. .. .. .. .. .. .
. .

Famózne KIWI REZY :) (možné pripraviť aj ako bezlepkové) - RECEPT 44194

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 173893 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Famózne KIWI REZY :) (možné pripraviť aj ako bezlepkové)


[ recept č. 44194 zo dňa  ]


Famózne KIWI REZY :)   (možné pripraviť aj ako bezlepkové)


POTREBNÉ PRÍSADY

Na piškótové cesto potrebujeme : 6vajec, 10PL vlažnej vody, 10PL kryštálového cukru, 10PL polohrubej múky alebo bezlepkovej múky FORTE, 1 prášok do pečiva. Na plnku potrebujeme:250ml smotany na šľahanie, 2x 180ml kyslej smotany, 2x vanilkový cukor, stužovač šľahačky. Na polevu potrebujeme:kiwi, 1/2l vody, 10dkg práš.cukru, 1 Zlatý klas, kiwi prášok PIMA (snáď budete vedieť o čo ide, je to taký prášok, z ktorého sa pripravuje kiwi nápoj, niečo podobné Tangu)

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som dostala od mojej dobrej kamarátky a musím povedať,že je to skutočne veľmi chutný koláčik. Postup je trošičku zdĺhavejší, no výsledok stojí za to ,) V prvom rade si pripravíme dopredu plnku a to tak, že vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom, aby bola pekne hustá. Potom vymiešame 2 kelímky kyslej smotany s 2 vanilkovými cukrami a následne zmiešame so šľahačkou. Túto plnku dáme do chladničky a necháme ju tam pokým si nepripravíme ostatné. Ďalej si pripravíme polevu. Do hrnca nalejeme 1/2 vody, pridáme 10dkg práš.cukru, 1Zlatý klas, asi tak jednu tretinu z kiwi prášku PIMA a ZA STÁLEHO MIEŠANIA varíme až kým nám nevznikne pekná voňavá želatína. Keď máme želatínu hotovú dáme ju na chladné miesto aby nám poriadne vychladla. Nemôžme zabudnúť želatínu chvíľami miešať aby nestuhla. Kedže piškótové cesto je raz dva hotové tak si ho upečieme nakoniec. Oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka vymiešame na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vodu, premiešame,následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a poriadne vymiešame. Nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov. Cesto potom vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 200stupňov 8minutiek. Kým sa nám cesto pečie môžeme si kiwi nakrájať na koliečka. Po upečení cesto necháme vychladnúť. Keď bude cesto vychladnuté potrieme ho šľahačkovou plnkou na ktorú opatrne naukladáme koliečka kiwi. Následne jemne potrieme koláč želatínou, pričom postupujeme skutočne opatrne aby sa nám želatíne nezmiešala so šľahačkou. Koláčik dáme do chladničky a krájame až poriadne stuhnutý . Postup vyzerá byť náročný a zdĺhavý no nieje tomu tak a ten výsledok!!! MŇAM Ten kto chce koláčik urobiť ako bezlepkový nech sa nebojí, ja mám tiež celiakiu ale tento koláčik je chutný aj z bezlepkovej múky. Cesto nie je také vysoké ale chuť je taktiež veľmi dobrá :)
<< Skvelé slimáčiky zo zemiakového cesta a la Aliku (alias ako spotrebovať zostatok pyré z predchádzajúceho dňa) | Famózne KIWI REZY :) (možné pripraviť aj ako bezlepkové) | Človeče, nehnevaj sa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika K. (veronika90) ID 173893 (16.2.2012, 13:11)
Najlepšie na tom je že môžeš ovocie a teda aj príchuť želatíny meniť podľa chuti a nálady :-)
Mandarinky, ananás a podobne :-)
Najmä v lete koláčik pekne osvieži (Y)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (26.1.2012, 16:53)
aj ja ich poznam,teta ich minule robila,a naozaj boli mnamkove... :)
ODPOVEDAŤ
Marta Š. (siskam1) ID 199001 (26.1.2012, 13:11)
Poznám tieto rezy, robila som ich a môžem potvrdiť, že sú ozaj famózne.
ODPOVEDAŤ
Natali F. (druna) ID 217609 (15.11.2011, 13:44)
vyskusame,trosku sa bojim ako mi vyjde to zele na vrchu.......
ODPOVEDAŤ
Veronika K. (veronika90) ID 173893 (15.11.2011, 23:30)
pokiaľ budeš počas varenia želatínu stále miešať a taktiež ju následne miešať i počas chladnutia vyjde úplne super (Y) keď ju budeš dávať na koláčik už vychladnutú tak je lepšie postupovať radšej pomaly a postupne :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu