sylvia g. (sylvia g) ID 3463 |
|
mimibazar.sk/sylviag |
Oblasť: Levice |
Telefon: 0948 027973 |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 15.4.2006 |
Naposledy: 10.4.2020 18:44 |
Aktualizácia: 18.11.2017 17:57 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
PAELLA VALENCIANA
[ recept č. 48141 zo dňa 29.5.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kuracie mäso, olej, cesnak, cibuľa, paradajky, hrášok, fazuľové struky, hrubostenná paprika, kurací vývar al. bujón, šafrán alebo korenie na paella, ryža, petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
v postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
potrebné ingrendiencie
druhá polovica ingrediencií
Ja som konečne dostala origoš paelleru, ale doteraz som používala široký hrniec, ktorý možno dať do rúry. Takže si na oleji opražíme cibuľu pokrájanú na mesiačiky a cesnak pokrájaný na kúsky
vložíme kúsky kuracieho mäska ( používa sa v tomto recepte pol na pol kuracie a králičie mäsko, ale som ho nemala, je to fajn aj takto) a opečieme z oboch strán
Medzičasom si rozohrejeme rúru na 180 - 200 st.
Opečené mäsko vyberieme a na panvičku vložíme papriku pokrájanú na pásiky a paradajky. Časť papriky si odložíme bokom.
Po krátkom opražení pridáme ryžu. Ja som použila 3 dcl, znova opražíme
Vrátime mäsko. Prdáme kurací vývar, alebo bujón, raz toľko, ako ryže...čiže v mojom prípade 6 dcl. Pridáme šafrán, ja mám už hotové korenie na paella, ale ak máte iba šafrán, tak treba ešte pridať mleté korenie
Zamiešame, ochutnáme či máme dosť slané, pretože už vývar je slaný, takže opatrne. Pridáme ešte papriku, hrášok, fazuľku a petržlenovú vňať.
Po 10 minútkach dáme bokom, prikryjeme alobalom. Vložíme do predhriatej rúry na cca 20 - 25 minút. Potom vyberieme a necháme prikrytú ešte cca 10 minút dôjsť.
Tekutina nám vsiakne do ryže a môžme podávať. Dobrú chuť!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (16.5.2013, 8:35) |
hmmm,,nevidim tu ani jeden koment po vyskusani,tak len dufam,ze to bude jedle |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (16.5.2013, 13:44) |
Ak to riskneš, tak budem rada, keď pridáš koment ... |
ODPOVEDAŤ |
| | Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (16.5.2013, 16:34) |
no, riskla som to dnes,nie som nijako ohurena..asi ostanem pri svojom klasickom rizote,ale netvrdim,ze inemu to nebude chutit |
ODPOVEDAŤ |
| | | | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (16.5.2013, 20:12) |
..nešlo o ohúrenie, proste to je paella... |
ODPOVEDAŤ |
| magdaléna c. (megi118) ID 105517 (9.3.2013, 17:25) |
zaujímavý receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (30.8.2012, 10:09) |
mnam to vyzera dobre |
ODPOVEDAŤ |
| Summer M. (Summer103) ID 214081 (30.8.2012, 9:37) |
Prosim ta aky typ ryze sa pouziva na paellu? |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (30.8.2012, 13:00) |
mala by byť dlhozrnná, ale ja dávam v pohode aj guľatú, klasika, tá BASK v bielom obale papierovom je fajn. |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (29.5.2012, 17:43) |
Mňam, si i narobila chute Sylvinka. Super receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (29.5.2012, 20:07) |
Ďakujem Ivanka, ja som robila v poradí už tretiu za dva týždne |
ODPOVEDAŤ |