Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Marcela K. (macaaa) ID 149502 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)
BABIČKIN Bebekovník
[ recept č. 45261 zo dňa 8.1.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
na dva záviny: 1/2 kg polohrubej múky, 4dc mlieka /vlažného/, troška soli /1/2 kávovej lyžičky/, 2 PL cukru, 20g droždia /ja používam sušené takže podľa toho ako sa píše na sáčku - jeden sáčok by mal byť ok/ plnka: celý BB puding (250g praskoveho pudingu), 4dcl kryštál cukor - 300 g... a potom olej na pomastenie závinu a pokvapkanie plnky a múka na pomúčenie dosky a plechu a vajíčko na potretie
POSTUP PRÍPRAVY
tento recept je od mojej babičky, keď sme k starým rodičom chodili na návštevu ako malé deti, často ho robievala a nevedela som sa ho dojesť. vždy robievala viac, aby nám aj zabalila domov..
vypracujem cesto "štikaním" : droždie rozpustím v mlieku, nechám vykysnúť pomúčim pracovnú dosku, vykysnuté cesto rozdelím na dva bochníky a každý vyvaľkám na obdĺžnik. ten pomastím olejom, posypem plnkou /tú si tiež rozdelím na 2 polovice - na každý závin jednu polku/, pokvapkám olejom a cesto stočím na závin. Položím na vymastený a pomúčený plech, potriem vajíčkom, popichám a pečiem okolo 45 min, v stredne vyhriatej rúre /150 stupňov okolo/
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
potrebné suroviny - chýba mi tam ešte vajíčko. to som nemala, tak som závin pred pečením pomastila olejom a potom som kdesi čítala, že ak nie je vajce, treba potrieť smotanou alebo osladeným mliekom, tak som dodatočne spravila aj to hehe |
![]() |
vypracujem cesto |
![]() |
už vykysnuté |
![]() |
rozvaľkané, pomastené, posypané plnkou, pokvapkané olejom okraje zahneme a zvinieme |
![]() |
zvinuté a pripravené piecť /zabudla som plech pomúčiť ech/, podotykam ze treba pomastit vajickom a popichat ihlicou |
![]() |
upečené |
![]() |
treba nechať vychladnúť a až potom nakrájať, keď bude plnka vychladená a tuhá, ináč sa bude zle krájať a plnka bude vytekať |
![]() |
záviny zvyknú rýchlo schnúť, takže obalím do papiera na pečenie alebo potravinovej fólie a uložím na suché chladné miesto. dobrú chuť |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Lydia B. (saltyna) ID 76571 (1.5.2015, 8:39) |
Marcelka čo znamená že cesto sa pripravuje "štikaním"? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (upravené 16.7.2014, 10:01) |
Celý problém "suchého" koláča vidím v tom, že do cesta nejde žiadny tuk a do kysnutého musí ísť. Takže ja by som dala aspoň 1,5 dcl oleja, alebo rozpustenej Hery a problém by mal byť vyriešený. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika P. (74monika) ID 108263 (15.7.2014, 20:02) |
Takže koláčiky nepraskli, no bohužiaľ musím súhlasiť s mojou mamou, ktorá to ohodnotila asi takto:"To čo máš za recept? Je to suché ako keby to bolo upečené týždeň. Ale plnka je dobrá" A to podotýkam, jedla ho v ten deň keď som ho piekla, takže úplne čerstvý. Takže asi skončím s experimentmi a zostanem pri jednom, no overenom recepte. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (20.9.2014, 11:31) |
podla viacerych ludi je tento recept skvely... 100 ludi 100 chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika P. (74monika) ID 108263 (11.7.2014, 12:47) |
No už sa pečie, zatiaľ nepraskol, tak už len to bude pre mňa úspech a konečne som použila BB puding, ktorý by bol čoskoro po záruke keďže neviem zatiaľ posúdiť finálny výsledok, podelím sa s mojimi doterajšími postrehmi... 1. Ja som vajíčko mala, tak som aj do cesta dala a neviem či to teda bolo tým, ale mala som cesto dosť riedke, takže som musela pridať múku. Nechcela som to však prehnať, preto aby som s cestom mohla vôbec pracovať som si potrela olejom papier na pecenie a na ňom rozvaľkala aj naplnila závin, pomocou papiera stočila a hodila aj s papierom na plech. 2. 4 dcl kryštálového cukru nie je 300 gramov |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta M. (marta1979) ID 104721 (6.4.2013, 6:54) |
výborný,vdaka za recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (15.4.2013, 21:24) |
juj dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (2.5.2012, 18:38) |
...K R A S A ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (6.5.2012, 10:50) |
Dakujem, dufam ze vam chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta T. (kuriatko98) ID 28298 (5.2.2012, 19:16) |
No ja musim povedat, ze chutovo je velmi dobrý, no ale mne cely popraskal..no a tiez je velmi tvrdy..neviem, kde sa stala chyba |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (12.2.2012, 15:47) |
este mi napadlo ze cesto mohlo byt az prilis tenke.. a v teple sa este natiahlo a tym popraskalo.... ale mozno to je niecim inym  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (9.2.2012, 7:43) |
pred popraskanim treba bebekovnik ´ochranit´ tak ze pred pecenim ho dobre pomastime vajickom, ked nieje aspon ocukrovanym mliekom alebo smotanou... tiez mozu byt priciny v teplote pecenia a dlzke.. uviedla som presne postupy a aj fotky ako vysiel mne... tak neviem, nechcem hadat dufam ze nabuduce (ak budete chciet ) sa uz podari |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (13.1.2012, 19:25) |
Bebekovník je suprový Práve sa dopiekol a mám obavy ci ostane niečo aj na zajtra Vďaka za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (11.1.2012, 21:09) |
DAKUJEM VAM VSETKYM, KTORI RADI SKUSATE NIECO NOVE...A ZE VAM CHUTI MOJA BABICKA BY BOLA RADA....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Henrieta D. (Henite) ID 90160 (11.1.2012, 20:33) |
Dakujem za super receptik, prave sme ochutnali a velmi nam chuti. Urcite to budem robit castejsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana B. (yuyo) ID 8609, mimibazar.sk/yuyo (11.1.2012, 6:29) |
vyzerá výborne, vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (10.1.2012, 22:37) |
tak zavin sa vydaril a je naozaj chutny s tym BB pudingom. uz budem len takto piect . dakujem ti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (10.1.2012, 22:41) |
za to moze moja Babicka..... som rada ze Ti chuti....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (10.1.2012, 14:44) |
SUPER dakujem za taku rychlu odpoved pretoze cestičko uz kysne a ja som sa akurat chystala ze do plnky prisypem dalsie balenie aby tam bolo tolko ako ste vy napisali . dufam ze sa mi podari tak ako vam . napisem potom pretoze taketo zaviny ja milujeeem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (10.1.2012, 15:21) |
urcite sa podari..... a prosim nevykajme si.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (10.1.2012, 14:06) |
chcela by som dnes spravit podla vasho receptu zavin na plnku pisete ze cely BB puding 450g no ja mam balenie 250g a aj na vasom obrazku je si myslim 250g balenie tak neviem ci je to tam chyba v postupe alebo tam naozaj ide 450g . dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (10.1.2012, 14:30) |
juuuuuj dakujem za upozornenie.... ako som len mohla naozaj je to 250g.... hned opravim recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (upravené 10.1.2012, 14:32) |
no prave mi napadlo, ze BB puding je PUDING... takze teoreticky akykolvek puding by sa mohol hodit... BB puding je 250g... teda 5 a pol pudingovych sackov, ked su po 45g... ja osobne som neskusala ine pudingy, ale ako vravim... teoreticky je to mozne.. akykolvek cokoladovy, kakaovy a kto rad experimentuje moze aj ovocne alebo ine pudingy. dokopy pudingu by vsak malo byt okolo 250g dufam, ze tato odpoved pomoze  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Liba B. (babibi) ID 213130 (9.1.2012, 15:35) |
vypadá to moc dobře,ale když tady není u nás BB pudink,pak jakou tu nádivku udělat?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (Jana z VM) ID 182471 (9.1.2012, 7:00) |
Jestli jsem to dobře pochopila, tak se puding s cukrem NASYPE na těsto?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (9.1.2012, 15:15) |
ano, najprv sa ale cesto pomasti olejom a tak ako na obrazku sa ´nasype´ vrstva =) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |