
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Viktória G. (fiolina1) ID 133255 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Mexicke kuracie Enchiladas - vynikajuce ![ recept č. 48906 zo dňa 14.7.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Nikdy som ešte nepridala žiaden recept, iba som si kradla tie Vaše mňamky, no s týmto sa musím podeliť ja. Mierne pikantné, jednoduché plné strukovín a kuracinky :-) Príprava je troška zdĺhavejšia, no pečú sa len 15 minut a stoja za to! Na 8 tortíl. Potrebujeme: Omáčka: - 1/4 hrnčeka oleja - 2 lyžice múky - cca 2 lyžice mletého chilli - cca 230 g paradajkového pretlaku - 360 ml vody - 1/4 ČL mletej rasci - 1 strúčik cesnaku - soľ na dochutenie Plnka: - 3 lyžice oleja - 600 g kuracích pŕs (môže byť aj viac)\\r\\n- 2 ČL mletej rasci\\r\\n- 6 strúčikov cesnaku\\r\\n- 1 ČL Mexického korenia (môže byť aj korenie "Taco" , bežne nájdete napr. v Tescu medzi zahraničnou kuchyňou)\\r\\n- 1 stredne veľká cibuľa\\r\\n- 1 konzerva bielych fazuliek v paradajkovej omáčke\\r\\n- pol konzervy kukurice \\r\\n- 4 chili papričky (posekané) - nie je nutné ,ja som nedávala\\r\\n- 1 konzerva lúpaných rajčiat v konzerve\\r\\n- cca 150 g tvrdý syr, 1- 1 balík tortill (môžte aj vyrobiť, ja kupujem :-) . Jedno balenie - 8 tortíl. POSTUP PRÍPRAVY Najprv si spravíme omáčku: V menšom hrnci na strednom plameni si zohrejte olej. Vmiešajte múku a drvenú chili. Varte len pár minút pokým zmen nezhnedne (nie je to bešamel) . Po stálom miešení (aby múka nezhorela) pridajte kontinuálne paradajkový pretlak, vodu, mletú rascu, cesnak. Miešajte na miernom ohni cca 10 minút, alebo pokým omáčka nezhustne (nečakajte kým sa začne variť, len počkajte kým omáčka nezhustne) a dochutíme soľou. Vznikne nám riedkejšia omáčka, ktorú po 10 minútach odstavíme z plameňa a ideme na robenie plnky (zatiaľ nám omáčka mierne vychladne). Tak, keď už omáčku máme hotovú, pustíme sa do plnky našich Enchiladas :-) . Vybereme si väčšiu panvicu, na ktorej si na oleji opečieme do zlatista naše kuracie mäsko - nedusíme, len jemne orestujeme, aby už "nebolo ružové". Ochutíme soľou a korením, pridáme drvenú rascu, 4 strúčiky cesnaku, Mexické korenie. Všetko spolu pomiešame a odstavíme z plameňa. Vyberieme mäsko z panvice do misky, pričom v panvici ostane štava z našeho mäska. Na tejto štave si orestujeme cibuľku (krájajte na väčšie kúsky), 2 strúčiky cesnaku, pokým nám cibuľka nezmäkne. Keď nám cibuľka zmäkne, pridáme 1 konzervu lúpaných rajčín a minútku orestujte. Pridáme pol konzervy kukurice a jednu konzervu fazuliek v paradajkovej omáčke, 4 posekané chilli papričky (ak máte radi veľmi štipľavé). Poriadne všetko premiešame a chvíľočku povaríme (stačí do 5 minút). Pokým sa nám plnka varí, my prejdeme k miske s naším orestovaným mäskom, ktoré si prstami rozdelíme na malé kúsočky (na menšie pásiky si jednotlivé kocky mäska rozdelíme, resp. "rozpásikujeme" :-) ) . Mäsko následne pridáme do našej variacej zeleninovej zmesy. Pomiešame, povaríme ešte chvíľočku a odstavíme z plameňa. Vyberieme si stredne veľký pekáč, do ktorého nalejeme (cca 1,5 cm vysoko) našu omáčku. Zbytok omáčky si ešte necháme. Vytiahneme si naše tortilli. Každú jednu tortillu si môžme zohriať v mikrovlnke na cca 30 sekund, potom sa s nimi pracuje lepšie (ľahčie sa ohýbajú). Ohrejeme tortillu a namočíme ju zo spodnej strany do omáčky a do stredu tortilli dáme našu plnku. Zavinieme ako palacinku a uložíme do pekáča. Takto postupujeme s každou jednou našou tortillou. Všetky naše Enchilady v pekáči si polejeme zbytkom omáčky a postrúhame na vrch syr (čím viac, tým lepšie :-) ) Pečieme 15 minút na 165°C ,alebo pokým sa syr neroztopí. Podávame len tak samé, prípadne s ryžou na dekoráciu môžte nasekať petržlenovú vňaťku. DOBRÚ CHUŤ! :-)) |
![]() | Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (15.7.2012, 10:31) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (14.7.2012, 20:40) |
až mi slinky teču ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina S. (tamyra) ID 93057 (14.7.2012, 18:55) |
http://www.ourfamilyeats.com/2010/10/chicken-enchiladas/ | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Viktória G. (fiolina1) ID 133255 (14.7.2012, 19:13) |
Nefotila som, tak som pridala obrazok ktory sa najviac podobal mojmu výsledku ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (14.7.2012, 18:35) |
znie to velmi zaujimavo... urcite vyskusam ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |