Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)
Babičkin obrátený jablčník
[ recept č. 447 zo dňa 7.10.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
jablká * 5 vajíčok * hrnček kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * ½ hrnčeka mlieka * ½ hrnčeka oleja * 2 hrnček polohrubej múky * 1 prášok do pečiva * škoricový cukor * čokoládová poleva na vrch - čokoláda na varenie plus pol cery *
POSTUP PRÍPRAVY
Recept patrí do zbierky receptov po mojej babičke, ktorá piekla najlepšie a najúžasnejšie na svete!!!! A nebudem predsa nejaká hyena, aby som sa s týmto receptom s Vami nepodelila.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. Keď obrátený, tak začneme od konca. Na plech položte papier na pečenie. |
|
2. Na papier nastrúhajte jablká. Čím viac, tým lepší bude jablčník. |
|
3. Posypte škoricovým cukrom. Tiež nemusíte šetriť. Zmiešajte si obyčajný kryštálový cukor s mletou škoricou a výsledkom bude škoricový cukor - akééééé múdre!!! :-))) |
|
4. Jablká nechajte odpočívať a ideme urobiť cesto. |
|
5. Vymiešajte žĺtka s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. |
|
6. Za stáleho miešania prilievajte olej, |
|
7. múku.... |
|
8. mlieko.... |
|
9. a prášok do pečiva. |
|
10. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a o chvíľočku ho po častiach zapracujete do cesta. |
|
11. a pracujte! Hlavne pomaličky a opatrne. To mi vždy babička prízvukovala: "Pomenší!!!!! Nedrž tú varechu jak kladyvo!!!" |
|
12. Cesto vylejeme na postrúhané oddýchnuté jablká so škoricou. |
|
13. Ucapkáme ucapkávatkom, hladičom/vyhladzovačom, vyrovnávatkom, nožíkom... fantázii sa medze nekladú. |
|
14. Pečieme rýchlo asi 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. |
|
15. Koláčik necháme vychladnúť, zatiaľ si zoberieme veľkú dosku alebo druhý plech, na ktorý koláčik prevrátime. Na dosku položíme papier na pečenie, |
|
16. Dosku s papierom prevrátime "dole hubou" na plech s upečeným koláčom. |
|
17. a jedným pohybom rúk o 180 stupňov koláč otočíme :-)))) |
|
18. Mastný papier pomaličky odstránime - za predpokladu, že koláč je už studený! |
|
18. V mikrovlnke roztopte celú čokoládu s menej ako polovičnou cerou. |
|
19. Čokoládovú polevu rozotrite na koláč a hotovo. |
|
20. Nakrájajte pokiaľ možno na najväčšie "cvaly", pretože koláč padá do útrob konzumentov svetelnou rýchlosťou a načo si robiť viac práce! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Katarína G. (KAG) ID 51273 (24.11.2018, 8:42) |
|
ODPOVEDAŤ |
Zita H. (Zitka) ID 3558, mimibazar.sk/zitka (15.11.2014, 11:47) |
Veľmi chutný a dobrý jablčník! |
ODPOVEDAŤ |
Jasmínka J. (Jasmínečka) ID 282650 (15.9.2014, 11:49) |
Akurat je v trube, vyzera celkom dobre, len ze my sa chystame dat namiesto cokolady tuhy cokoladovy puding, |
ODPOVEDAŤ |
Monika K. (Suoma) ID 246549 (5.12.2012, 11:35) |
Tento recept sme uz robili aspon 4x, ma velky uspech, kazdemu chuti, je ozaj osviezujuci a lahky, priprava tiez pre dvoch sup sup nenarocna. Uspesne ho sirime, kazdy chce recept kto ochutna. |
ODPOVEDAŤ |
| Klaudia L. (takzetak85) ID 12621, mimibazar.sk/takzetak85 (8.10.2012, 9:35) |
Práve som ho upiekla, ani nestihol poriadne vychladnúť a už som ho ochutnala a je úžasný, ešte lepší, ako si ho pamätám z detstva. Skvelý receptík. Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (14.9.2012, 15:26) |
už sa pečie a voní,mňááááááááááám |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka B. (hojdackaSK) ID 83945 (13.9.2012, 8:44) |
Marcelka super recept a ešte som sa aj pobavila. Idem hned na to |
ODPOVEDAŤ |
Zdenka T. (zdena1011) ID 141280 (24.4.2012, 20:05) |
|
ODPOVEDAŤ |
Elena G. (eliiis) ID 40047 (10.2.2012, 21:44) |
tento recept hneď zajtra vyskúšam, určite bude skvelý! |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Halajová (gingerka) ID 38161 (21.10.2011, 11:39) |
už sa peči a rozvoniava skveloooo |
ODPOVEDAŤ |
| Anna I. (anna1) ID 15757 (12.10.2011, 9:31) |
vyzerá vysoko jedlý ja robievam pité http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32751&user=15757, ale dnes sa mi nechce válkať tak vyskúšam tento rokmi a MMB overený |
ODPOVEDAŤ |
Iveta N. (ivetulka2) ID 6414, mimibazar.sk/ivetulka2 (1.9.2011, 9:38) |
Úžasnýýýýýýý recept. Ja som dala na jablka ešte krém z vareného salka a masla, tak polevu a je to súúúúúúúúúúúúúúúúúprove. |
ODPOVEDAŤ |
Miriam B. (strelicia) ID 63020 (17.12.2010, 19:04) |
tento koláč máme veľmi radi , ja akurát dávam ešte po upečení na jablká krém zo zlatého klasu a tak polejem čokoládou, mňaaaaaaaaaaaam |
ODPOVEDAŤ |
JANA K. (JOHAN 32) ID 109074 (1.11.2010, 9:42) |
|
ODPOVEDAŤ |
JANA K. (JOHAN 32) ID 109074 (1.11.2010, 9:41) |
|
ODPOVEDAŤ |
Viera P. (vierapacigova) ID 163449 (19.9.2010, 14:26) |
Ojeje, výborny, práve ho idem robiť, mňamky |
ODPOVEDAŤ |
šárka k. (saryka) ID 31001 (26.6.2009, 22:17) |
Marci,robím jablkový krémeš ktorý je fakt vynikajůci,no moja polovička už má jasno -tvoj víťazí .ale je fakt dobrý aj mojej mamine chutil a to už je .prajem všetko dobré a obdivujem ako to stíháš |
ODPOVEDAŤ |
| Edita D. (Edulka) ID 10965, mimibazar.sk/edulka (21.5.2009, 14:01) |
Marcelka, koláčik je perfektný , ja som dala bezlepkovú múku a je úplne fantastický |
ODPOVEDAŤ |
Helena K. (helka333) ID 78665 (1.2.2009, 14:38) |
koláč je výborný, ja ho robím často Občas pre zmenu odoberiem 1/3 cesta, vmiešam doňho mletý mak, navrstvím makové cesto na jablká a potom zvyšok piškotového cesta. Kto má rád mak, je to super . |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |