. .. .. .. .. .. .
. .

Gaštanové srdiečka - RECEPT 44313

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 104195 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 85 návštěvníkov)


Gaštanové srdiečka


[ recept č. 44313 zo dňa  ]


Gaštanové srdiečka


POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky (ja som dala 100g sójovej a 300g celozrnnej), 140g práškového cukru, 2 vajcia, 200g tuku (maslo alebo margarín), 250g gaštanového pyré, na dokončenie - práškový cukor + vanilkový cukor alebo čokoládová poleva + rôzne ozdoby

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som našla v Extra prílohe Nového času pre ženy 2009 a dnes som sa dostala k jeho vyskúšaniu, nebanujem, sú úžasné a veľmi jednoduché na prípravu.

Tu je postup...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Z múky, preosiateho cukru, soli, vajec, tuku a gaštanového pyré vypracujeme cesto. Kto má radšej sladšie, pridá si cukor podľa chuti.
Dáme ho aspoň na hodinku odležať.
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,8 cm a povykrajujem srdiečka.
Ja som povykrajovala aj stred, ale samozrejme, môžu ostať celé, je to na vás. Dáme ich na papier na pečenie a ...
... pri 175 stupňovej teplote pečieme cca 10 minút. Z tejto dávky mi vyšli tri plechy.
Horúce buď obalíme v cukre alebo...
...potrieme čokoládovou polevou a ozdobíme.
Druhý plech. Tých ozdôb dám na budúce menej, trošku mi "vŕzgajú" pod zubami... :D
Sú vynikajúce, vyskúšajte! Tie v cukre mi chutili viac a tie v čokoláde zas lahodia oku, takže je to na vás!
Skúsila som urobiť aj plnené, do cesta som pridala 2 ks vanilkový pudinga trošku viac cukru, vykrajovala som ich na tenšie a po upečení som ich zlepovala nutelou.
Potom som ich len pofŕkala tmavou a bielou čokoládou. Srdiečok mi vyšlo 44 ks po zlepení.
Som zvedavá, aké budú po odležaní na balkóne!
Tohtoročné upečené - Vianoce 2014♥


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Fajna zapečená krkovička. | Gaštanové srdiečka | cirkus >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 48 (zobrazuje sa 41-48)<< predošlé 1, 2, 3
Natali F. (druna) ID 217609 (20.11.2011, 16:08)
urcite vyskusame (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (20.11.2011, 16:18)
Natali, budem rada, ďakujem! (F) (F) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (20.11.2011, 12:13)
Darinka ďalšia skvelá mňamka (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (20.11.2011, 16:17)
Alžbetka, ďakujem! (L) (L) (L) (radost) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (20.11.2011, 10:47)
Darinka,isto skúsim.Ešte mám v chladničke 3 balenia gastan.pyré.A už som ho aj videla v LIdle v ČR :-).A mám ich udržiavat v chlade v krabici?Myslím tým komoru na chodbe,je tam zima.
A páči sa mi,že sa nenatierajú džemom (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (20.11.2011, 16:16)
Ľubka, budem rada, sú také chrumkavé a mám ich zatiaľ na balkóne, myslím, že sa im nič nestane, dovtedy sa zjedia, (Z) niečo zabalím na internát, niečo na koštovku a bude po nich... ,-) , robila som aj Tvoje škoricové klbká vylepšené gaštanovým pyré podľa Zlatky a sú úžasné, nemusí tam ísť toľko tuku, to pyré to pekne spojí.Mala som aj (P), ale už mi ich zmazali... :-S, neviem, komu to tak prekážalo... (L) (L) (L) (F) (F) (F) (K) (K) (K) - pre Adamka!
ODPOVEDAŤ
Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (20.11.2011, 10:30)
Darinka, čo myslíš, dali by sa niečím zlepovať? *-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (20.11.2011, 16:10)
Janka, myslím, že by sa dali, len by museli byť tenšie, pôvodne boli len v cukre, ale mne to nedalo, aby som ich nepotrela čokoládou. (F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (20.11.2011, 16:15)
OK, niečo vyskúšam, gaštanové pyré je moja tajná láska (smich) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (22.11.2011, 21:43)
Aj moja... (smich)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (20.11.2011, 9:56)
Darinka, vydarené srdiečka si opäť vyčarila (Y) (clamp) (zajic) sa mi ľúbi, ako pridávaš iné múky, po troške i ja tak robievam už :-) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (20.11.2011, 16:09)
Ahoj Monika, konečne som sa k ich upečeniu dostala, ale vonku bolo otrasne, tak som si aspoň vyplnila čas niečim zmysluplným... :-) , ja som tam ani bielu nedala, a je to super, na chuti to vôbec nie je poznať, iba keď nemám, musím dať bielu... (L) (L) (L) (F) (F) (F) (koule)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (andreyyka) ID 69365 (20.11.2011, 9:55)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (20.11.2011, 16:06)
Andrejka, ďakujem! (F) (F) (F) (flower) (flower) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
Viera U. (Vierau) ID 24587, mimibazar.sk/vierau (19.11.2011, 21:58)
skvelý receptík, vyskúšame na vianočné pečenie, už sa teším, že budeme mať zase niečo nové ,-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (20.11.2011, 16:06)
Vierka, ďakujem, dúfam, že bude chutiť! (L) (L) (L) (F) (F) (F) (radost) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (MiraM) ID 50788, mimibazar.sk/miram (19.11.2011, 21:35)
vyzerajú úúúžasne (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (19.11.2011, 21:36)
Mirka, ďakujem, veru nielen vyzerajú, aj tak chutia! (L) (L) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 48 (zobrazuje sa 41-48)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu