
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
DIETY |
Mária K. (broskynka) ID 8484 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Hruška s balzamikovou redukciou (zdravé a diétne maškrtenie)[ recept č. 44375 zo dňa 22.11.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na 1 porciu: 1 veľká hruška - taká tvrdšia, čo sa pri varení hneď nerozpadne (moja mala cca 300 g a spapala som aj tak len polovicu) // malinký kúsok masla - odobraté kávovou lyžičkou (nemusí byť ak je dobrá teflónová panvica) // mletá škorica // cca 150 ml balzamikového octu // cca 10 g orieškov - v originál recepte sú vlašské, ja som mala mandľové lupienky POSTUP PRÍPRAVY 1.) Do malinkého kastróla nalejeme ocot a vyvaríme z neho približne 70 % tekutiny. Zostane vám sladko-kyselkavá hustá omáčka. 2.) Medzitým ako sa ocot varí, umyjeme hrušku, rozpolíme a vyberieme jaderník - ošúpať nemusíme. Vložíme do panvice prekrojenou stranou nadol spolu s maslom a až sa maslo roztopí pridáme škoricu. Hrušky opekáme z každej strany cca 4-5 minút (podľa veľkosti). Mala by v strede ostať ešte tvrdá, chrumkavá na skus. 3.) Kým sa robia hrušky a ocot sa redukuje na hustú omáčku, nasucho opražíme oriešky (nie je nutné, ale chutné)... 4.) Servírujeme tak, že hrušku dáme na tanier, prelejeme octom a posypeme orieškami. 5.) Papkáme. Tento základný recept je možné doplniť napríklad o: - kopček vanilkovej zmrzliny - nasekanú bazalku - šprc šlahačky - osladený tvaroh - oveľa viacej orieškov - v nediétnom režime o všetko vyššie uvedené :) Je to naozaj dobré a ľahké jedlo vhodné ako olovrant, desiata alebo I. večera. Približná hodnota na 1 porciu je okolo 600 KJ. Záleží od množstva orieškov, ktoré si pridáte. Ak nedáte žiadne tak hodnoty sú okolo 300-400 Kj. |
Viktória G. (fiolina1) ID 133255 (23.8.2012, 22:22) |
Mňam mňam isto skusim ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |