
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Simonka M. (Simuklishka) ID 213065 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Parížske jahodové rezy[ recept č. 49137 zo dňa 24.7.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5vajec, 180g práškového cukru, 170 polohrubej múky, PL oleja, 5PL vriacej vody, ½ PDP Krém: salko, maslo, 80g práškového cukru, jahody, Šľahačka: 2smotany na šľahanie, 100g čokolády Želatína: 400ml vody, 100g práškového cukru, jahodový sirup, zlatý klas POSTUP PRÍPRAVY Deň vpred uvaríme salko v dostatočnom množstve vody a varíme ho 2 hodiny. Šľahačka: smotany na šľahanie povaríme, pridáme nalámanú čokoládu a vychladenú uložíme do chladničky. Cesto: (druhý deň) žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme vodu, olej, múku s PDP a sneh z bielkov. Vylejeme na plech a pečieme 20minút pri 180°C. Krém: Maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme uvarené salko a natrieme na cesto. Poukladáme jahody. Čokoládovú šľahačku vyšľaháme a natrieme na jahody. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť. Ozdobíme jahodami. Ak chceme môžeme pripraviť želatínu uvarenú z vody, cukru, sirupu a zlatého klasu, ktorou polejeme koláč. |