
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Škoricovo-karamelový Bubble bread[ recept č. 44946 zo dňa 18.12.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 250 ml mlieka, 80 ml vody, 2 PL roztopeného masla, 1 čerstvé droždie, 50 g kryšt. cukru, 480 g hl. múky, 1 ČL soli+++POSÝPKA: 200 g kryšt. cukru, 2 vrchovaté ČL mletej škorice, 125 g roztopeného masla+++ZÁLIEVKA: 135 g kryšt. cukru, 60 g zmäknutého masla, 60 ml mlieka+++POLEVA: 1 hrnček prášk. cukru, 3 PL pomarančovej šťavy (asi pol veľkého pomaranča), 1 PL vriacej vody POSTUP PRÍPRAVY 1. Cesto: Zohrejeme mlieko, vodu, maslo a cukor do úplného roztopenia, nech je zmes mierne teplá. Pridáme rozmrvené droždie a necháme vzísť kvások. V druhej miske zatiaľ zmiešame preosiatu múku so soľou. Prilejeme kvások a miesime 5 minút. Potom vyberieme z hrnca a cesto položíme na múkou vysypanú dosku, kde ho rozvaľkáme na hrúbku 8 mm, pokrájame na kocky 3x3 cm, ktoré v dlani formujeme na malé guľky. 2. Posýpka: Vyformované guľky namáčame najskôr do roztopeného masla z Posýpky, a následne ich vyváľame v zmesi škorice a cukru, taktiež z Posýpky. Guľky kladieme do bábovkového venca (môžeme si ho vopred aj vystlať vystrihnutým kruhom z pečiaceho papiera - ľahšie sa nám potom bude vyklápať vychladnuté cesto), ktorý sme si ešte po vonkajšom aj vnútornom obvode jemne vymazali a posypali mletými orechmi či hrubou múkou alebo strúhankou. Zvyšné roztopené maslo a škoricovú zmes z Posýpky potom spojíme dohromady a nalejeme na guľky vo forme. Necháme ich 5 minút kysnúť pod prikrývkou niekde v teple či pri radiátore. 3. Zálievka: Medzitým si všetky suroviny zo zálievky povaríme na miernom ohni asi 3 minúty do mierneho zhustnutia a omáčku vylejeme na guľky. Formu položíme na veľký plech kvôli vytekajúcej omáčke pri pečení a dáme do rúry na 180°C na 40 minút. 4. Po vychladnutí (najlepšie na druhý deň) Bubble bread cikcakovito pofŕkame polevou: do hrnčeka o objeme 250 ml navrstvíme práškový cukor s pomocou lyžice (nesypeme ho priamo z krabice). podľa potreby hrnčekom párkrát zatrasieme, aby sa cukor v hrnčeku "správne rozložil". Odmeraný cukor potom 2x preosejeme. Následne doň pridáme šťavu aj vriacu vodu a vymiešame do hustej polevy. |
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (31.10.2013, 23:05) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |