. .. .. .. .. .. .
. .

Petržlenová žemľová knedľa - RECEPT 4899

Silvia M. (sikovnica) ID 5882
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.8.2006
Naposledy: 22.12.2022 13:56
Aktualizácia: 11.6.2019 8:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 32
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 45
NÁVODY 1

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)


Petržlenová žemľová knedľa


[ recept č. 4899 zo dňa  ]


Petržlenová žemľová knedľa


POTREBNÉ PRÍSADY

2 staršie žemle - 250 g polohrubej múky - 100 ml mlieka (alebo smotany na varenie) - 1/2 kocky droždia - 4 PL masla - 2 PL nasekanej petržlenovej vňate - 2 vajcia - soľ - alobal

POSTUP PRÍPRAVY

Super domáca príloha, veľká mňamka, hodí sa najmä k omáčkovým mäskám, ako napríklad k môjmu bravčovému na divoko.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Suroviny


1. Mlieko trochu ohrejeme a rozmiešame s droždím. Necháme chvíľku odležať.


2. Žemle nakrájame na kocky a trochu opečieme na masle.


3. Do misy na cesto vsypeme múku, do stredu urobíme jamku, do nej vlejeme mlieko s droždím. To hnedé na múke sú omrvinky zo žemlí.


4. Pridáme vajíčka, vňať, soľ podľa chuti a dobre vypracujeme. Inak neviem, prečo sa tam robí tá jamka, ale robím to tak odjakživa.


5. Nakoniec pridáme žemle a ešte raz dobre premiešame. Hotové cesto zakryjeme a dáme vykysnúť do tepla asi na 30 minút.


6. Po 30 minútach si pripravíme alobal, ktorý potrieme olejom. Cesto vyformujeme do valca (knedle) a zabalíme do alobalu...


7. ... asi takto. Moja stará mama namiesto alobalu používala čistú kuchynskú utierku, ktorú potrela maslom. Ja som toto neskúšala, ale je pravda, že tie jej knedle boli lepšie ako moje.


8. Zabalenú knedľu vložíme do osolenej vriacej vody a varíme 30 minút. Knedľa zrejme bude plávať na hladine, takže po 15 minútach ju otočte. Potom hotovo, vyberiete, nakrájate a papáte, dobrú chuť!!!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Bravčové stehno na divoko | Petržlenová žemľová knedľa | Palacinky s pažitkovou plnkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.2.2014, 17:44)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (2.2.2014, 9:34)
idem ju dnes vyskúšať... (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (mimiba) ID 55638, mimibazar.sk/mimiba (20.1.2013, 14:53)
Dobrý deň, dnes som podľa vášho receptu urobila takúto knedľu a bola skveláááááááááááá (Y) (Y) (Y)
Manžel mi ju pochvalľoval. Tak že na budúce už len takúto. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
jana k. (janka425) ID 45490 (8.12.2009, 14:05)
Vyskušane su super dorabala som ešte jednu davku na večeru.dakujem (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
erika k. (DAGGMAR) ID 41825 (14.5.2008, 18:12)
Ahoj Silvi,,tie tvoje knedle tak dobre vyzeraju na tej fotke,že som to musela vyskúšať aj ja,,a ako som si to myslela sú vynikajuce,lepšie než obyčajné,,hned som si spravila dvojitu dávku,tak že som mala dve obrovské knedle,,aj sme si pochutnali s manželom s dobrou koprovou omáčkou,,dík za recept,je skvelý. (Y) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (15.5.2008, 12:49)
(L) dakujem (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (16.4.2008, 15:04)
ahoj silvi, tak som sa nechala tebou vcera inspirovat a urobila som veceru a la sikovnica :-) skoncilo to velkym uspechom, aj knedlik aj masko,manzel sa nevedel dojest...
len som zabudla kupit biele pecivo, tak som dala do knedle tmave celozrnne a tu je vysledok:
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=249010
vies co, bolo to chutovo (Y) a este to aj zaujimavo vyzeralo ^o)
dakujem za receptiky (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (16.4.2008, 17:04)
Juli, taketo komentare mam najradsej, dakujem a som fakt rada, ze chutilo!!! (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) A inak, ta zemla s tmavym pecivom naozaj vyzera skvelo, vidiet, ze sa podarila (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu