Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Fazuľové casserole s klobáskou
[ recept č. 47757 zo dňa 11.5.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 ml bieleho vína, 1 lyžica oleja, petržlen, 70 g oravskej slaninky (2 hrubšie plátky) pokrájanej na kocky, 1 veľký pór pokrájaný na polkolieska, 1 chilli paprička, 200 ml kuracieho vývaru, 1 strúčik cesnaku, 2 pikantnejšie klobásočky pokrájanej na kolieska, 2 konzervy bielej fazuľky zliatej z tekutiny, soľ, mčk
POSTUP PRÍPRAVY
casserole = Kastról , z francúzskeho slova pre "hrnca", [ 1 ] je veľký, Deep Dish používa ako v peci a ako servírovací nádoby. Slovo kastról sa používa aj na prípravu jedál a slúžil v takej plavidlo, sa riad sám volal pekáč alebo kastról panvicu . V britskej angličtine sa tento typ paraboly je často nazývaný aj piecť , súčasne s varnou techniku používa na varenie misy. V Minnesote, je tento druh pokrmu niekedy nazývaný "hotdish."
Receptík z časopisu, pričom som si trochu upravila postup.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Na oleji si osmahneme slaninku a klobásku do zlatova. |
![]() |
Pridáme pór, pretlačený cesnak a opekáme do mäkka. |
![]() |
Pridáme pokrájanú chilli, ale radšej bez semienok. |
![]() |
Pridáme víno a vývar, dusíme cca 10 minút. Nakoniec osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s chlebíkom. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 |  | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (13.5.2012, 21:27) |
Čakala som čo z toho vystane, dopadlo to nad moje očakávania |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (12.5.2012, 12:03) |
Ivanka...super rýchle a výdatné jedlo... ukladám recept a určite niekedy vyskúšam Ďakujem za inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |