak trošku som improvizovala - mali sme doma prezreté banány a akosi sa k nim nikto nemal, tak som sa rozhodla zúžitkovať ich týmto spôsobom... a veru, v tejto forme sa po nich len "zaprášilo" :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si suroviny - chýba mi tu práškový cukor, dala som ho toľko koľko som dala oleja - 1 dl


žĺtky s cukrom si poriadne vymiešame do peny


...pridáme 4 pudingové prášky spolu s práškom do pečiva


...prilejeme 1 dl oleja


...rozpučíme 3 zrelé banány


...banánovú "kašu" pridáme do hmoty


...prisypeme nasekanú čokoládu


...a všetko spolu poriadne zamiešame


...na záver pridáme do tuha vyšľahaný sneh z bielkov a štipky soli


...potom už len zľahka zmiešame


...maslom si poriadne vymastíme a strúhankou vysypeme bábovkovú formu


...opatrne nalejeme cesto do formy


...nie úplne do plna, cca 2-3 cm od okraja - aby nám cesto počas pečenia nevytieklo z formy von potrebuje miesto


...zakryjeme alobalom a dáme piect na 170°C cca 15 minút


...po 15 minútach odokryjeme a dopečieme ešte cca 6-8 min odokryté - skúšame špajdlou - ak sa cesto lepí, ešte nie je hotovo


...po vybratí z rúry ju chvíľočku necháme "odpočívať"... asi po 5 minútach môžeme vyklopiť (na vyklopený nepoliaty záber som akosi zabudla)... posypeme cukrom, alebo polejeme čokoládovou či citrónovou polevou... podľa chuti... NESKUTOČNÁ bola :))) Malé doporučenie - ak máte radi sladké, dajte cukru dvojnásobok :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Skvelý rýchly cukinovo-zemiakový prívarok | Jemnulinká banánovo-čokoládová bábovka bez múky | Rezy ako pierko od srdiečok z Laziska >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660, mimibazar.sk/etelinka (6.11.2016, 8:29)
(Y) (Y) (Y)Fantastická bábovka. Aj som zdieľala váš recep na FB. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia V. (zaba1404) ID 264748 (2.3.2013, 16:35)
Je naozaj úžasnááááá (Y) nabuduce dam ale dvojitu davku cukru :)
neviete mi poradit???ked som ju vytiahla z truby, bola krasna nadychana a po vychladnuti uplne splasla :-S
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.3.2013, 18:22)
Milá Lucia, som rada, že bábovka chutila. Písala som aj v recepte, že ak máte radi sladké, treba dať dvojnásobok cukru ,-)
Dôvodov prečo bábovka splasla môže byť viac - či nedostatočne vymiešané bielka, alebo rozdiel v teplote surovín, alebo teplotný šok (napr. ak sa horúca dá chladiť do otvoreného okna).
Moja rada - aby bábovka nespľasla: Bielka treba vymiešať na tuhý sneh (pridať štipku soli). Ostatné suroviny pre istotu vmiešavať postupne, pridávať. A rozhodne už nemiešať mixérom, ale len opatrne varechou - aby bielky zostali ľahké a nadýchané. Držím palce. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.12.2012, 22:40)
(C) (C) (C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.12.2012, 7:56)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina G. (feedorka) ID 35909 (1.12.2012, 21:22)
evička, recept vyzerá úplne super :-), len mi stále vŕta hlavou :-$, naozaj stačí 23 minút na upečenie? nemôžem tomu celkom uveriť, ja robím bábovku a 160 celzioch a 60 minút a v tejto sú ešte banány... *-), alebo tým, že tam nie je múka stačí to?? *-)díky
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.12.2012, 7:55)
Martinka... je jasné, že pečenie treba prispôsobiť podľa rúry, mne tých 23 minút stačilo... treba vyskúšať špajdlou, či sa ešte cesto lepí... ak nie, bábovka je hotová. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Š. (stefulik) ID 155881 (27.11.2012, 19:00)
dik za recept ,je vynikajuca, (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (1.12.2012, 21:06)
Dík za super správu (F) (F) (F) mám radosť, že chutila :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (22.10.2012, 16:11)
Tak idem na to,vyzerá fantasticky..... (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.10.2012, 15:08)
Dúfam, že sa podarila a chutila (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (2.8.2012, 21:57)
škoda,že nemá kto teraz skočiť kúpiť banány,hneď by som sa do toho pustila ,-),no musím vydržať do zajtra,určite vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (2.8.2012, 18:58)
tak toto veru vyskúšam (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2012, 19:19)
Anka, bude mi potešením ak vyskúšaš a bude chutiť (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (2.8.2012, 16:35)
Joj, tak tento receptík hneď odkladám, na jeseň vyskúšam, u nás teraz idú ovocné koláčiky (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2012, 19:20)
Ivanka... na Teba som pri pečení tejto bábovky myslela, sama som bola zvedavá, čo z toho nakoniec bude... a veru oplatí sa vyskúšať. Veď potom mi dáš snáď vedieť keď ju skúsiš (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (2.8.2012, 11:47)
aha , prepáč, asi so slepá *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2012, 19:20)
...isto nie viac ako ja ,-) hlavne že sme inak zdravé (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (2.8.2012, 9:13)
zaujimave.... vyskusam.... (Y) |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2012, 19:21)
Ďakujem za uznanie Veronika (F) budem rada ak vyskúšaš a zachutí :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (2.8.2012, 6:59)
robím ho podobne s BB pudingom , ty ho máš tiež veľmi pekný, len v rozpise ti chýba kypriaci prášok /na fotke je/ (clamp) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2012, 9:10)
Anička... lepšie pozri... prášok je aj na fotke, aj v rozpise surovín, aj komentári pri obrázku - spolu s pudingovými práškami sa pridáva :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (1.8.2012, 22:55)
(Y) (Y) (Y)...vyskúšam....vyzerá veľmi dobre. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2012, 9:11)
Ďakujem Zlatka (F) (F) (F) čistá improvizácia, ale naozaj chutný výsledok ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu