. .. .. .. .. .. .
. .

LAHKA JAHODOVA ROLADA - RECEPT 4517

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 34541 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


LAHKA JAHODOVA ROLADA


[ recept č. 4517 zo dňa  ]


LAHKA JAHODOVA ROLADA


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:6 vajicok 7 PL praskoveho cukru,1 PL vody, 6PL polohrubej muky,prasok do peciva,1 PL kryst.cukru
PLNKA:2 bielka,3 PL krystaloveho cukru,
jahody cca 700g
slahacka v prasku
(celkovo potrebujeme na pripravu rolady 8 vajec)


POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si vyslahame 6 zltkov so 7PL praskoveho cukru a 1 PL vody.Potom pomali pridame 6PL plohrubej muky a trochu praska do peciva.
Zvlast v inej mise si vyslahame 6 bielkov az do snehu a k tomu pridame 1 PL krystaloveho ukru.potom zmiesame opatrne zltkovu zmes so snehom a dame piect na 200'C cca 10-15 min podla rury.Pecieme na peciacom papapieri vo vopred vyhriatej rure.
Medzitym si pripravime plnku.Rozpucime vidlickou asi 300g jahod ktore sme predtym umyli a ocistili.Do vacsieho hrnca dame zovriet vodu a ked pride k bodu varu dame na tento hrniec dalsi mensi hrniec.V ktorom mame 2 bielka ktore nad parou slahame s mixerom,postupne pomali pridavame 3PL krystaloveho cukru a a potom jahody(rozpucene vidlickou).Asi 10 min slahame kompletnu plnku nad parou.
Upecene cesto vyberieme z rury a stocime do utierky.Ked trochu vychladne stiahneme z neho papier na pecenie a zatocime ho znova do rolady.
Ked nam plnka ktoru sme pripravili nad parou dostatocne vychladne,mozme roztocit roladu a zacat plnkou natierat cesto,rovnomerne.(dost plnky vam zostane navyse ale to je o.k mozete ju potom podavat ako extra ku kolacu na tanierik ;0 )
Na jeden z koncov (dlhsia cast cesta)ukladame zvysne cele jahody.jednu vedla druhej,ak su vacsie tak ich poprekrajujeme)
Potom pomali zatocime roladu.
Vyrobime si slahacku z prasku podla navodu.Touto slahackou nozikom,lopatkou ozdobime roladu,ponatierame.Navrch rolady znovu ukladame jahody.Jednu vedla druhej ako vojacikov.Mozme dozdobit jahodovymi listkami.
Toto je recept mojej milovanej maminky ktora je zial daleko na Slovensku a kedze mi tu v zahranici chybaju domace chute tak som ju dnes upiekla.Dobru chut!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. uslanych 6 zltkov s 7PL praskoveho cukra 1 PL vody a 6PL polohrubej muky a troska prasku do peciva
2. vyslahame 6 bielkov s 1 PL krystal.cukru
3. k zltkam s cukrom a prasku do peciva jemne primiesame vareskou sneh z bielkov
4. cesto dame piect na pecici papier do vyhriatej rury na 200'C cca 10-15 min(kym nezozlatne)
5. zatial si umyjeme a ocistime jahody,ktore potom pomiagame vidlickou
6. vyberieme upecene cesto z rury
7. upecene cesto zabalime do rolady v utierke
8. pripravime si plnku nad parou z 2 bielkov uslahame sneh,do ktoreho postupne pridame 3PL kryst.cukru a pomiagane jahody.Slahame nad parou cca 10 min
9.uslahame si slahacku podla navodu na obale
10. na cesto narieme rovnomerne vychladnutu plnku na ktoru poukladame na dlhsi koniec cesta jahody
11. cesto opatrne zatocime do rolady
12. ozdobena rolada slahackou a jahodami
13. a hotovo dobru chut KALI OREXI (TO JE PO GRECKY)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ruský šklbaný koláč | LAHKA JAHODOVA ROLADA | Ľahučká drožďová nátierka aj pre žlčnikárov :-))) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Viera J. (peggulka) ID 127519 (14.2.2011, 16:40)
Monicek urcite vyskusam..len si musim pockat na cerstve jahody :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu