. .. .. .. .. .. .
. .

Pečený tuniak s rozmarínom - RECEPT 4830

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633
.
mimibazar.sk/emka
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2005
Naposledy: 12.12.2015 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 204
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 496
NÁVODY 12

RYBY A DARY MORA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Pečený tuniak s rozmarínom


[ recept č. 4830 zo dňa  ]


Pečený tuniak s rozmarínom


POTREBNÉ PRÍSADY

steaky z tuniaka * olivový olej * paradajky * soľ * biele mleté korenie * šľahačková light smotana * citrónová šťava * vetvička čerstvého rozmarínu * konzerva šampiňónov (ak chcete)

POSTUP PRÍPRAVY

Výýýborné jedlo... v prípade, že zoženiete tuniaka :-( Rozhodne je to výborné jedlo aj v prípade, že tuniaka nezoženiete a jedlo pripravíte z inej ryby.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Dostali sme nádherný kus tuniaka, bol by hriech nezjesť ho hneď, ako som ho zbadala na stole.
2. Ak zoženiete niekde tuniaka... pravdupovediac, ešte som ho u nás v obchodoch nevidela - ale možno sa zle pozerám... nakrájajte ho na 3-4 cm tenké steaky.
3. Do pekáča dajte na spodok trocha olivového oleja,
6. pofŕkajte citrónovou šťavou,
4. steaky naukladajte do pekáčika, troška osoľte,
6. a zalejte šľahačkovou smotanou - dala som smotanu s nízkym obsahom tuku. Ryba vyzerá neodolateľne už teraz... hádam to vydržím a nepustím :-)
7. Na rybu naukladajte nakrájané plátky paradajok,
8. šampiňóny a položte vetvičku voňavého rozmarínu. Pekáč strčte do rúry a upečte.
9. Ako prílohu som podávala brokolicu varenú v pare, pečené zemiaky a šalát z čerstvej zeleniny.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ovocná ryža s banánom - od ukončeného 6. mesiaca | Pečený tuniak s rozmarínom | Slaný pórový koláč s tvarohom >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína P. (Kačena11) ID 6143, mimibazar.sk/kacena11 (22.7.2013, 12:47)
Dnes som robila tuniaka, mala som filety od LEDO a konštatujem, že celkom príjemná obmena oproti tomu, čo robielvam na panvici na "prírodno". Ja som si pochutila :-$ :-$ :-$ :-$ ešte som nakoniec posypala korením na ryby a keďže som nemala rozmarín, pridala som trochu provensálskych byliniek :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.4.2008, 22:29)
Maci, to je tuniak *-) *-)? Vyzera to ako losos. No, neva...recept vyzera super chutnucky. Urcite ho vyskusam. Moj mangel musi mat aspon 2 x do tyzdna nejaku vodnu priserku.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (7.4.2008, 22:33)
Ahoj Alexandra, dobre si si ho vycvičila ;-) ;-) ;-) Môj nemusí mať dvakrát do týždňa rybu, ale má :-) :-) :-) :-) :-) Je to tuniak - teda nie môj muž :-D :-D :-D ale tá ryba na pekáči :-D (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.4.2008, 22:42)
To on si vycvicil mna. Ved vies aka ryba sa u nas jedavala...vyprazane file a na Vianoce vyprazany kapor. Manzel je Belgican (primorska krajina), tu sa v lete zacina muslova sezona, pozvolna prejdu na garnalovu, scampovu a rybaciu sezonu. Ja mam z toho len hlavu v smutku, ako mu to vsetko pripravit. ;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (7.4.2008, 22:45)
Uff tak to by sa mi páčilo :-) :-) :-) až na mušľovú a slávkovú sezónu... :-S :-S :-S netuším čo je scampová sezóna - ale možno vysvetlíš ;-) ;-) ;-) a keby ma muž zásoboval kuchárskymi knihami... vyskúšala by som všetko doradu a v abecednom poradí ;-) vysmážaný kapor je oproti tomu brutálna nuda :-) :-) :-) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.4.2008, 22:51)
Musle su nahodou super...nie je s nimi ziadna babracka (hodis do hrnca s vodou a zeleninou, trosku bieleho vinka, udusis...s hranolkami su mnam mnam). Scampi su tie vacsie garnale (predavaju ich mrazene aj v Metre) ;-)...netusim ako sa volaju po Slovensky *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu