Martina P. (rikinka) ID 16490 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Brioška
[ recept č. 46389 zo dňa 1.3.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
80ml vlažného mlieka°°°5 vajec°°°200g zmäknutého masla°°°70g cukru°°°575g hladkej múky°°°1,5 ČL droždia°°°2,5 ČL soli /môžeme vmiešať do múky/
POSTUP PRÍPRAVY
Úžasná ! zdroj: akosatorobi.sk
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
v uvedenom poradí dáme do pekárne a už len čakáme... :-) |
![]() |
... |
![]() |
Je vynikajúca, s jablkovou nutelou :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Petra P. (pepe2812) ID 60789 (6.1.2013, 0:23) |
Upecena, neodolala som, ochutnala som este trosku teplu a musim povedat, ze je uzasna. Inak tento recept som zhanala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (6.1.2013, 17:49) |
Peťka áno, je úžasná a nám chutí viac ako vianočka, síce je to skoro to isté...ale len skoro  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (8.3.2012, 9:17) |
Matka, pises, ze pouzivas pekarnicku, a preto sa chcem spytat, ci si myslis, ze by sa dala upiect aj na plechu alebo vo forme v rure? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (8.3.2012, 12:24) |
Hanka, v nejakej forme, napr. na biskupský, alebo v babovkovej by som si to vedela predstaviť. Na plechu velmi nie, ale skúsiť to môžeš. Hlavne nech to poriadne vykysne. A už len pečieš a kontroluješ . Veď aj chleby sa pečú aj v rúre, nielen v pekárni. Určite tým nič nepokazíš. Chuť bude aj tak úžasná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Hana Š. (sisi4) ID 15032 (8.3.2012, 19:14) |
Noo, myslela som ten plech na biskupsky chlieb , len mi nevedelo prist na rozum jeho pomenovanie. Este sa chcem spytat, ci je cesto podobne tomu chlebovemu - ze sa da tvarovat, alebo je take tekutejsie? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.3.2012, 8:42) |
nie je tekuté, dá sa tvarovať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (upravené 7.3.2012, 15:12) |
Ahoj Martinka, tak už som tu a s plným bruškom , brioška je fantastická . Škoda, že som ju nemohla odfotiť,lebo dcéra zobrala foťák - vyšla mi úplne ako Tvoja...je tak jemnulinká, vláčna a aká je veľká - až som ju zvážila , má 1123g. Ďakujem za vynikajúci receptík , ale predsa len, nabudúce pridám viac cukru, lebo ja chcem ozaj sladulinké cesto...ináč nemá konkurenciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (8.3.2012, 8:41) |
Marti, taaaak som rada. Naši si dávajú na nu med, džemy, nutelu, tak je to sladké až až . A striedam každú nedelu s vianočkou. A tá vôňa v sobotu večer...boooože . Celý byt a činžiak vonia . Milujem tú vôňu. Som rada, že sa vydarila a si spokojná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (9.3.2012, 14:41) |
Maťka, tak to vám potom toľko cukru do cesta bohate stačí...a ja si vychutnávam sladké pečivo iba s maslom...a k tomu káva...to sú kráľovské raňajky Som veľmi rada, že som našla tento receptík VĎAKA  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (6.3.2012, 13:48) |
ja mám sladký koláč veľmi rada...už som skúsila mazanec, ale zdal sa mi málo sladký a hutný ...vyskúšam aj túto briošku...vyzerá dobre a vajíčka s maslom v ceste iste robia svoje ...dúfam, že sa mi podarí a že bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (6.3.2012, 15:01) |
Marti, neexistuje že nebude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (6.3.2012, 15:03) |
tak iste vyskúšam, možnože aj dnes...a dám vedieť...už sa teraz na ňu teším...a zajtrajšie ráno bude fajnovo sladučké  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (6.3.2012, 18:18) |
budem čakať na výsledok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera K. (vierka69) ID 92588 (2.3.2012, 13:34) |
Chcem sa spytat, aky program na pekarnicke pouzivas? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (2.3.2012, 13:59) |
Vierka, ja mám pekáreň moulinex a tam mám program "sladký chlieb". Čo sa týka času pečenia, tak je ten istý ako keby som piekla chlieb  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (2.3.2012, 8:09) |
Krásna a určite mäkká ako páperie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (2.3.2012, 9:56) |
Beatka, tak to si píš....uplne jemnučká, krehká, no bola som z nej vedľa . Ja pečiem každú nedeľu vianočku-z pekárne, tu odtial mám recept, ale do tejto briošky má ďaleko . No nehovorím, že je zlá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |