končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) Výborný obed z jedného hrnca, alebo "ministerské kurča" po mojom[ recept č. 46171 zo dňa 19.2.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500 g zemiakov, 300 g ryža, kura (ja som dnes mala horné a vykostené stehná), cibuľa, hríby, paradajky, koreniny, olej, 7 dl vývaru POSTUP PRÍPRAVY Kamarátka Aliku mi už veľmi dlho chváli tzv. "ministerské kurča", tak som sa konečne nechala ukecať. Nechala som sa inšpirovať týmto receptom: http://www.nanicmama.sk/hlavne-jedla/ministerske-kurca, ale nakoľko neznášam jedlá s lečom (aj keď to letné lečo z čerstvých paradajok a paprík milujem) tak som zvolila trošku iné ingrediencie... ale výsledok za to veru stojí :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ...pár hodín, resp. deň vopred si namarinujeme kura - ja som do marinády dala (začnem soľou v smere hodinových ručičiek: soľ, mletú sladkú papriku, solčanku, čierne mleté korenie, adžigu a korenie bylinkové maslo - zo všetkého cca 1 kávovú lyžičku. ...pridáme cca 3 PL slnečnicového a 5 PL olivového oleja ...vymiešame marinádu ...mäso si v nej obalíme, resp. ju vmasírujeme do mäsa ...potom mäso v uzavretej nádobe odložíme do chladu - aspoň na 2 hodiny - ja som ho namarinovala deň vopred ...do jemne vymasteného pekáča si naukladáme na mesiačiky, kolieska alebo hranoly nakrájané zemiaky (Pôvodný recept hovorí o smažených hranolkách... ale naviac oleja sa mi tam nežiadalo a myslím, že to v konečnom dôsledku aj tak vo všetkej tej šťave zmäkne, tak som použila surové zemiaky.) 300 g ryže si dôkladne umyjeme a necháme stiecť ...surovú odkvapkanú ryžu navrstvíme na zemiaky, dochutíme soľou a solčankou ...na trochu masla alebo oleja si dáme podusiť cibuľu nakrájanú na pásiky ...pripravíme si ďalšie suroviny - u mňa šampiňóny, dubáky a paradajky (tu sa dá donemoty variovať - komu nevadí lečo, môže použiť lečo, prípadne nejakú mrazenú zeleninu, alebo koreňovú zeleninu, brokolicu, karfiol, kukuricu... možností je veľa) ...suroviny si nakrájame na menšie kúsky ...hríby šupneme k cibuli, dochutíme čerstvo namletým čiernym korením a solčankou ...pridáme paradajky ...a už len necháme chvíločku (30 sekúnd) prehriať a navrstvíme túto zmes na zemiako-ryžu ...najvhodnejšie je použiť hotový vývar - ja som robila hovädzí (ale potom opatrne so soľou ak je vývar dochutený, aby ste jedlo nepresolili) ...potrebujeme cca 7 dl tekutiny na zaliatie ...takto nejak to vyzerá zaliate ...pre istotu som pekáč položila na ďalší, aby mi šťava nevytekala do rúry ...zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C cca 45-50 min (podľa typu rúry) ...po 45 minútach pekáč odokryjeme ...a necháme ešte do chrumkava dopiecť odokryté - 10 minút s ventilátorom - aby koža na kurčati bola chrumkavá... a je to. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zdena P. (Zrzkazz) ID 162742 (3.6.2012, 10:58) | |
Evi, super recept, práve som dokončila obed a som nadšená. Výborné jedlo, je ho veľa - mám doma veľkých jedákov !! Daj ešte niečo obľúbené, vyskúšam. Ďakujem. |
|
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.6.2012, 15:27) | ||
Zdenka, mám radosť, že Vám všetkým chutilo... Ďakujem za skvelú správu Prehrab sa mojimi receptami, možno tam ešte nájdeš niečo zaujímavé ...inak, mám doma pubertiaka - tiež veľkého jedáka, takže viem o čom píšeš |
||
ODPOVEDAŤ |
sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (31.5.2012, 12:35) | |
Evka, ja kuriatko veľmi nemusím , ale po dopozeraní fotopostupu sa mi zbehli slinky, takže znova inšpirácia od teba . Vyskúšam a zreferujem | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.6.2012, 12:41) | ||
Sylvuška... je to naozaj jednoduché a rýchle jedlo... a môžeš pri ňom improvizovať koľko chceš, jednoducho pridáš tie suroviny, ktoré máš rada, ktoré Vám chutia. Budem sa tešiť na Tvoje dojmy po vyskúšaní | ||
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (13.3.2012, 22:02) |
evicka, tesim sa, kedy ho vyskusam, uz aj ukladam, uuuuuuuzasneeeeeeee |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.3.2012, 19:26) | ||
Kikuška, som veľmi rada, že som Ti svojim pracovným postupom na tomto zaujímavom recepte prihrala trošku inšpirácie | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (13.3.2012, 12:43) |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.3.2012, 19:30) | ||
ODPOVEDAŤ |
Alic F. (Fafka) ID 216710 (12.3.2012, 19:42) | |
Chcem sa spýtať,kde zoženiem adžigu? | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.3.2012, 19:30) | ||
Ja jej hovorím adžiga... som si tak nejak zvykla, ale názov tohto korenia je ADŽIKA a dá sa zohnať napr. tu http://www.bioaktiv.sk/?module=azTec&id=506 Ja som ju svojho času kupovala na Miletičke, býval tam medzi zelovocarmi stánok s koreninami. Ale napríklad už som ju aj v Kauflande dostala. Držím palce, je naozaj výborná. Ja ju používam aj do kebabu (mám v receptoch). |
||
ODPOVEDAŤ |
eleonora s. (noricek) ID 199768 (11.3.2012, 21:14) | |
kurča ide posledne? | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.3.2012, 19:27) | ||
Kurča ide až na vrch... po odkrytí je dobré ho nechať trošku ochrumkavieť | ||
ODPOVEDAŤ |
Barbora U. (Tobitedy) ID 19530, mimibazar.sk/Tobitedy (9.3.2012, 19:51) | |
vyzerá to dobre ,zajtra spravím na obed .tá ryža sa tiež dobre spraví v tom pekáči a nie je tvrdá? | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.3.2012, 18:06) | ||
Aj ryža sa v pohode spraví spolu so zemiakmi a mäskom, len treba dostatočne podliať | ||
ODPOVEDAŤ |
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (27.2.2012, 7:16) | |
genialny napad, absolutne skvele jedlo rychle, ziadny bordel v kuchyni, zeleninu som dala rovno cerstvu, koreniny ake spajza dala a dokonca neskutocne chvalila dakujeeeeeeeeeeeeeem | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.3.2012, 20:03) | ||
Mám obrovskú radosť Dáška, že sa zadarilo, že jedlo chutilo a ani bordel v kuchyni si nenarobila Ďakujem za milý komentár | ||
ODPOVEDAŤ |
Liba B. (babibi) ID 213130 (21.2.2012, 12:13) | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.2.2012, 14:55) | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.2.2012, 18:57) | |
Evička, tieto Tvoje úžasné nafotené postupy ... skladám obrovitánsku pochvalu a o chutnom receptíku nehovoriac - fantastické - vyskúšame Ďakujem za inšpiráciu | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.2.2012, 9:31) | ||
Martinka... kedysi na začiatku môjho fungovania na mimibazare si patrila medzi tie, ktorých recepty a fotopostupy boli inšpiráciou pre mňa, takže to ja opäť a zasa skladám poklonu Tebe Ďakujem za milé slová, od Teba vždy veľmi potešia. Budem rada, ak vyskúšate a bude Vám chutiť | ||
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.2.2012, 18:12) | |
oooo, už ste večerali? stihla by som ešte? krásne podrobne nafotený postup | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.2.2012, 9:32) | ||
Ivanka... u nás vždy niečo zostane... ja totiž neviem variť v malom Ďakujem za pochvalu | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (19.2.2012, 18:03) | |
Evka, vieš, že aj ja mám tento recept už niekoľko rokov, ale ešte som ho nevyskúšala, ale ty si ma svojim úžasným posupom a fotkymi opäť navnadila, tak určite naň dôjde. | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.2.2012, 9:36) | ||
Darinka, naozaj to stojí za pokus... keď už pre nič iné tak pre málo použitého riadu Ja sa zasa dlhšie chystám na bavorskú roštenku, na ktorú ma úžasným postupom "ukecala" Sylvuš | ||
ODPOVEDAŤ |