Marcela K. (macaaa) ID 149502 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)
BABIČKIN Bebekovník
[ recept č. 45261 zo dňa 8.1.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
na dva záviny: 1/2 kg polohrubej múky, 4dc mlieka /vlažného/, troška soli /1/2 kávovej lyžičky/, 2 PL cukru, 20g droždia /ja používam sušené takže podľa toho ako sa píše na sáčku - jeden sáčok by mal byť ok/ plnka: celý BB puding (250g praskoveho pudingu), 4dcl kryštál cukor - 300 g... a potom olej na pomastenie závinu a pokvapkanie plnky a múka na pomúčenie dosky a plechu a vajíčko na potretie
POSTUP PRÍPRAVY
tento recept je od mojej babičky, keď sme k starým rodičom chodili na návštevu ako malé deti, často ho robievala a nevedela som sa ho dojesť. vždy robievala viac, aby nám aj zabalila domov..
vypracujem cesto "štikaním" : droždie rozpustím v mlieku, nechám vykysnúť pomúčim pracovnú dosku, vykysnuté cesto rozdelím na dva bochníky a každý vyvaľkám na obdĺžnik. ten pomastím olejom, posypem plnkou /tú si tiež rozdelím na 2 polovice - na každý závin jednu polku/, pokvapkám olejom a cesto stočím na závin. Položím na vymastený a pomúčený plech, potriem vajíčkom, popichám a pečiem okolo 45 min, v stredne vyhriatej rúre /150 stupňov okolo/
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
potrebné suroviny - chýba mi tam ešte vajíčko. to som nemala, tak som závin pred pečením pomastila olejom a potom som kdesi čítala, že ak nie je vajce, treba potrieť smotanou alebo osladeným mliekom, tak som dodatočne spravila aj to hehe
vypracujem cesto
už vykysnuté
rozvaľkané, pomastené, posypané plnkou, pokvapkané olejom okraje zahneme a zvinieme
zvinuté a pripravené piecť /zabudla som plech pomúčiť ech/, podotykam ze treba pomastit vajickom a popichat ihlicou
upečené
treba nechať vychladnúť a až potom nakrájať, keď bude plnka vychladená a tuhá, ináč sa bude zle krájať a plnka bude vytekať
záviny zvyknú rýchlo schnúť, takže obalím do papiera na pečenie alebo potravinovej fólie a uložím na suché chladné miesto. dobrú chuť
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
| Halina M. (anilah) ID 93483 (28.8.2016, 20:02) |
|
ODPOVEDAŤ |
Lydia B. (saltyna) ID 76571 (1.5.2015, 8:39) |
Marcelka čo znamená že cesto sa pripravuje "štikaním"? |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.10.2014, 15:43) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (14.11.2014, 18:20) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Halina M. (anilah) ID 93483 (22.9.2014, 18:05) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (5.10.2014, 14:09) |
|
ODPOVEDAŤ |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (upravené 16.7.2014, 10:01) |
Celý problém "suchého" koláča vidím v tom, že do cesta nejde žiadny tuk a do kysnutého musí ísť. Takže ja by som dala aspoň 1,5 dcl oleja, alebo rozpustenej Hery a problém by mal byť vyriešený. |
ODPOVEDAŤ |
| Monika P. (74monika) ID 108263 (15.7.2014, 20:02) |
Takže koláčiky nepraskli, no bohužiaľ musím súhlasiť s mojou mamou, ktorá to ohodnotila asi takto:"To čo máš za recept? Je to suché ako keby to bolo upečené týždeň. Ale plnka je dobrá" A to podotýkam, jedla ho v ten deň keď som ho piekla, takže úplne čerstvý. Takže asi skončím s experimentmi a zostanem pri jednom, no overenom recepte. |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (20.9.2014, 11:31) |
podla viacerych ludi je tento recept skvely... 100 ludi 100 chuti |
ODPOVEDAŤ |
| Monika P. (74monika) ID 108263 (11.7.2014, 12:47) |
No už sa pečie, zatiaľ nepraskol, tak už len to bude pre mňa úspech a konečne som použila BB puding, ktorý by bol čoskoro po záruke keďže neviem zatiaľ posúdiť finálny výsledok, podelím sa s mojimi doterajšími postrehmi... 1. Ja som vajíčko mala, tak som aj do cesta dala a neviem či to teda bolo tým, ale mala som cesto dosť riedke, takže som musela pridať múku. Nechcela som to však prehnať, preto aby som s cestom mohla vôbec pracovať som si potrela olejom papier na pecenie a na ňom rozvaľkala aj naplnila závin, pomocou papiera stočila a hodila aj s papierom na plech. 2. 4 dcl kryštálového cukru nie je 300 gramov |
ODPOVEDAŤ |
| Marta M. (marta1979) ID 104721 (6.4.2013, 6:54) |
výborný,vdaka za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (15.4.2013, 21:24) |
juj dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (2.5.2012, 18:38) |
...K R A S A ... |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (6.5.2012, 10:50) |
Dakujem, dufam ze vam chutil |
ODPOVEDAŤ |
Marta T. (kuriatko98) ID 28298 (5.2.2012, 19:16) |
No ja musim povedat, ze chutovo je velmi dobrý, no ale mne cely popraskal..no a tiez je velmi tvrdy..neviem, kde sa stala chyba |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (12.2.2012, 15:47) |
este mi napadlo ze cesto mohlo byt az prilis tenke.. a v teple sa este natiahlo a tym popraskalo.... ale mozno to je niecim inym |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (9.2.2012, 7:43) |
pred popraskanim treba bebekovnik ´ochranit´ tak ze pred pecenim ho dobre pomastime vajickom, ked nieje aspon ocukrovanym mliekom alebo smotanou... tiez mozu byt priciny v teplote pecenia a dlzke.. uviedla som presne postupy a aj fotky ako vysiel mne... tak neviem, nechcem hadat dufam ze nabuduce (ak budete chciet ) sa uz podari |
ODPOVEDAŤ |
| Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (13.1.2012, 19:25) |
Bebekovník je suprový Práve sa dopiekol a mám obavy ci ostane niečo aj na zajtra Vďaka za recept |
ODPOVEDAŤ |
| Marcela K. (macaaa) ID 149502 (11.1.2012, 21:09) |
DAKUJEM VAM VSETKYM, KTORI RADI SKUSATE NIECO NOVE...A ZE VAM CHUTI MOJA BABICKA BY BOLA RADA.... |
ODPOVEDAŤ |
Henrieta D. (Henite) ID 90160 (11.1.2012, 20:33) |
Dakujem za super receptik, prave sme ochutnali a velmi nam chuti. Urcite to budem robit castejsie |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana B. (yuyo) ID 8609, mimibazar.sk/yuyo (11.1.2012, 6:29) |
vyzerá výborne, vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (10.1.2012, 22:37) |
tak zavin sa vydaril a je naozaj chutny s tym BB pudingom. uz budem len takto piect . dakujem ti |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (10.1.2012, 22:41) |
za to moze moja Babicka..... som rada ze Ti chuti.... |
ODPOVEDAŤ |
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (10.1.2012, 14:44) |
SUPER dakujem za taku rychlu odpoved pretoze cestičko uz kysne a ja som sa akurat chystala ze do plnky prisypem dalsie balenie aby tam bolo tolko ako ste vy napisali . dufam ze sa mi podari tak ako vam . napisem potom pretoze taketo zaviny ja milujeeem |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (10.1.2012, 15:21) |
urcite sa podari..... a prosim nevykajme si..... |
ODPOVEDAŤ |
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (10.1.2012, 14:06) |
chcela by som dnes spravit podla vasho receptu zavin na plnku pisete ze cely BB puding 450g no ja mam balenie 250g a aj na vasom obrazku je si myslim 250g balenie tak neviem ci je to tam chyba v postupe alebo tam naozaj ide 450g . dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (10.1.2012, 14:30) |
juuuuuj dakujem za upozornenie.... ako som len mohla naozaj je to 250g.... hned opravim recept |
ODPOVEDAŤ |
| Marcela K. (macaaa) ID 149502 (upravené 10.1.2012, 14:32) |
no prave mi napadlo, ze BB puding je PUDING... takze teoreticky akykolvek puding by sa mohol hodit... BB puding je 250g... teda 5 a pol pudingovych sackov, ked su po 45g... ja osobne som neskusala ine pudingy, ale ako vravim... teoreticky je to mozne.. akykolvek cokoladovy, kakaovy a kto rad experimentuje moze aj ovocne alebo ine pudingy. dokopy pudingu by vsak malo byt okolo 250g dufam, ze tato odpoved pomoze |
ODPOVEDAŤ |
| Liba B. (babibi) ID 213130 (9.1.2012, 15:35) |
vypadá to moc dobře,ale když tady není u nás BB pudink,pak jakou tu nádivku udělat? |
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (Jana z VM) ID 182471 (9.1.2012, 7:00) |
Jestli jsem to dobře pochopila, tak se puding s cukrem NASYPE na těsto?? |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (9.1.2012, 15:15) |
ano, najprv sa ale cesto pomasti olejom a tak ako na obrazku sa ´nasype´ vrstva =) |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |