
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
POLIEVKY |
Ivka V. (iviatko) ID 262 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) syrova polievocka[ recept č. 474 zo dňa 16.10.2006 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Tato polievka je neuveritelna :) ved vyskusajte. Ja som ju servirovala v bochnikoch, ktore som si sama upiekla podla mojho druheho manzela Jamieho Olivera ;)))) Pridavam aj jeho recept, ved nie kazda mame od neho vsetky knihy, ze ano? :) Obrazkovy postup nabuduce :) POSTUP PRÍPRAVY Recept na chlebík som poctivo obkukala od Jamieho. Cesto je naozaj fantastické a použiteľné nielen na bochníky, ale aj pizzu. Ja osobne nemám rada pizzu typu čím vyššie cesto, tým lepšie :) A to majú domáce pizze dosť často. Takže vyhrňme si rukávy i nohávy :o), pomúčme si ruky a ideme na to: Základný chlebový recept: 30g kvasníc. Môžu byť aj sušené. Ja som mala práve sušené... 30g medu, alebo cukru 625ml vlažnej vody 1kg hl. múky 30g soli múka na posypanie Krok č. 1 V polovici vody rozpustite kvasnice a med Krok č.2 Na dosku vysypte hromadu múky a soli. V strede urobte jamku - pozor, mne to pretieklo, čize treba ozaj veľku jamku, alebo radšej použite misu- do nej vlejte kvasnice a prstami kruživými pohybmi zapracovávajte s múkou. Až kým múka nevsiakne všetok kvások, potom prilejte zvyšok vody a v vypracujte vláčne cesto. Krok č.3 Miesenie! Od tohoto závisí aké bude cesto po upečení. Len vaľkáme, stláčame a prekladáme cesto cez cesto. :) asi 5 min. Tak sa rozvinie štruktúra cesta. Ak sa cesto lepí, poprášte si múkou. Krok č.4 Pomúčte si ruky a cesto vymieste na ovál. Nožom urobte väčšie zárezy, to pomože pekne cestu dýchať. Počkáme kým zdvojnásobí objem. Ja som ho dala na radiator. Stačí však na teplé miesto aj pri sporáku. Trvá to asi 40 minut. Krok č.5 Keď je cesto dvakrát väčšie, treba z neho vyplieskať vzduch. Takže tapkáme asi minutu po ceste. Teraz ho môžete tvarovat na čo chcete. Potom ho nechajte este chvíľu kysnúť. Nikam sa teraz neponáhľajte a uvidíte ako sa vám odmení. Či je chlieb upečený zistíte poklepkaním naň a ak ma dutý zvuk, je ok. Pečie sa pri 240 stupňoch, stupen plynu 9 kým nie je krasne hnedý. Syrová polievka 3 bambína, 0,5l smotany na varenie, 2 masoxy- je jedno aký použijete, racsu. Na 0,2 dcl vody jednu lyžicu rasce necháme zovrieť asi 10 minút povaríme. Potom scedime a vývar si necháme. Pridáme 2 masoxy a varíme. Keď sa masox rozpustí, pridáme bambína a miešame! Po roztopení dolejeme celú smotanu. Povaríme. Pripravíme si zátrepku 3 pol. lyžice múky s vodou zamiešame do polievky. Počkáme kým zovrie a odstavíme. Úplne super sa do toho hodia opražené na kocky nakrajané rohlíky s pridaním masla a vegety. Brú chuť :) |
![]() | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (17.10.2006, 19:42) |
macka ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (17.10.2006, 19:30) |
Iffka, tento recept od Teba mám už moooc dávno, keď si ho mala - alebo máš, vo svojich fotografiách - už vtedy som ho robila a je moooc výborný!!! | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ema S. (majlus) ID 749, mimibazar.sk/ema (17.10.2006, 17:54) |
ešte sa s toho parí ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (17.10.2006, 19:13) |
majlus ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |