Martina P. (rikinka) ID 16490 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Cikolatali kek - čokoládový koláč
[ recept č. 46693 zo dňa 16.3.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 vajcia°°°2 poháre kryštálového cukru°°°1 pohár mlieka°°°1 pohár oleja°°°2x vanilkový cukor°°°3 PL kakaa°°°1 prášok do pečiva°°°2 poháre polohrubej múky
POSTUP PRÍPRAVY
Škoda niečo písať, treba vyskúšať...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravíme si tortovú formu, ktorú na spodku vymažeme maslom, uložíme papier na pečenie a aj tento trošku potrieme maslom. Normálna koláčová forma - plech - by bol na tento koláč veľký, preto radšej použite tortovú formu, alebo ešte by to možno šlo v biskupskej forme :-). Ale to som neskúšala. |
![]() |
Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva a múky vyšľaháme. |
![]() |
Jeden pohár z hore uvedenej zmesi si odoberieme a odložíme na neskôr na polevu. |
![]() |
Do zostávajúcej zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a cesto vylejeme do pripravenej formy.
Koláč prikryjeme alobalom a pečieme cca 50-55 minút na 200°C /treba kontrolovať/. 20 minút pred dopečením alobal odoberieme a dopečieme. |
![]() |
Vyšlo mi z rúry takéto čudo, až som mala pocit, že som piekla zbytočne, že to nejaká... prkotina :-p. |
![]() |
Hneď na ešte horúci rozlejeme zmes, ktorú sme si odobrali do pohára. Necháme vychladnúť.
Koláč sa zdá po vyliati zmesi mokrý, ale ono to pekne vsiakne. |
![]() |
hneď po vyliatí zmesi... |
![]() |
po určitom čase a vychladnutí. |
![]() |
Koláč je úžasný aj po 4 dňoch, kedy som si na nom konečne pochutnala aj ja :-D. Samozrejme že som kúsok ochutnala hned po upečení, ale ja pri mojej 90DD môžem sladké /alebo chcem sladké??? / každý 4 den, a poviem Vám, že aj po tých dňoch bol ako práve vybratí z rúry. Vyskúšajte, obyčajný, rýchly a fakt úžasný koláčik :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (2.6.2014, 15:42) |
Ja som tento recept našla na tvojom blogu, Martinka a hneď zahorúca som ho išla robiť. Až keď som bola uprostred prípravy, som si spomenula, že formy na torty som požičala a ešte sa mi nevrátili. Tak čo už, dala som na normálny plech. Ale potom mi napadlo, že ak polejem korpus z plechu, ktorý je isto nižší ako z tortovej formy, tak to bude veľmi mokré. A zľakla som sa toho. Pohár tej odloženej zmesi som pomiešala s hrnčekom pomletých mandlí a lieskovcov a to som rozotrela na skoro upečený korpus. A nechala som to ešte chvíľu piecť. No a napäto som čakala, čo to bude zač Kupodivu to vyzeralo zaujímaavo, tak som zarypla a ochutnala a Potom som ho prekrojila, natrela malinovým džemom a na to ešte vrstvu nutely. Pricapila som to druhou polovicou a fertig... Martinka, je to bezvadný koláčik To cesto je výborné. Tak nabudúce ho spravím znova a už sa nebudem ani báť tej polievačky Aj na plechu bol ten korpus pomerne vysoký. Odporúčam tento koláčik aj ostatným, lebo nie je pracný, jednoduchý, lacný a výýýborný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (14.6.2014, 12:08) |
som rada. Je fakt rýchly, jednoduchý, vláčny a chuťovo vynikajúci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (23.3.2012, 22:38) |
Slávka.... , no keby som vedela. Ale pri jeho pečení som myslela na teba, že či si ho skúšala.... . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (24.3.2012, 10:20) |
Martinka, my ho pecieme velmi casto, velmi ho lúbime A nedá sa vsetko vediet, takze v pohodee tvoj je krásne nafotený aj s postupom, tak to mnohým urcite pomôze  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |