
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
saska z. (saskazimova) ID 229310 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Rýchla zemiaková pizza[ recept č. 46071 zo dňa 15.2.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky + soľ + šunka alebo saláma + cesnak + špenátové listy + vajce + svieže šampiňóny + kukurica + plátkový syr + čierne mleté korenie + vegeta + olej POSTUP PRÍPRAVY Toto je veľmi rýchle a chutné jedlo na nedeľné raňajky, príp. na nakŕmenie nečakaných hostí - hotové ho máte za 25 minút aj s prípravou a suroviny máte doma či v chladničke vždy po ruke. POSTUP - zemiaky (ja dávam na jednu štandardnú panvicu - používam takú obyčajnú teflónku z Ikea, množstvo 3 väčšie zemiaky) nastrúhame na hrubom slzičkovom strúhadle - na panvici rozpálime olej a vložíme nastrúhané zemiaky - utlapkáme poriadne lyžicou alebo vareškou ku dnu aby sa vyformovali podľa panvice a posolíme, pokoreníme - prikryjeme pokrievkou a pečieme na najmenšom plameni presne 10 minút - po 10 minútach odkryjeme a prevrátime (pomôcka na otočenie pizze: ja to robím tak, že na vrch panvice položím tanier dnom ku pizzi akoby pokrievku, preklopím pizzu do taniera opečenou časťou na tanier, na panvicu dám zasa kvapku oleja, rozpálim a vrátim pizzu do panvice neopečenou časťou) - zasa utlačíme vareškou a to tak, že boky sa trošku zodvihnú okolo okrajov panvice a v strede pritlačíme viac, aby sa urobila mierna priehlbenina (tam pôjde vajíčko) - rozložíme šunku alebo salám, nakrájame cesnak, nasekáme špenátové listy a posypeme tým pizzu - posypeme kukuricou, pláttkami šampiňónov - povegetíme - rozložíme plátkový syr (taký ten štandardný, ktorý je balený po jednom v staniole) - a do stredu rozbijeme vajce - pečieme opäť 10 minút - odstavíme a papáme, príp. môžme poliať kečupom - môžete na pizzu použiť čokoľvek, čo máte doma v chladničke, pizza je však výborná aj len keď je so zemiačikmi a vajíčkom a ničím viac |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (18.2.2012, 19:00) |
Super, to niekedy vyskúšam, vyzerá to veľmi dobre! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |