Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 |
|
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 19.6.2010 |
Naposledy: 11.6.2016 19:24 |
Aktualizácia: 23.1.2012 9:18 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Vajíčkové cestoviny
[ recept č. 46378 zo dňa 29.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
balík cestovín najlepšie rúrok, kolienok alebo pod., 5 vajíčok, 1 balíček parmezánu, zopár cherri rajčín, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, sušená petržlenová vňať, soľ, mčk
POSTUP PRÍPRAVY
Čo sa týka množstva, všetko som robila od oka. Uvádzam však približné množstvá. \r\n1. Cherri rajčinky si umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Zopár si necháme na ozdobu.\r\n2. Strúčiky cesnaku si ošúpeme a nakrájame na plátky.\r\n3. Do vriacej vody pridám soľ, trochu oleja a dáme variť cestovinky podľa návodu. Cestoviny zlejeme a odložíme bokom. \r\n4. V miske si rozšľaháme vajíčka, pridáme soľ, mčk, sušenú petržlenovú vňať a pol balíčka parmezánu. Dobre premiešame. \r\n5. Na olivovom oleji veľmi krátko speníme cesnak (cca 1 min.), pridáme cherri rajčinky a osmahneme cca 3 - 4 min. \r\n6. K rajčinkám pridáme vajíčkovú zmes a cca 3 min. premiešavame. Potom pridáme cestoviny a ďalej premiešavame, kým sa nam vajíčka nezrazia. Netrvá to dlho. Konzistencia nemá byť veľmi tuhá. Má to mať konzistenciu redších miešaných vajíčok. \r\n7. Naložíme na taniere, ozdobíme cherri rajčinkami a podávame so šalátikom. |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (7.4.2012, 0:36) |
Poznám to, ako domáce rezance s vajíčkom, robievala nám to mamina. Bola to dobrotka, keď sa to trochu pripieklo. |
ODPOVEDAŤ |