Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Jemnulinká banánovo-čokoládová bábovka bez múky
[ recept č. 49243 zo dňa 1.8.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Namiesto múky 4 pudingy - 2 zlaté klasy, 2 vanilkové klasické, 4 vajíčka (mala som menšie, dala som 5), 1 dl olej, 1 pohár práškového cukru, 3 zrelé banány, prášok do pečiva, čokoláda, 3-4 PL mlieka (ak je cesto príliš husté)
POSTUP PRÍPRAVY
Tak trošku som improvizovala - mali sme doma prezreté banány a akosi sa k nim nikto nemal, tak som sa rozhodla zúžitkovať ich týmto spôsobom... a veru, v tejto forme sa po nich len "zaprášilo" :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravíme si suroviny - chýba mi tu práškový cukor, dala som ho toľko koľko som dala oleja - 1 dl |
![]() |
žĺtky s cukrom si poriadne vymiešame do peny |
![]() |
...pridáme 4 pudingové prášky spolu s práškom do pečiva |
![]() |
...prilejeme 1 dl oleja |
![]() |
...rozpučíme 3 zrelé banány |
![]() |
...banánovú "kašu" pridáme do hmoty |
![]() |
...prisypeme nasekanú čokoládu |
![]() |
...a všetko spolu poriadne zamiešame |
![]() |
...na záver pridáme do tuha vyšľahaný sneh z bielkov a štipky soli |
![]() |
...potom už len zľahka zmiešame |
![]() |
...maslom si poriadne vymastíme a strúhankou vysypeme bábovkovú formu |
![]() |
...opatrne nalejeme cesto do formy |
![]() |
...nie úplne do plna, cca 2-3 cm od okraja - aby nám cesto počas pečenia nevytieklo z formy von potrebuje miesto |
![]() |
...zakryjeme alobalom a dáme piect na 170°C cca 15 minút |
![]() |
...po 15 minútach odokryjeme a dopečieme ešte cca 6-8 min odokryté - skúšame špajdlou - ak sa cesto lepí, ešte nie je hotovo |
![]() |
...po vybratí z rúry ju chvíľočku necháme "odpočívať"... asi po 5 minútach môžeme vyklopiť (na vyklopený nepoliaty záber som akosi zabudla)... posypeme cukrom, alebo polejeme čokoládovou či citrónovou polevou... podľa chuti... NESKUTOČNÁ bola :)))
Malé doporučenie - ak máte radi sladké, dajte cukru dvojnásobok :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660, mimibazar.sk/etelinka (6.11.2016, 8:29) |
Fantastická bábovka. Aj som zdieľala váš recep na FB.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia V. (zaba1404) ID 264748 (2.3.2013, 16:35) |
Je naozaj úžasnááááá nabuduce dam ale dvojitu davku cukru neviete mi poradit???ked som ju vytiahla z truby, bola krasna nadychana a po vychladnuti uplne splasla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.3.2013, 18:22) |
Milá Lucia, som rada, že bábovka chutila. Písala som aj v recepte, že ak máte radi sladké, treba dať dvojnásobok cukru Dôvodov prečo bábovka splasla môže byť viac - či nedostatočne vymiešané bielka, alebo rozdiel v teplote surovín, alebo teplotný šok (napr. ak sa horúca dá chladiť do otvoreného okna). Moja rada - aby bábovka nespľasla: Bielka treba vymiešať na tuhý sneh (pridať štipku soli). Ostatné suroviny pre istotu vmiešavať postupne, pridávať. A rozhodne už nemiešať mixérom, ale len opatrne varechou - aby bielky zostali ľahké a nadýchané. Držím palce.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
martina G. (feedorka) ID 35909 (1.12.2012, 21:22) |
evička, recept vyzerá úplne super , len mi stále vŕta hlavou , naozaj stačí 23 minút na upečenie? nemôžem tomu celkom uveriť, ja robím bábovku a 160 celzioch a 60 minút a v tejto sú ešte banány... , alebo tým, že tam nie je múka stačí to?? díky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.12.2012, 7:55) |
Martinka... je jasné, že pečenie treba prispôsobiť podľa rúry, mne tých 23 minút stačilo... treba vyskúšať špajdlou, či sa ešte cesto lepí... ak nie, bábovka je hotová.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Š. (stefulik) ID 155881 (27.11.2012, 19:00) |
dik za recept ,je vynikajuca,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (1.12.2012, 21:06) |
Dík za super správu mám radosť, že chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (22.10.2012, 16:11) |
Tak idem na to,vyzerá fantasticky.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.10.2012, 15:08) |
Dúfam, že sa podarila a chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (2.8.2012, 21:57) |
škoda,že nemá kto teraz skočiť kúpiť banány,hneď by som sa do toho pustila ,no musím vydržať do zajtra,určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (2.8.2012, 18:58) |
tak toto veru vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2012, 19:19) |
Anka, bude mi potešením ak vyskúšaš a bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (2.8.2012, 16:35) |
Joj, tak tento receptík hneď odkladám, na jeseň vyskúšam, u nás teraz idú ovocné koláčiky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2012, 19:20) |
Ivanka... na Teba som pri pečení tejto bábovky myslela, sama som bola zvedavá, čo z toho nakoniec bude... a veru oplatí sa vyskúšať. Veď potom mi dáš snáď vedieť keď ju skúsiš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (2.8.2012, 11:47) |
aha , prepáč, asi so slepá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2012, 19:20) |
...isto nie viac ako ja hlavne že sme inak zdravé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (2.8.2012, 9:13) |
zaujimave.... vyskusam....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2012, 19:21) |
Ďakujem za uznanie Veronika budem rada ak vyskúšaš a zachutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (2.8.2012, 6:59) |
robím ho podobne s BB pudingom , ty ho máš tiež veľmi pekný, len v rozpise ti chýba kypriaci prášok /na fotke je/  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2012, 9:10) |
Anička... lepšie pozri... prášok je aj na fotke, aj v rozpise surovín, aj komentári pri obrázku - spolu s pudingovými práškami sa pridáva  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (1.8.2012, 22:55) |
...vyskúšam....vyzerá veľmi dobre.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2012, 9:11) |
Ďakujem Zlatka čistá improvizácia, ale naozaj chutný výsledok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |