končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) PERNÍKOVÉ SRDIEČKA[ recept č. 55848 zo dňa 23.12.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Cesto: kilo hladkej múky T650, pol kila práškového cukru, 8 lyžíc medu, 5 vajec, 2,5 deci oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice slivkového lekváru alebo 10 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť trochu lepkavé (záleží aj od múky). Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch. Plnka a poleva: 10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g slivkového lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve a necháme stuhnúť. |
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (29.12.2013, 8:52) | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (28.12.2013, 21:37) |
keď si nájdem čas, určo vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
eva k. (sezana) ID 261865 (27.12.2013, 20:13) |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.12.2013, 8:32) |
ODPOVEDAŤ |