. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

syrova polievocka - RECEPT 474

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 262 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


syrova polievocka


[ recept č. 474 zo dňa  ]


syrova polievocka


POTREBNÉ PRÍSADY

Tato polievka je neuveritelna :)
ved vyskusajte. Ja som ju servirovala v bochnikoch, ktore som si sama upiekla podla mojho druheho manzela Jamieho Olivera ;))))
Pridavam aj jeho recept, ved nie kazda mame od neho vsetky knihy, ze ano? :)
Obrazkovy postup nabuduce :)


POSTUP PRÍPRAVY

Recept na chlebík som poctivo obkukala od Jamieho.
Cesto je naozaj fantastické a použiteľné nielen na bochníky, ale aj pizzu.
Ja osobne nemám rada pizzu typu čím vyššie cesto, tým lepšie :)
A to majú domáce pizze dosť často.
Takže vyhrňme si rukávy i nohávy :o), pomúčme si ruky a ideme na to:

Základný chlebový recept:
30g kvasníc. Môžu byť aj sušené. Ja som mala práve sušené...
30g medu, alebo cukru
625ml vlažnej vody 1kg hl. múky
30g soli
múka na posypanie

Krok č. 1
V polovici vody rozpustite kvasnice a med

Krok č.2
Na dosku vysypte hromadu múky a soli. V strede urobte jamku - pozor, mne to pretieklo, čize treba ozaj veľku jamku, alebo radšej použite misu- do nej vlejte kvasnice a prstami kruživými pohybmi zapracovávajte s múkou. Až kým múka nevsiakne všetok kvások, potom prilejte zvyšok vody a v vypracujte vláčne cesto.

Krok č.3
Miesenie! Od tohoto závisí aké bude cesto po upečení.
Len vaľkáme, stláčame a prekladáme cesto cez cesto. :) asi 5 min.
Tak sa rozvinie štruktúra cesta.
Ak sa cesto lepí, poprášte si múkou.

Krok č.4
Pomúčte si ruky a cesto vymieste na ovál. Nožom urobte väčšie zárezy, to pomože pekne cestu dýchať. Počkáme kým zdvojnásobí objem. Ja som ho dala na radiator. Stačí však na teplé miesto aj pri sporáku. Trvá to asi 40 minut.

Krok č.5
Keď je cesto dvakrát väčšie, treba z neho vyplieskať vzduch. Takže tapkáme asi minutu po ceste. Teraz ho môžete tvarovat na čo chcete. Potom ho nechajte este chvíľu kysnúť.
Nikam sa teraz neponáhľajte a uvidíte ako sa vám odmení.

Či je chlieb upečený zistíte poklepkaním naň a ak ma dutý zvuk, je ok.
Pečie sa pri 240 stupňoch, stupen plynu 9 kým nie je krasne hnedý.


Syrová polievka

3 bambína, 0,5l smotany na varenie, 2 masoxy- je jedno aký použijete, racsu.

Na 0,2 dcl vody jednu lyžicu rasce necháme zovrieť asi 10 minút povaríme. Potom scedime a vývar si necháme. Pridáme 2 masoxy a varíme.
Keď sa masox rozpustí, pridáme bambína a miešame!
Po roztopení dolejeme celú smotanu.
Povaríme.
Pripravíme si zátrepku 3 pol. lyžice múky s vodou zamiešame do polievky.
Počkáme kým zovrie a odstavíme.
Úplne super sa do toho hodia opražené na kocky nakrajané rohlíky s pridaním masla a vegety.

Brú chuť :)
<< Kuracie pečienky - jednoduché a geniálne | syrova polievocka | Slaný kysnutý cibuľový posúch >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (17.10.2006, 19:42)
macka :-))) jooj, dakujem..len tam nebol dopisany :p aj na blogu som ho mala...priznavam, ze polievku robi iba moj muz :-$ aspon sa citi ako sefkuchar :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (17.10.2006, 19:30)
Iffka, tento recept od Teba mám už moooc dávno, keď si ho mala - alebo máš, vo svojich fotografiách - už vtedy som ho robila a je moooc výborný!!!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ema S. (majlus) ID 749, mimibazar.sk/ema (17.10.2006, 17:54)
ešte sa s toho parí ;-) ;-), poznám, je to dobré ...a robiť si na to svoje bochníky je dobrý nápad, ale my čo pracujeme šetríme čas..... :-P
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (17.10.2006, 19:13)
majlus ;-)) som rada... tie bochniky ani ja nerobim pravidelne, len ked sa mi veeeeeeeeelmi chce ;-))) a ved tiez pracujem :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu