. .. .. .. .. .. .
. .

Ruský šklbaný koláč - RECEPT 4516

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 14522 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Ruský šklbaný koláč


[ recept č. 4516 zo dňa  ]


Ruský šklbaný koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:
200 špaldovej múky (môže byť aj biela, ja robím zo špaldovej, je zdravší) 120 g hnedého cukru, 120 g masla, 2 vajíčka, 40 g kakaa ( nie granko), 1 prášok do pečiva

PLNKA:

150 g cukr, 3 vajíčka, 500 g ODTUČNENÉHO tvarohu (ináč nebude koláč dobrý, ale zgrcnutý:-( ), 200 ml šľahačky, 70 g masla, 1 štipka soli, 1 vanilínový cukor


POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad vypracujeme rukami cesto a štvrtinu z neho dáme bokom. Cestom vyložíme spodok a okraj formu s priemerom 22 cm
Maslo vymiešame do penista s cukrom, pridáme tvaroh, šľahačku a ostatné prísady. Nalejeme na cesto a naň "našklbeme" zvyšnú štvrtinu cesta, alebo z neho vyformujeme aj srdiečka, či iné tvary... Pečieme cca 1 hodinu v predhriatej rúre pri 180°C.
DôLEŽITÉ:
Koláč necháme cez noc odstáť v chlade. Keď sa nakrojí v ten deň tvaroh bude gumený a vŕzga na zuboch. Na druhý deň je koláč šťavnatý a výborne sa krája. Cesto zmäkne.

Dobrúúúú chuť
<< PERNÍK - jednoduchý, lacný, rýchly, chutný!!! | Ruský šklbaný koláč | LAHKA JAHODOVA ROLADA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana N. (Yuyi) ID 3516, mimibazar.sk/yuyi (25.3.2008, 10:52)
Marysh, tak tento kolac nemal chybu. Bol vynikajuuuuuuciiiiiii (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). Kto ma rad tvaroh, ten si na nom pochuti. No u nas padol za obet do dvoch hodin.
Je perfektny |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Marysh G. (marysh) ID 14522, mimibazar.sk/marysh (28.3.2008, 21:07)
Zuzi,
tak to sa veľmi tešíííííím. Ja moc tvarohové koláče nemusím, ale na tento nedám dopustiť... :-P :-P :-P
ODPOVEDAŤ
Kristína S. (KristyS) ID 21250, mimibazar.sk/kristys (19.3.2008, 15:17)
Marysh a toto je naozaj rusky recept?
ODPOVEDAŤ
Marysh G. (marysh) ID 14522, mimibazar.sk/marysh (19.3.2008, 16:52)
júúúúj, tak to ti nepoviem... videla som to raz v telke a veľmi ma zaujal. Hľadala som na nete, potom vyskúšala a je mi jedno, či je ruský, či slovenský, je proste božskýýý... (smich)
ODPOVEDAŤ
Zuzana H. (Zuzanita) ID 12632, mimibazar.sk/zuzanita (19.3.2008, 14:51)
Marysh, koláčik je (Y) (Y) (Y) (Y) - neviem či bude zajtra šťavnatý, ale asi to ani nezistím, za "obeť" padne ešte dnes! (zajic)
ODPOVEDAŤ
Marysh G. (marysh) ID 14522, mimibazar.sk/marysh (19.3.2008, 19:54)
Nabudúce daj vedieť, keď sa ti ho podarí skryť do ďalšieho dňa pred "bandou" mlsných jazýčkov... :-P :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu