Tina G. (tinna333) ID 26976 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
Cestoviny s krevetami (Tagliatelle s krevetovou omackou)
[ recept č. 47544 zo dňa 29.4.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
* 300 - 400 g mrazenych alebo chladenych malych kreviet (predvarene, osupane) * 50 g masla * polovica citrona * 500 ml paradajkoveho pyre (passata) * 250 - 300 ml smotany na slahanie * 3 strucky cesnaku * sol * cierne korenie * petrzlenova vnat (susena ale cerstva je najlepsia) * 500 g cestovin Tagliatelle * Syr Parmezan na postruhanie na vrch
POSTUP PRÍPRAVY
Vo woku (alebo hrnci) si roztopime 50g masla, pridame 300 - 400 g kreviet (ja pouzivam mrazene), miesame a pockame kym sa nam rozmrazia a tym pustia trochu stavy, jemne posolime a vytlacime polovicu citrona, nechame este 2 min. povarit, nemusime dlhsie lebo krevetky su uz predvarene. Pridame 500 ml. paradajkoveho pyre (passaty) a pomiesame, pockame kym zovrie a pridame 250 - 300 ml. smotany na slahanie. Povarime asi 5 min. a dochutime ciernym korenim, solou a petrzlenovou vnatou. Na koniec este pretlacime 3 strucky cesnaku a mozeme odstavit, omacka je pripravena. Podavame s cestovinami Tagliatelle a postruhanym Parmezanom a navrch este mozeme opat ozdobit a dochutit cerstvymi listkami petrzlenu. Dobru chut! Je to vyborne! Prvy krat som sa velmi bala takejto kombinacie s krevetami ale uz vyse 2 rokov to pravidelne varim a oblizujeme sa vsetci. :) Dufam ze Vam bude chutit. Tesim sa na komentare. :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Vo woku (alebo hrnci) si roztopime 50g masla, pridame 300 - 400 g kreviet (ja pouzivam mrazene), miesame a pockame kym sa nam rozmrazia a tym pustia trochu stavy, jemne posolime a vytlacime polovicu citrona, nechame este 2 min. povarit, nemusime dlhsie lebo krevetky su uz predvarene. |
![]() |
Pridame 500 ml. paradajkoveho pyre (passaty) a pomiesame, pockame kym zovrie |
![]() |
Pridame 250 - 300 ml. smotany na slahanie. Povarime asi 5 min. a dochutime ciernym korenim, solou a petrzlenom. Na koniec este pretlacime 3 strucky cesnaku a mozeme odstavit, omacka je pripravena. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lenka L. (Lenka480) ID 9239, mimibazar.sk/Lenka480 (18.5.2012, 11:51) |
Vynikajúce, môžem odporučiť určite budem často pripravovať, fantázia TINKA ĎAKUJEM za inšpiráciu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina G. (tinna333) ID 26976 (18.5.2012, 16:45) |
Jeeeej tesim sa ze chutia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana M. (medd) ID 96626 (30.4.2012, 17:48) |
a co je o ten popor ??? kôpor alebo peper - cierne korenie? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina G. (tinna333) ID 26976 (30.4.2012, 19:17) |
ano cierne korenie musim to opravit.. ked ja som takto este z domu zvyknuta (u nas sa pouzivalo popor) ani som si to neuvedomila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina J. (martina.j) ID 201433 (30.4.2012, 16:58) |
kde prosím vás kupujete krevety? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina G. (tinna333) ID 26976 (30.4.2012, 19:18) |
v Tescu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zuzannnna) ID 200604 (30.4.2012, 0:33) |
och..mnaaam...dnes som to mala ale len ako polotovar..uz viem ako to uvarit..dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |