. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkový koláč so šľahačkovým dezertom - RECEPT 4665

Michal K. (kiko8) ID 35961
.
Oblasť: Revúca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.2.2008
Naposledy: 17.12.2019 10:29
Aktualizácia: 9.1.2017 10:30
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 7
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 20
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


Jablkový koláč so šľahačkovým dezertom


[ recept č. 4665 zo dňa  ]


Jablkový koláč so šľahačkovým dezertom


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 4 vajcia, 1dcl oleja, 1 dcl mlieka, 20 dkg hladká múka, 20 dkg práškový cukor, 1 prášok do pečiva.
Na jablkovú náplň: 700g jabĺk, 560 ml jablkového džusu, 2 tortové želé číre Dr. Oetker, 1 vanilkový puding Dr. Oetker, 2 vanilkové cukry, škorica.
Na potretie: šlahačkový dezert Dr. Oetker s vanilkovou príchuťou, 300 ml mlieka.


POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy je v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Vyšľaháme žĺtka s cukrom.


Pridáme olej a šľaháme.


Pridáme mliečko a vyšľaháme.


Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do cesta.


Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame do cesta. Už nešľaháme len jemne vmiešame do cesta.


Plech buď vymastíme, alebo použijeme papier na pečenie. Vylejeme cesto a pečieme 20 minút na 200 stupňoch.


Očistíme a nakrájame jabĺčka, pridáme 460 ml jablkového džusu, tortové želé, vanilkové cukry a trochu škorice.


Za častého miešania jablká podusíme nerozvaríme. Keď majú zlatistú farbu, sú hotové. Doba sa riadi podľa druhu jabĺk.


Vo zvyšnom džuse (100 ml) rozmiešame pudingový prášok, pridáme k poduseným jablkám a krátko povaríme.


Vytvorí sa nám hustejšia hmota. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť.


Keď je korpus vychladený natrieme naň tuhnúcu jablkovú náplň. Dáme stuhnúť do chladu.


Vyšľaháme šľahačkový dezert s 300 ml mlieka.


Natrieme na jablkovú náplň a dáme stuhnúť.


Nakrájame a môžeme papkať. Dobrú chuť. Rozmýšľala som že koláčik by sa dal urobiť aj banánový namiesto jablkového džusu a vanilkového pudingu by sme dali banánový. Ale s banánmi opatrne aby sa celkom nerozvarili, prihodili by sa asi až na záver pred odstavením banánovej náplne. Neviem treba to vyskúšať.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Mexické fazule | Jablkový koláč so šľahačkovým dezertom | Banánky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.4.2015, 14:28)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (jansam) ID 243759 (23.2.2013, 9:37)
(Y) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela C. (rimanka) ID 30558 (10.5.2009, 16:46)
Prave som dopiekla, kolac je fantasticky (Y). (Y)aj priprava bola pomerne lahka a rychla, co mi vyhovuje. (C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana M. (winona) ID 27165 (23.11.2008, 16:10)
fantastický koláč
(Y)
súhlasím z migu...treba dať 2 šľahačkové dezerty,jeden je málo....

trošku pracnejší koláčik,ale vysledok stojí za tú námahu (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
migu m. (migu) ID 36636 (5.10.2008, 15:36)
odporucat vyskusat, velmi chutny kolacik. davala som na vrch 2 slahacky, jedna sa mi zdala malo a je jej tak akurat :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (6.9.2008, 23:25)
Práve ho s manželom chutnáme, nemohli sme vydržať do rána.... je fantastický, neskutočne fantastický (L) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana O. (Kikulka) ID 7500 (6.5.2008, 22:06)
Jedna otazocka, do tych jablk sa pridava vanilkovy puding alebo Zlaty klas... Niekto vola pudingovy prasok - Zlaty klas, tak mi to nie je celkom jasne... Dakujem. (smich)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal K. (kiko8) ID 35961 (9.5.2008, 7:09)
Pridáva sa tam puding, nie zlatý klas.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (7.4.2008, 10:59)
Piekla som ho v sobotu. Je naozaj vynikajuci (Y) (Y) (Y) (Y). Urcite ho este budem robit. Dakujem za fantasticky receptik. (F) (F) (F) (F) (F) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal K. (kiko8) ID 35961 (11.4.2008, 12:56)
To som rada, ďakujem aj ja za pochvalu.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (31.3.2008, 19:52)
:-$ :-$ Svetový je tento koláčik (^). Robila som ho včera a každému chutil, je svieži a mňamkový (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal K. (kiko8) ID 35961 (1.4.2008, 12:48)
Som rada ze vam chutil, plnkove kolace su prilis sladke a tento je taky sviezi da sa ho zjest aj cely plech.
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana v. (ares) ID 19935, mimibazar.sk/ares (30.3.2008, 14:34)
perfektny receptik vyskusali sme (zajic) dakujeme za receptik (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michal K. (kiko8) ID 35961 (31.3.2008, 7:28)
som rada, že vám chutil (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana L. (STING) ID 9639 (27.3.2008, 13:04)
Ten musím skúsiť,vypada fantasticky (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (27.3.2008, 8:58)
Vyzera super...v sobotu to skusim upiect. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (27.3.2008, 8:41)
(Y) (Y) toto vyzerá fantasticky (clamp), určite skúsim urobiť (K)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu