končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) Slaný kysnutý cibuľový posúch[ recept č. 475 zo dňa 17.10.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY ½ kg polohrubá múka * ½ litra mlieka * 1 kvasnice * trocha soli * štipka cukru * cibuľa * koreniny: sézam * kmín * na potretie pred dokončením pečenia: jedno vajíčko rozšľahané so soľou POSTUP PRÍPRAVY Milé mámočky, čestne prisahám, že tento kysnutý posúch zvládne každá z Vás, kysnuté cesto Vás nebude okrem zababraných rúčok nič stáť :-)) Posúch je výborný k hustým jesenným a zimným polievkám - čiže nadišiel jeho čas :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Do väčšieho hrnčeka si dajte vlažné mlieko, do mlieka čľupnite kocku kvasníc, štipku cukru a štipku soli. Presne všetko, ako vidíte na tejto fotografii číslo 1. 2. Malou lyžičkou poriadne kvasnice rozmiešajte. A teraz treba zrýchliť tempo. Kvások bude očividne rásť, takže si odmyslite odbehnutie na toaletu, a v každom prípade ani neotvárajte dvere, ak niekto zazvoní. 3. Do väčšej misy nasypte pol kila polohrubej múky. Kvások je už zvedavý na okolitý svet okolo hrnčeka, takže makačenko a nachystajte si pol litra vlažného mlieka. 4. Do múky prilejte vlažné mlieko a kuk na kvások!!! 5. Asi po dvoch-troch minútach je kvások kopcom hrnčeka. 6. Vylejte ho teda do múky s mliekom a poriadne jednou rukou vymieste. Cesto je redšie, takže vymiesiť ho dohladka bude úplná hračka aj pre Vášho zákonitého, ktorého Vám pridelil Mestský úrad. 7. Takto vyzerá vymiesené cesto, kvások začína účinkovať. Toto kysnuté cesto robím veľmi rada, pretože sa s ním ľahko pracuje, je redšie ako ostatné, pri ktorých potrebujete svaly ako Rambo, Rocky a nepotrebujete toľko sily, akou disponuje Pištinko Seagal. 8. Cesto prikryte čistou utierkou a na teplom mieste nechajte kysnúť. Bude to trvať 1,5-2 hodinky. 9. Pokiaľ nakysne cesto, vymažte poriadne plech olejom a vysypte ho strúhankou. 10. Ja som si hodinku a pol pospinkala, a vrátila som sa k cestu. Móóóže byť.... 11. Cesto vylejte na plech, a budete potrebovať troška oleja, aby sa Vám na ruky nelepilo cesto. 12. Dajte si troška oleja na malý tanierik a omáčajte si v ňom prsty. Cesto ponaťahujte po celom plechu, aby malo všade približne rovnakú výšku. 13. Keď je cesto ponaťahované na celom plechu, nechajte ho ďalej kysnúť. Zatiaľ si nachystajte cibuľu a koreniny. Dávam sézam, kmín a cibuľu. Cibuľu nakrájajte na kolieska a kolieska rozdeľte na jednotlivé obrúčky. 14. Cesto osoľte. Je mi ľúto, ale na tejto fotke nie je vidno soľ :-))))) 15. Pridajte celý alebo drvený kmín. 16. a poriadne posypte sézamovými zrniečkami. 17. Na vrch poukladajte cibuľu a posúch môže putovať do rúry. 18. Piekla som ho asi 40 minút na 180 stupňoch s ventilátorom. 19. Pred dopečením ho potriem rozšľahaným vajíčkom so soľou a vrátim na 5 minút ešte do rúry. A hotovo. 20. Recept zakončím touto dvadsiatou fotkou - podávame k všetkým možným polievkám ako hlavné jedlo. A ďakujem mojim verným "komentátorkám" k mojim receptom - baby, ste úžasné a ďakujem!!! Niekedy nestihnem ani dopísať recept a už si tu nájdem milé komentáre! Posielam veľké ďakujem! A takisto ďakujem mojej mamičke, že ma porodila, ďalej môjmu ockovi, že sa o nás s mamičkou príkladne starali, za výchovu, ktorú mi dali, ďalej ďakujem babke a dedkovi z mamičkinej strany i z ockovej strany, sestričkám za vytrvalú podporu, triednej učiteľke na ZŠ, ktorá ma zaučila do tajov varenia, ďalej ďakujem môjmu manželovi, ktorý všetko zje a vždy ma vychváli do nebies, ďalej ďakujem svokre, že mi vychovala muža, ktorý nepohrdne žiadnym jedlom, všetkým reštauráciám, ktorým som odkukala recepty, svokrovi, švagrovi, kolegyniam, spolužiačkam, kamarátkam, atď atď atď :-)))))))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Robert Z. (erzet) ID 83085 (14.4.2014, 22:57) |
Dobrý večerček. U nás v Dubnici je pizzeria v ktorej robia, vraj Slovenská pizza. Povedal som si, skúsim si ju urobiť na slovenský spôsob ako posúch. Hľadal som na nete recept. Je ich tam veľa, ale našiel som tento človečí recept od človeka napísaný ľudskou rečou. Čo ide do Slovenskej pizze? Smotanový základ, oravská slanina, údený syr, cibuľa bryndza a posypaný bol asi bazalkou. Podaril sa, vďaka aj Vášmu kysnutému cestu. Jeden problém. Dal som smotanu, cibuľu, slaninu, bryndzu. A tu je ten problém. Bryndza je hutná, tak som ju nadrobil, kúskami na slaninku, ale tie kúsky nie že by zhoreli, ale hrudky boli tmavšie, myslel som, že sa bryndza roztečie a ona nie a nie, potvorka slovenská. Dáte radu? Možno aj poradie uloženia na cesto. Vopred Vám ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (15.4.2014, 9:35) | |
ja by som bryndzu rozmiešala v smotane, a tak by som dala na cesto. za pokus to stojí, nie ? | |
ODPOVEDAŤ |
Robert Z. (erzet) ID 83085 (16.4.2014, 17:22) | ||
áno | ||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana D. (beruskazuzanka) ID 102178 (10.12.2011, 20:10) | |
jednoducho úúúúúúžasnýýý, mňam | |
ODPOVEDAŤ |
Veronika O. (veronice) ID 5934 (8.1.2012, 15:57) | ||
potvrdzujem! paraaaadny! idem teraz spravit doma | ||
ODPOVEDAŤ |
Simona F. (Sebastianela) ID 109970 (24.11.2010, 16:00) |
Idem ho robiť už druhý krát. Je vynikajúci. Mňam |
ODPOVEDAŤ |
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (14.6.2009, 22:22) | |
Zajtra idem na tento posúšik . . . . | |
ODPOVEDAŤ |
Lenka C. (Lienka.Lenka.) ID 22644 (13.4.2009, 12:19) |
Posúch je vynikajúúúúci a cesto na jednotku určite sa oplatí vyskúšať, je super |
ODPOVEDAŤ |
Petra H. (petka76) ID 20845 (5.1.2008, 13:53) |
Marcelka, skvelý recept, výborná chuť aj s Tvojou polievočkou a keď som to zvládla ja, tak už každý Budem čakať na ďalšie dobrotky |
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.12.2007, 21:14) | |
chcem sa opytam ci po tomto jedle sa potom musi casto vetrat v miestnosti .Teraz seriozne,urcite ho skusim,paci sa mi | |
ODPOVEDAŤ |
Veronika Samborská (Medusik) ID 7533, mimibazar.sk/medusik (14.12.2007, 20:33) | |
Mila Marcelka, na tento recept (cibulovy posuch) ma upozornila sestra a ja jej velmi pekne dakujem, lebo je to fajnotka na . Vam dakujem za to, ze ste receptik uverejnili . Tesim sa . Pekny vecer, Veronika . |
|
ODPOVEDAŤ |
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (27.10.2006, 1:17) | |
Marcelka, prave som objavila Tvoje recepty ! Urcite nejake vyskusam. Aj tie ozdobky su uzasne ! Aj sestry mas super. | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (16.11.2006, 12:02) | ||
Daria, ďakujem!!!!! | ||
ODPOVEDAŤ |
KRISTINA V. (KIKINA1) ID 406, mimibazar.sk/Kristina (25.10.2006, 18:07) | |
zajtra ho robím tak držte palce, frajer ho zbožnuje tak dúfam že sa podaríííí a dakujem opät za recept |
|
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (25.10.2006, 21:03) | ||
Ahoj Kristínka, ďakujem a kedy sa to vydávaš??? | ||
ODPOVEDAŤ |
KRISTINA V. (KIKINA1) ID 406, mimibazar.sk/Kristina (26.10.2006, 19:32) | |||
Marcelka ked sa budem vydavat tak budeš medzi prvými komu to poviem ) Keby si vedela ako mu veeeelmi chutil Naozaj supeeeer recept Ešte raz dakujeeeeeem |
|||
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (16.11.2006, 12:02) | ||||
Kiki, čakám na oznámenie a ďakujem !!! | ||||
ODPOVEDAŤ |
katarína H. (hanzelovak) ID 752 (25.10.2006, 8:49) |
no ja som vcera piekla osuch, ale len taky suhy a ze skocim na mmb kym kysne a nasla som toto, tak sm ho dochutila a som velmi spokojna |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (25.10.2006, 21:02) | ||
ODPOVEDAŤ |
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (23.10.2006, 22:28) | |
marcelka ))) ten koniec bol super )))) podobnu fazulovu robi svokrusa, ale su tam super aj babkine slize ))) mnam, konecne mam recept a nemusim ho skemrat od svokrusi |
|
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (24.10.2006, 11:50) | ||
Ahoj Iffka, ďakuujem! ... ale keď máš od svokričky nejaký dobrý recept, pridaj, ta ne??? | ||
ODPOVEDAŤ |
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (24.10.2006, 12:12) | |||
marcelka, ani nemam..v poslednej dobe sa muz preorientoval na tvoju kuchynu | |||
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (24.10.2006, 12:53) | ||||
Ivka, sa rehocem a hambííím | ||||
ODPOVEDAŤ |
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (24.10.2006, 12:56) | |||||
) rahotat sa mozes, ale nehanbi sa ))) ja som rada a on tak isto. Len teraz som si urobila nenormalnu chut na tie spenatove halusky, nemas na ne recept? Vy ste tiez spenatikovi | |||||
ODPOVEDAŤ |
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (18.10.2006, 23:43) | |
maci maci, keď ja prídem k tebe, buď už je všetko zjedené, alebo to rýchlo poschovávaš, kým parkujem auto , reku - netreba mi. Je takmer pol noc a ja tu slintám jak dinko nad klobaskou. ale toto ja ozaj nezvládnem, kysnuté cesto - no to by dopadlo. ešte sa chcem spýtať, tá MISKA-KISKA je potrebná? v čom je tá miska iná od ostatných misiek? v normálnej miske nevykysne? Prosim ťa odpovedz mi cez mmb, lebo keď sa stretneme, reč je len o chlapoch, nikdy nie o varení čo mi asi nikto neuverí, ale je to tak | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (19.10.2006, 8:37) | ||
Ahoj moje milované dvojčiatko! VŽDY, keď Ťa volám na "žraničku", neprídeš!!! Tak čo s Tebou?!?! O miske-kyske osobne, sľubujem, že už sa o chlapoch nebudeme baviť, iba o varení a pečení!!! A kedy teda dondeš??? | ||
ODPOVEDAŤ |
Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (17.10.2006, 19:50) | |
Moja babka robi variantu s kyslou smotanou, koprom a slaninkou - tiez super . Resp. da sa pouzit aj bryndza pomiesana s kyslou smotanou. Velke mnamky su to, tieto posuchy | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (24.10.2006, 11:51) | ||
Adi, dobrý nápad, nabudúce urobím posúch s bryndzou - to musí byť papa uňo ňuno | ||
ODPOVEDAŤ |
Erika B. (BrDo) ID 3728 (17.10.2006, 19:05) | |
mňam mňam... a čo bude zajtra? a pozajtra? a popozajtra? a popopozajtra? na čo sa môžem tešiť? Marcelka a nemôžeš pridávať hneď päť receptov denne? a kedy pridáš sviečkovú...ale nie pre Sašku ale pre mňa aby som pribrala? prosím | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (19.10.2006, 8:35) | ||
Ajoj, určite pridám sviečkovú, už sa zalizujem , papa | ||
ODPOVEDAŤ |
ivana D. (maab1) ID 3149, mimibazar.sk/maab1 (17.10.2006, 18:41) | |
Tento poznam -aj ja ho robim -občas tam dam nakusky nakrajanu prestenu slaninku -ak je | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (17.10.2006, 18:45) | ||
Ivi, aj ja dávam slaninku, ale začínam myslieť už aj na seba - takže muž sa má po chlebe | ||
ODPOVEDAŤ |
ivana D. (maab1) ID 3149, mimibazar.sk/maab1 (17.10.2006, 18:55) | |||
Toto bol preklep---ja ho robim ! | |||
ODPOVEDAŤ |
ivana D. (maab1) ID 3149, mimibazar.sk/maab1 (17.10.2006, 18:54) | |||
Macka ja hojavascript m(' ' robim vačšinou pre muža -a pritom myslim aj na seba!!! | |||
ODPOVEDAŤ |
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (17.10.2006, 18:37) | |
Maci zas niečo fantastické ,keď Ťa prídem pozrieť tak si toto prosím ....Mňami-mňami Prosím-prosím..... | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (17.10.2006, 18:38) | ||
Fufik, jak je libo Ale mala som v pláne niečo lepšie | ||
ODPOVEDAŤ |
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (17.10.2006, 18:39) | |||
Tak sa nechám prekvapiť..... | |||
ODPOVEDAŤ |