
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
TORTY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)Calin a la francais[ recept č. 45726 zo dňa 30.1.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Všetko spolu v postupe: POSTUP PRÍPRAVY Kompozícia torty: kakaový korpus, creme brulee, dacquoise, ganache de nougat, creme brulee, kakaový korpus, mousse au chocolat au lait, poleva Kakaový korpus: 6 vajec 6 PL kryštál.cukru 6 PL polohrubej múky 2 PL kakaa 100 ml oleja 20 ml vody Vyšľahať bielka s cukrom, do tuhého snehu pridať žĺtka, ešte spolu vyšľahať, potom pridať múku, jemne premiešať, pridať kakaový olej (kakao zmiešané s olejom, aby sa nerobili hrudky) a vodu, jemne premiešať. Po upečení korpus prekrojiť na 2 časti. Creme brulee 6 žĺtok 500 ml smotany 50 g cukru 1 vanilkový struk 1 sáčik želatíny Prevariť smotanu, rozrezaný vanilkový struk a cukor. Za stáleho miešania naliať na žĺtka, precediť naspať do hrnca, prevariť s napučanou želatínou. Mierne vychladiť. Jednu časť naliať na kakaový korpus, druhú časť na dacquoise s vychladnutým nugátom, dat stuhnúť do chladničky. Korpus dacquoise- bezmúkový, bielkový 6 bielkov 150 g kryštál.cukru 100g práškového cukru 250 g mletých mandlí 1PL kakaa Vyšľahať bielky s kryštál.cukrom na tuhý sneh. Cukor treba pridávať na 3 krát. Zmiešať práškový cukor, mandle a kakao...potom zmiešať spolu s vyšľahaným snehom. Hmota musí byť lesklá a nie veľmi tekutá (skoro ako na macarons). Cukrárskym vreckom, na papier na pečenie nastriekať potrebný tvar. Piecť na 180-ke cca 10-12 min. Ganache de nougat 200 g nugátu ( ja som dala nugátovú náplň Callebaut) 100 ml smotany Spolu roztopiť, natrieť na dacquoise a dať stuhnúť do chladničky Mousse au chocolat au lait (existujú dva druhy, ja som zvolila ten tuhší šľahačkový, nie vajíčkový) 200 g mliečnej čokolády 100 ml tekutej smotany 100 ml vyšľahanej smotany Zohriať čokoládu a tekutú smotanu, po miernom vychladení jemne zmiešať s vyšľahanou smotanou. Poleva 100g horkej čokolády 100ml smotany 25 g masla Zohriať, všetko spolu dobre vymiešať, vlažné naliať na tortu. Ozdoby som vytvárala z temperovanej horkej čokolády ( teda aspoň si myslím, že sa mi ju podarilo správne vytemperovať, snaha bola) za pomoci čokotransferu a štrukturálnej fólie. Na dozdobenie som použila zlatý cukor. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Takto to vyzerá vo vnútri ![]() Takýto systém som si vymyslela na polievanie. Zvyšok čokolády sa dá uskladniť a použiť neskôr. Alebo aj zjesť so šľahačkou :-) je to ako parížsky krém, ale ešte nevyšľahaný OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
peter š. (ferrari2) ID 178476 (29.9.2013, 16:21) |
zdravím-chcem sa spýtať, ze kaby som chcel dat na vrch ešte jednu mensiu tortu dalo by sa to ked vlastnew na vrchu je pod cokoladou krem? Či nemate s takym skusenosť? dakujem za odpoved... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (6.8.2012, 20:13) |
waw.. hladam nejaku lepsiu torticku na 30-tku.. a tato vyzera excelentne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asi uz hladat nemusim dakujem za skvely tip ked ju urobim, ozvem sa (po polovici augusta) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (14.5.2012, 13:19) |
- robila som ju na výročie sobáša a veruže miestami som sa až zapotila ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=861589 |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia K. (elmira) ID 166786 (27.2.2012, 14:41) |
do cesta netreba prasok do peciva? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anna V. (hanicka78) ID 203116 (1.2.2012, 10:14) |
úúúúúúúúúúúúúúúúúúžasnááááááá ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (30.1.2012, 23:26) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ľubica M. (chuli) ID 112888 (1.2.2012, 8:43) |
nádhera | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (30.1.2012, 22:43) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
monika n. (árminka) ID 129239 (30.1.2012, 22:06) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.1.2012, 21:35) |
Elenka, to je hotove veldielo. Nemam slov, uplne mi padla sanka. Skladam velku poklonu za tuto nadheru a nepochybne velku dobortku. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (30.1.2012, 21:53) |
Adrika ďakujem za krásne slová ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Kristýna E. (Reiki a výklad karet) ID 211541, mimibazar.sk/reikiavykladkaret (30.1.2012, 21:29) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (30.1.2012, 21:25) |
Elenka, tak teda toto je niečo úžasné, recept vytlačený, určite vyskúšam urobiť ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (30.1.2012, 21:56) |
Darinka ďakujem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (30.1.2012, 20:03) |
no waw... ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (30.1.2012, 18:32) |
no niečo nádhernééé, toto je moja ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (30.1.2012, 19:20) |
Dakujem. Torta mala priemer 24 cm. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (30.1.2012, 16:20) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva M. (evita76) ID 15730 (30.1.2012, 16:03) |
úžasná tortička ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (30.1.2012, 12:23) |
nadhera niet co dodat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (30.1.2012, 12:56) |
Dakujem ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (30.1.2012, 12:13) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (30.1.2012, 12:55) |
Možno, že postup nie je najjednoduchší, ale z tej chuti budete unesená ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (30.1.2012, 11:28) |
no proste fantazia..... neni co viac dodat..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (30.1.2012, 12:56) |
Dakujem ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (30.1.2012, 10:54) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |