andrea b. (borkovicka) ID 92273 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Vyprážané sladké pirohy:-))
[ recept č. 45158 zo dňa 2.1.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg polohrubej múky...4 žltky...6 dcl mlieka...4 pl kryštal.cukru...1 dcl oleja....1 čl soli...2 kocky droždia...1 čl rumu....slivkový lekvár na plnenie...práškovy cukor na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Z vlažného mieka,droždia,cukru a trocha múky si pripravíme kvások a necháme 15 min kysnút.Do misy preosejeme múku,pridáme žltky,olej,rum,sol a kvások.Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho 1 hod. odpočívat.Potom cesto rozvalkáme na plát hrubý asi 5 mm,pokrájame na štvorčeky,ktoré naplníme lekvárom a dobre postláčame,Necháme ešte 10 min.podkysnút.Pirohy pomaly vyprážame na rozohriatom oleji dozlatista,Upečené dáme odkvapkat na papierový obrusok,Nakoniec posypeme cukrom. |
Monika J. (kubkokubko) ID 30810, mimibazar.sk/kubkokubko (4.1.2012, 15:44) |
Pomooooooc, no tak som asi super nesika ale vsetky plnky mi vytiekli do oleja a pirohy sa mi otvorili a to som ich stlacala ja, manžel aj svokra povolaním kuchárka. Prosim o radu co robím zle. Postláčané je to dobre, podkysnuté som to mala aj viac ako 10 min. Aká má byť teplota oleja alebo je nejaka specialna finta na zlepenie konca pirohu? Skusala som to len tak ako to bolo a druhu variantu este potiret s vodou aby tam nebola muka keby sa to kvoli tej muke rozchádza. Viete mi niekto poradit? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea b. (borkovicka) ID 92273 (4.1.2012, 18:26) |
Monika mrzí ma ze to takto dopadlo,ja ich robievam,ale ešte nikdy mi nevytiekli,neviem kde sa stala chyba v oleji asi chyba nebola,žeby tekutý lekvár,fakt netuším |
ODPOVEDAŤnahlásiť |