. .. .. .. .. .. .
. .

Moja prvá penová torta - RECEPT 4458

Daniela H. (Češka) ID 23282
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.9.2007
Naposledy: 14.3.2023 22:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 95
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 25
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Moja prvá penová torta


[ recept č. 4458 zo dňa  ]


Moja prvá penová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

18 vajec2 kg jemného kryštálové cukru1 kakao /100g/1 palmarín2 malé maslámalá horká čokoláda /100g/100 g čokoláda na varenie /poleva/ + 1/2 Hery

POSTUP PRÍPRAVY

Nie je najkrajšia, ale je prvá, musíme sa učiť

3x - 6bielkov odvážiť a dať raz toľko cukru /napr. 100g bielka, tak 200g cukru/ Každé vyšľahať zvlášť
Šlahať nad parou 6-8min, jedno bielko asi 1-2min. Sušiť v trúbe 40-50min na 120C

Žĺtka 18ks + 18 lyžíc kryštálového cukru - vyšľahať
Horkú čokoládu rozpustiť, nechať mierne vychladnúť a pridať do žĺtkov
Kakao+mlieko /podľa potreby/ zamiešať do žĺtkov
Všetko spolu miešať vareškou nad parou na hustejší puding /nie moc hustý, aby sa Vám neurobili hrudky/
Studenú plnku vyšľahať s maslom a s palmarínom
Plnku rozdeliť na 3časti, každý penový plát natrieť plnkou, na vrchný plát aj čokoláda na plnku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


bielka s cukrom vyšlaháme nad parov 3x


upečený korpus 3x


čokoládu /samotnú/ si rozpustíme v hrnci, necháme mierne vychladnúť


kakao si zmiešame s mliekom /od oka, musí to byť liate, ale nie moc/


žĺtka vyšlaháme s kryšt.cukrom


pridáme rozpustenú čokoládu


ešte pridáme vymiešanú kakaovú hmotu


Toto všetko spolu miešame s vareškou v hrnci nad parou, na taký hustejší puding, nie moc hustí, lebo sa spravia hrčky


Do vychladnutej zmesy pridáme maslo+palmarín


Plnku si rozdelíme na 3 časti a každý plát natrieme plnkou. Na vrch torty na plnku /ja som zabudla/ dáme rozpustenú čokoládu. Ozdobíme podľa predstavy



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Packo Pú pre Alexa | Moja prvá penová torta | Vysmážané tvarohové guľky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.5.2012, 15:57)
*-) *-) *-)prvá???Super sa ti podarila (Y) (clamp) (Y) (clamp) J amám pred penovou rešpekt ,-)
ODPOVEDAŤ
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (15.3.2008, 19:18)
ja nad niečim podobným uvažujem, ale prečo tie bielka nad parou na 3krát? nezmestili sa do hrnca?? *-) *-) *-) a ešte niečo: nie je lepšie začať "nasucho" šľahať a došľahať nad parou?
ODPOVEDAŤ
lucia h. (3bitka) ID 69705 (1.12.2010, 9:52)
nie nieje dobré šlahat na sucho..tam ide o to aby sa ten cukor rozpustil....preto sa musí šlahat nad paru...
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (Češka) ID 23282 (15.3.2008, 19:32)
Keď ich dáte piecť všetky naraz tak ano, ale jeden plát sa suší okolo 50min, a aj tie pláty budete mať rovnaké. Ja som nešľahala na sucho, ale keď si myslíte, že tá 1min. nad parou na to bielko nestačí, tak môžte. Ináč neviem poradiť. :-$ Ja som to robila podľa sestry, tá ju pečie už roky, ale už sa jej nechce 8o|
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu