končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
RYŽA A CESTOVINY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Záhradnícke kari rizoto[ recept č. 478 zo dňa 18.10.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY *1 pór *balíček mrazenej (čerstvej) zeleninky *2 párky (viedenské....) *2 lyžice kečupu *1 sklíčko leča *koreniny podľa chuti *kari *olej alebo masť * 2 hrnčeky ryže * tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Aj keď rizoto je z ryže, predsa sa píše s "i ". Toto vždy deti pri písaní pletie. Žiakom som stále hovorila: " Keď je ryža neuvarená - je tvrdá - tak " y ". A keď sa už poriadne povarí a je z nej rizoto - je mäkká - tak "i ". Nám sa to dúfam nepopletie a rizoto z ryže sa podarí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI pripravíme si potrebné suroviny....ja som si narobila do zásoby mrazené vrecká s predvarenou zeleninkou Pripravíme si omáčku. Do oleja si dáme pórik a trošku porestujeme. Pridáme na kolieska nakrájené párky, koreniny a dve lyžice kečupu. Trošku porestujeme a šupneme mrazenú zeleninku. Prikryjeme a necháme rozpustiť zeleninku. Keď to buble, vylejeme tam malé sklíčko leča. (najlepšie je domáce). Necháme prejsť varom....aby bolo všetko dobre mäkké. A hotovo! Na tuku si porestujeme suchú ryžu. Pridáme soľ a kari (tak 2 kávové lyžičky) podlejeme vodičkou, raz premiešame, prikryjeme a 20 minút varíme keď je ryža mäkká, odkryjeme .... zmiešame s omáčkou.... .... posypeme syrom a šup k stolu OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |