končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ivana B. (brculka8) ID 173421 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Jablkový múčnik podľa Jaroslava Žídeka[ recept č. 46757 zo dňa 18.3.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: polohrubá múka ½ kg vajcia 2 ks prášok do pečiva 12g práškový cukor 200g tuk na pečenie 250g Jablková plnka: jablká (červené, sladké) 10ks cukor podľa chuti škorica 1 lyžička vanilkový cukor 1ks POSTUP PRÍPRAVY ´Z ingrediencií vypracujeme cesto, najlepšie rukami, aby sa tuk zapracoval do vláčnej hmoty. Potom cesto rozdelíme na dve polovice, jednu dáme do chladničky, aby tuk v ceste znova stuhol a druhú časť mierne vyvaľkaného cesta dáme do vymastenej, múkou posypanej zapekacej misy. Jablká očistíme a na strúhadle (na uhorky) posekáme na plátky, aby nepustili veľa šťavy. ( ja nabudúce postrúham najemno, nech pustia šťavu, koláč nám bol trochu suchší) Pridáme k nim cukor podľa chuti, škoricu, vanilkový cukor, všetko dôkladne premiešame a naukladáme na pripravené cesto v zapekacej mise.(Ja som na malú časť poukladala hrozienka namočené v troche rumu) Na vrch nastrúhame druhú polovicu cesta (cez veľké strúhadlo) a dáme zapiecť do rúry na 180°C približne 40 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.´ Tip: nič nepokazíte, ak koláč pokvapkáte trochou javorového sirupu.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (18.3.2012, 20:08) | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana B. (brculka8) ID 173421 (27.4.2012, 18:31) | ||
Dakujem som rada, ze vam chutilo. Najlepsi je aj tak ku kavicke | ||
ODPOVEDAŤ |