končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)Cikolatali kek - čokoládový koláč[ recept č. 46693 zo dňa 16.3.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia°°°2 poháre kryštálového cukru°°°1 pohár mlieka°°°1 pohár oleja°°°2x vanilkový cukor°°°3 PL kakaa°°°1 prášok do pečiva°°°2 poháre polohrubej múky POSTUP PRÍPRAVY Škoda niečo písať, treba vyskúšať... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravíme si tortovú formu, ktorú na spodku vymažeme maslom, uložíme papier na pečenie a aj tento trošku potrieme maslom. Normálna koláčová forma - plech - by bol na tento koláč veľký, preto radšej použite tortovú formu, alebo ešte by to možno šlo v biskupskej forme :-). Ale to som neskúšala. Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva a múky vyšľaháme. Jeden pohár z hore uvedenej zmesi si odoberieme a odložíme na neskôr na polevu. Do zostávajúcej zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a cesto vylejeme do pripravenej formy. Koláč prikryjeme alobalom a pečieme cca 50-55 minút na 200°C /treba kontrolovať/. 20 minút pred dopečením alobal odoberieme a dopečieme. Vyšlo mi z rúry takéto čudo, až som mala pocit, že som piekla zbytočne, že to nejaká... prkotina :-p. Hneď na ešte horúci rozlejeme zmes, ktorú sme si odobrali do pohára. Necháme vychladnúť. Koláč sa zdá po vyliati zmesi mokrý, ale ono to pekne vsiakne. hneď po vyliatí zmesi... po určitom čase a vychladnutí. Koláč je úžasný aj po 4 dňoch, kedy som si na nom konečne pochutnala aj ja :-D. Samozrejme že som kúsok ochutnala hned po upečení, ale ja pri mojej 90DD môžem sladké /alebo chcem sladké??? / každý 4 den, a poviem Vám, že aj po tých dňoch bol ako práve vybratí z rúry. Vyskúšajte, obyčajný, rýchly a fakt úžasný koláčik :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
hana h. (hankazk) ID 90615 (7.5.2015, 23:34) | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.6.2014, 15:42) | |
Ja som tento recept našla na tvojom blogu, Martinka a hneď zahorúca som ho išla robiť. Až keď som bola uprostred prípravy, som si spomenula, že formy na torty som požičala a ešte sa mi nevrátili. Tak čo už, dala som na normálny plech. Ale potom mi napadlo, že ak polejem korpus z plechu, ktorý je isto nižší ako z tortovej formy, tak to bude veľmi mokré. A zľakla som sa toho. Pohár tej odloženej zmesi som pomiešala s hrnčekom pomletých mandlí a lieskovcov a to som rozotrela na skoro upečený korpus. A nechala som to ešte chvíľu piecť. No a napäto som čakala, čo to bude zač Kupodivu to vyzeralo zaujímaavo, tak som zarypla a ochutnala a Potom som ho prekrojila, natrela malinovým džemom a na to ešte vrstvu nutely. Pricapila som to druhou polovicou a fertig... Martinka, je to bezvadný koláčik To cesto je výborné. Tak nabudúce ho spravím znova a už sa nebudem ani báť tej polievačky Aj na plechu bol ten korpus pomerne vysoký. Odporúčam tento koláčik aj ostatným, lebo nie je pracný, jednoduchý, lacný a výýýborný |
|
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (14.6.2014, 12:08) | ||
som rada. Je fakt rýchly, jednoduchý, vláčny a chuťovo vynikajúci | ||
ODPOVEDAŤ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (23.3.2012, 20:29) | |
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18361&user=84161 | |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (23.3.2012, 22:38) | ||
Slávka.... , no keby som vedela. Ale pri jeho pečení som myslela na teba, že či si ho skúšala.... . | ||
ODPOVEDAŤ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (24.3.2012, 10:20) | |||
Martinka, my ho pecieme velmi casto, velmi ho lúbime A nedá sa vsetko vediet, takze v pohodee tvoj je krásne nafotený aj s postupom, tak to mnohým urcite pomôze | |||
ODPOVEDAŤ |