Monika M. (monci81) ID 46679 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Boloňské špagety podľa Saši
[ recept č. 48562 zo dňa 23.6.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g pomletého mäsa(ja som mala hovädzie a bravčové),polovica cibule,pasírované paradajky-pomodoro,bolognese omáčka,0,5 dcl červeného vína,strúčik cesnaku,postrúhaný parmezán. Špagety,ktoré si uvaríme počas robenia omáčky,nech sú teplé.Ja si dám variť vodu na ne asi v čase,ked pridávam pomodoro.
POSTUP PRÍPRAVY
V obrázkovom postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Na oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme k nej mäso.Oheň nesmie byť prudký,aby sa vám mäso nespálilo.Na to pozor. |
![]() |
Keď je mäsko orestované (ja som restovala cca 25 minút),pridáme pomodoro. |
![]() |
Pridáme bolognese omáčku,ktorú sme rozriedili v 200-250 ml vody. |
![]() |
Takto vyzerá tá omáčka.V Tesc.u ju mávajú pri instatných jedlách,kúsok od pomodora |
![]() |
Necháme dusiť cca 10 minút.Potom pridáme víno (zabudla som odfotiť) a po cca 5 minútach pridáme prelisovaný cesnak. |
![]() |
Prevaríme.Ak je omáčka príliš riedka,necháme ju zredukovať,to znamená,že nezakryté varíme,kým nezhustne.Nezabudnite v tomto prípade miešať,aby vám to nezhorelo. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |