. .. .. .. .. .. .
. .

Špagety pre labužníkov - RECEPT 4556

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 231 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Špagety pre labužníkov


[ recept č. 4556 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 pór (alebo zväzok jarných cibuliek aj s vňaťou), 30 dkg krásnej oravskej slaninky (vyberte takú, čo má vééééľa mäska a málo "slaniny"), 3 väčšie strúčiky cesnaku, polievková lyžica nasekanej čerstvej bazalky (alebo čajová lyžička sušenej), trocha olivového oleja, tvrdý syr Grana Padano (napr. v Tescu ho majú, zn. Zanetti, predáva sa balený, také veľké trojuholníky, je chuťovo podobný parmezánu), balík špagiet (ja dávam buď Barilla alebo Panzani).

POSTUP PRÍPRAVY

1. Nakrájajte pór nadrobno (aj tú zelenú časť), slaninu na plátky a potom na tenké slížiky.

2. Na troche olivového oleja (netreba ho veľa, lebo slanina ešte pustí tuk) osmažte pór, pridajte slaninku a opekajte, kým slaninka nie je opečená, chrumkavá (asi 5-8 minút na silnejšom plameni, treba stále premiešavať). Odstavte z plameňa a potom vmiešajte prelisovaný cesnak a bazalku (možno pridať aj troška čerstvo namletého bieleho korenia, alebo MČK). Nastrúhajte najemno syr.

3. Uvarte špagety v osolenej vode, zlejte a pridajte do panvice so slaninkovou zmesou. Rýchlo dobre premiešajte, aby sa špagety premastili a zmiešali rovnomerne so zmesou.

4. Ihneď naberajte na taniere, posypte syrom, premiešajte, aby sa syr rovnomerne nalepil na špagety, ak treba, prisoľte trocha a rýchlo papajte ;-)!
Nie je to zrovna "diéta", ale oblížete si všetky prsty! Super ako rýchla večera, či obed, u nás je to vždy maximálne obžerstvo.
<< Plněné rohlíky | Špagety pre labužníkov | Cesnaková nátierka s tofu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (15.1.2009, 7:52)
...tak toto určite vyskúšam ^o)
ODPOVEDAŤ
ajka m. (ajulik) ID 7193 (21.3.2008, 23:01)
ahoj KIKI..inac GRANA PADANO..JE JEDEN Z NAJZNAMEJSICH PARMEZANOV..XIXIXXI...PAPA (Y) ;-) [A] *-) (hello) (velikonoce18) (velikonoce19) (velikonoce16) (velikonoce15) (velikonoce6)
PEKNE SVIATKY
ODPOVEDAŤ
Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (22.3.2008, 8:05)
Ahoj, mne slovo "parmezany" nic nehovori ;-), lebo PARMEZAN JE LEN JEDEN. Tym parmezanom mala na mysli original Parmiggiano Reggiano, pravy parmezan, ktory sa na Slovensku tiez predava a je chutovo troska iny a hlavne drahsi ako Grana Padano... (H)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu