Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
Jogurtové rezy s višňami a kokosovým krémom
[ recept č. 49119 zo dňa 23.7.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
80 masla, 125g krupicového cukru, 1 vajce, 400ml čokoládového jogurtu, 2 PL medu, 250g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, višne alebo iné ovocie. NÁPLŇ: 2 kokosové pudingy, 150g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 600ml mlieka, 250g masla, 4PL práškového cukru, 250g mäkkého tvarohu, 220ml kyslej smotany. Na ozdobenie: strúhaný kokos alebo višne
POSTUP PRÍPRAVY
Najlepší koláč aký som kedy jedla, chutil každému a hneď pýtali recept. Fotky nie sú najkrajšie, keďže som ho fotila ráno a piatej a ponáhľala sa na dovolenku. Mamka mi ho zabalila na cestu aj napriek tomu, že som vymýšľala a nechcela ho brať s obavami kto ho zje, no behom 3 minút koláč nebol na svete :) Receptom so sa inšpirovala v časopise, takže Vám ho len reprodukujem. Príprava:
1. Roztopené maslo (nemusí byť celkom tekuté) vyšľahajte s krupicovým cukrom. Potom do hmoty zašľahajte vajíčko.
2. Do maslovej hmoty primiešajte 400ml čokoládového jogurtu, a 2PL medu.
3. Nakoniec prisypeme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto dobre vymiešať.
4. Na plech položíme papier na pečenie a cesto naň roztrieme.
5. Na cesto poukladáme vykôstkované višne, prípadne kompótové ovocie. Bublaninu upečte.
KRÉM:
1. Uvaríme kokosové pudingy podľa návodu, ale v 600 ml mlieka.
2. Puding necháme vychladnúť a zvlášť vyšľaháme mäkké maslo s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom.
3. Mierne vlažný kokosový puding zašľahajte s maslovou penou.
4. Náplň nakoniec vyšľaháme s mäkkým tvarohom a kyslou smotanou.
5. Na upečenú bublaninu roztrieme krém a necháme stuhnúť v chladničke.
Je dôležité, aby ste dodržiavali presné množstvá surovín, jogurtu musí byť 400 ml nie menej. |
Miriam F. (mifri) ID 104236 (27.7.2012, 7:59) |
a pri akej teplote pečieme? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 (27.7.2012, 15:56) |
myslim, že 180°C  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lubica S. (Friduška) ID 146033 (25.7.2012, 14:18) |
mňam ten musí byť výborný určite skúsim.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam F. (mifri) ID 104236 (24.7.2012, 14:31) |
mierku ml chápem, ale v recepte je 220 g, takže asi preklep, ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 (24.7.2012, 17:34) |
pomýlila som sa 220ml |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam F. (mifri) ID 104236 (24.7.2012, 10:47) |
Dobrý deň ešte sa chcem spýtať - koľko je 220 g kyslej smotany? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (24.7.2012, 14:13) |
Miriam, pozri sa na kelímok v obchode. niektoré sú 200, niektoré 220, niektoré 250 ml |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (23.7.2012, 20:22) |
no tak toto vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 (23.7.2012, 21:17) |
dajte vediet, ako chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | adriana m. (adula75) ID 57756 (23.7.2012, 16:07) |
vyzerá lákavo, určite vyskúšam...mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 (23.7.2012, 16:21) |
ďakuje, dajte mi vediet ako Vám chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam F. (mifri) ID 104236 (23.7.2012, 14:43) |
Dobrý deň - aký tvaroh treba použiť, hrudkovitý alebo ten úplne jemný do plniek. Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 (23.7.2012, 16:21) |
Dobrý deň, tvaroh musí byť jemný nie hrudkovitý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 (23.7.2012, 14:23) |
Ďakujem, použila som klasický hlboký plech |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta Š. (siskam1) ID 199001 (23.7.2012, 13:42) |
Koláč vyzerá ozaj dobre. Aký veľký plech si použila? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |