Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Zapekané palacinky na slano - so špenátom a tvarohom
[ recept č. 47472 zo dňa 27.4.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na palacinky: hladká múka (alebo kombinácia hladká + celozrnná), vajíčka, mlieko (+ trocha perlivej minerálky, asi 1 PL oleja). Na plnenie: špenát čerstvý alebo mrazený listový, 1 tvaroh jemný (vanička), 400 g kyslá smotana 18%, soľ, mleté čierne koreni,e cesnak, cibuľa
POSTUP PRÍPRAVY
Podľa osvedčeného obľúbeného receptu si upečieme palacinky (slané). Ja robím vždy od oka (cca 2-3 vajíčka, asi 0,5l mlieka, trochu perlivej minerálky, asi lyžica oleja, štipka soli a toľko múky, aby bolo cesto tak akurát. nechám postáť asi pol hodinky a pečiem palacinky). Na plnku si na troche oleja speníme cibuľu, pridáme čerstvý alebo mrazený listový špenát, trošku podlejeme a prikryté dusíme. trvá to len chvíľku. ochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom. Tvaroh si vymiešame s kyslou smotanou (smotanu budeme potrebovať aj na potretie vrchu palaciniek). Osolíme. Palacinky natrieme tvarohovou plnkou, na ňu dáme udusený špenát a stočíme. Ukladáme do hlbšej zapekacej nádoby vystlanej papierom na pečenie (alebo potretej olejom). Vrch palaciniek potrieme kyslou smotanou a dáme do rúry zapiecť na cca 20min.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Tip: namiesto špenátu môžeme použiť aj medvedí cesnak. Kyslú smotanu odporúčam 18%-nú, ale môžete použiť aj inú. Palacinky môžete naukladať v 1 vrstve alebo vo viacerých, bude to krajšie na reze. Pred krájaním nechajte chvíľu postáť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (28.4.2012, 1:23) |
dala by som si.Vyzerajú Aj ten medvedí cesnak by som už rada vyskúšala,len kde ho zobrať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.4.2012, 16:10) |
dakujem, Silvi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (27.4.2012, 20:05) |
Janík ukladám recept, už teraz sa tešímna vyskúšanie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.4.2012, 16:10) |
som rada, Ivka, ze sa pozdava a verim, ze nesklame |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (27.4.2012, 17:55) |
pristihla som sa, ze mi velmi chutia spenatove veci, hned by som si dala, chystam sa na medvedi cesnak, este som nikdy nemala tu cest sa s nim stretnut osobne:o) janik, chuti podobne ako spenat?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.4.2012, 19:51) |
juj, Kikus, u nas spenat velmi ide, vsetci ho zboznujeme, uz sa nemozem dockat cerstveho. ja som mala tento rok medvedi cesnak prvykrat a je super, velmi nam chutil. mne surovy skor pripomina pazitku, nie cesnak,ale ked sa tepelne upravi, je tam citit cesnakovu chut. nepodoba sa to na spenat, ale myslim,ze ked mas rada spenat, medvedi cesnak ti bude smakovat tiez. oplati sa skusit. surovy je skvely na chlebik alebo do zemiakov, len nie vzdy si moze clovek dovolit taky vabny dych, tak potom kratko tepelne upravit a problem vyrieseny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.4.2012, 19:49) |
dakujem, Alenka, som rada, ze sa moj vymysel paci |
ODPOVEDAŤnahlásiť |