končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Tvarohový koláč s biskvitom[ recept č. 4910 zo dňa 13.4.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 75 g masla * 75 g práškového cukru * 1 vajce * 100 g hladkej múky * 100 g polohrubej múky *** PLNKA: 500 g tvarohu * 4 PL práškového cukru * 1 vanilkový cukor * 100 g hrozienok * 2 vajcia *** BISKVIT: 3 vajcia * štipka soli * 3 vrchovaté PL práškového cukru * 1 vanilkový cukor * 2 PL vody * 3 vrchovaté PL hladkej múky * 1 ČL prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Tento koláčik je moja ďalšia spomienka na detstvo. Naučila ma ho moja mamina - v 2 obmenách. Tu je tvarohová verzia. Je úžasný! Áno, áno, obrázkový postup je jasná vec. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Hrozienka prepláchneme, zalejeme ich horúcou vodou a necháme nabobtnať. 2. Z masla, cukru, vajíčka a múk vypracujeme cesto ... 3. ... zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme ho aspoň na pol hodinku do chladničky. 4. Tak a ideme na plnku. Najskôr vyšľaháme tvaroh, vajíčka, práškový a vanilkový cukor. 5. Po vyšľahaní pridáme a zamiešame scedené hrozienka. 6. Ja som medzitým robila množstvo iných vecí, takže cesto odpočívalo v chladničke vyše hodinky. To však vôbec nie je na škodu, práve naopak. Cesto vyvaľkáme na kruh približne o 2 cm väčší ako je okrúhla forma, v ktorej sa bude koláč piecť. Moja forma má 28 cm. 7. Cesto preložíme do formy. Mne sa osvedčilo položiť na vyvaľkané cesto formu hore dnom a potom ju aj s cestom a podložkou na cesto obrátiť a opatrne podložku odstrániť. 8. Bude to vyzerať asi takto. 9. Potom už len cesto jemne popritláčame do formy a domodelujeme okraje. Nezabudneme cesto popichať vidličkou. 10. Na cesto vylejeme pripravenú plnku a pečieme vo vyhriatej rúre 25-30 minút pri 180 °C. 11. Počas 1. fázy pečenia urobíme biskvit. Začneme šľahať bielka so štipkou soli, pridáme cukor ... 12. ... a postupne zašľaháme po jednom všetky žĺtka. 13. Pridáme vodu a opäť chvíľku šľaháme. 14. V miske zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva ... 15. ... a jemne ju metličkou vmiešame do vyšľahaného základu. 16. Takto vyzerá predpečený koláč, vytiahnutý z rúry len kým naň ... 17. ... nalejeme biskvit a hneď šup-šup naspäť do rúry. 2. fáza pečenia trvá 20-30 minút pri rovnakej teplote, čiže pri 180 °C. 18. Ihneď po vybratí z rúry bude koláč nafúknutý, ... 19. ... ale po vychladnutí trochu spľasne. Treba vydržať a nechať ho úplne vychladnúť! 20. Tentokrát som ho celý pocukrovala a pomocou šablóny aj posypala kakaom cez sitko. 21. Je vynikajúci. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Jana S. (Popka) ID 40159 (16.4.2008, 19:22) | |
Ahoj Eli. To je nádhera! Vyčaril sa mi úsmev na tvári, keď som zbadala Tvoj nový recept. Provokuješ ma k tomu, aby som tú svoju šablónu, ktorú mám tiež z Rakúska konečne oprášila a použila. Dobrý nápad s tým kakaom.Už len formu zháňam s takým priemerom, aby som to mohla vyskúšať. Pá | |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (18.4.2008, 15:36) | ||
Ahoj Jani! To som rada, že viem takto čarovať. Šablónu pekne opráš a použi, uvidíš, budeš sa tešiť z výsledku. Formu si kúp radšej s nepriľnavým povrchom, pri tomto koláči ju netreba vymastiť a vysypať múkou. | ||
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (14.4.2008, 22:37) | |
Gabi, Gladys, až teraz sa dostávam na internet. Šablónu mám z Rakúska. Ale aj u nás sa dá kúpiť, pridávam linky: http://www.soupharba.sk/podnik/sablony.html http://www.soupharba.sk/podnik/pic/01131.jpg A ako napísala Kristínka, aj vystrihnutá z papiera bude . |
|
ODPOVEDAŤ |
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (14.4.2008, 11:22) | |
Nádhera! Aj ja čakám na info o šablóne! | |
ODPOVEDAŤ |
Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (14.4.2008, 9:45) | |
Super Kde sa da kupit taka sablona? | |
ODPOVEDAŤ |
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (14.4.2008, 14:19) | ||
možno by bola dobrá aj vystrihnutá z papiera | ||
ODPOVEDAŤ |
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (14.4.2008, 15:38) | |||
Super nápad, to by ma ani nenapadlo ... sa budú tešiť, keď to budeme robiť. A ja tiež.... | |||
ODPOVEDAŤ |