Kristína S. (kristinast) ID 22409 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
tuniakova pizza
[ recept č. 46241 zo dňa 23.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 1 hrncek teplej vody (2,5 dcl) 3 hrnceky hladkej muky 1 drozdie 1 lyzica medu 3 lyzice oleja 2 kavove lyzicky soli OMACKA: mala cibulka, oprazime na oleji s dvoma cesnakmi, pridame 7 lyzic pasirovanych paradajok (alebo pretlaku. ja som pouzila z lidlu tu krabicu pasirovanych paradajok), 1 lyzicu bazalky, 1 lyzicu oregana 1 lyzicu krystaloveho cukru na vrch: konzerva tuniaka, olivy (zelene alebo cierne) kto ma rad kukuricu aj ta a nakoniec posypeme syrom a pecieme 12 minut na 210 stupnov celzia
POSTUP PRÍPRAVY
pripravime kvasok v teplej vode rozdrvime drozdie, dame do toho malu lyzicku kryst.. cukru a cakame kym sa spravi kvasok, primiesame do ostatnych surovin na cesto a nechame cesto kysnut hodinu. po hodine ho dame na plech 30x40 cm (po robeni by som nabuduce spravila aj dva plechy nizsieho cesta) lebo toto mi vyslo trosku vyssie a keby som to dala na dva plechy, tak mi vyjdu dve tenke velke pizze.dame na to omacku rajcinovu , na to ingrediencie co mame radi a pecieme Dobru chut
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
vykysnute cesto |
![]() |
roztlacene (ani som nerozvalkala) cesto na plechu |
![]() |
paradajkova omacka |
![]() |
omacku vylejeme ako zaklad na pizzu |
![]() |
skoro pripravena (este syr) |
![]() |
uz aj so syrom |
![]() |
upecena |
![]() |
prierez pizzou :) DOBRU CHUT |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |