ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Ľahučká drožďová nátierka aj pre žlčnikárov :-)))
[ recept č. 4518 zo dňa 19.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
*1 cibuľa*1 kocka droždia*2 väčšie mrkvy*čierne mleté korenie*soľ alebo soľčanka*olej - najlepšie olivový panenský
POSTUP PRÍPRAVY
Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme korenie a droždie. Počkáme, až sa droždie roztopí posolíme a odstavíme zo sporáka... Treba nechať vychladnúť asi tak na izbovú teplotu... ( ak sa mrkvička pridá do horúceho základu, pustí veľa vody) Medzitým najemno nastrúhame mrkvičku a premiešame s vychladnutým základom... Najlepšie chutí s teplou hriankou ozdobená petržlenovou alebo zelerovou vňaťkou... a má peknučkú farbu :-))) |
jaro p. (jardaR) ID 97100 (21.5.2009, 14:03) |
Toto je výborné!!! Mám problémy so žlčníkom-idem skúšať!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia P. (Luzla1) ID 58386 (16.1.2009, 15:26) |
SUPER ŠMAKINKA !!! prave ....vďaka za receptik Alenka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alena č. (alustek) ID 39585 (7.3.2009, 10:51) |
...dakujem Lucka...teším sa, že chutilo...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana S. (jojka111) ID 39902 (22.3.2008, 17:10) |
tak toto budeme papať po sviatkoch, ked budeme prejedení vajec  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |